Poročna priča - navade, običaji in vse kar spada zraven...

frina  

član od: 8.5.2005

sporočila: 3472

28. sep 2007 12:42

Gledam s tegale gledišča: nevsetina priča je samo prisebna priča, ki potrdi protovoljnost in treznost odločitve. Tu najbrž ni problemov.

Če se je par odločil, da bo vse stroške pokril sam, je kakršnakoli razprava o tem, kdo jak plača, kdo se čemi izmika, odveč, nenazadnje ima ISTE informacije tudi ženinova priča. Finančnih presenečen ni pričakovati.

 

Ker si nevestina PRIJATELJICA in prav zato izbrana za pričo, to pomeni, da se ravnaš kot prijateljica. V bistvu si neke vrste spletična, ki pomaga nevesti, ki je takrat čustveno zelo obremenjena. Predhodni nasveti dajo mnogo namigov.

Se mi pa zdi zanimivo, da se naloge ženinove priče pripisali nevestini priči. Ženinova priča mora paziti na nevesto ( če jo hočejo obdržat), nevestina priča jo je že oddala, ženinova priča mora " z mečem" varovati  svojo naložbo v poročni šopek in tudi v nevesto. Pa tudi ženin naj bi štel kot domača vojska.

 

Ker gre za poroko v ožej krogu, večina dilem sploh ni pomembna.

Vitezi in roparji so pa itaq iz mode.

Če pravi par, da bosta vse sama plačala, ne vidim  razloga, zakaj jima ne bi ugodila.

 

F r i n a

lunacka  

član od: 13.6.2005

sporočila: 156

28. sep 2007 12:44

Vendelina jr. zdaj še bolj razumem jade, res je - najpomembnejša "naloga" priče je gotovo ta, da se nevesta in ženin nanjo lahko zaneseta, da jima pomaga tako ali drugače. Kje, zakaj in kako bo prava priča že vedela - saj zato pa je priča, kajne, in ne zato, ker bi ji bila ta vloga nehvaležno odrejena. lunacka

plopsa  

član od: 28.11.2006

sporočila: 441

28. sep 2007 13:02

juhuhu ravno ob pravem času em se vpisala, kajti jutri sem tretjič priča ampak prvič za ženina in na podlagi vendeline mislim da bom imela jutri 40 vročine in zato nezmožna priti na poroko,..... srečno mac in zapomni si da je to DAN ZA NEVESTO IN ŽENINA, torej vse kar narediš je z namenom osrečiti njiju, ali pa zato da je štos(kraja neveste in šopka itd...) na moji poroki sva dobila od moje priče (moj šopek in njen mož naj bi nama premalal stanovanje, ker je bil malar, zdaj se je pa ločila in ima drugega moža ki je tišler in tako bo kuhinjo naredil hahahaha, še dobro da mi tako počasi zidamo)od druge priče pa sva prejela kuverto z denarjem,..... inn vsi smo bili veseli,... plačala pa sta v cerkvi župniku(10000 sit za v pušco), pevcem pa je plačala naša mami (enak znesek) vse ostalo sva imela midva že plačano(fotografi, ansambel,kamerman...........) plopsa

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.


Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?johana
malo za hecmišzmoke
Kaj danes za zajtrkMajda Marianne
MOJ vrtmalaga
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti