Potovanje v london

precsis  

član od: 30.6.2008

sporočila: 18

14. apr 2012 16:53

Monika7 je napisal/a:

Zakaj pa ne koristite slovenskih cerkvenih hostlov? Jaz sej ga v Berlinu in se mi je precej poznalo...



Monika7

 

Monika, saj to je tudi prva varianta, na katero sem pomislila, saj sem že večkrat prespala v slovenskem domu (čeprav je bilo to pred leti) in je kar v redu, čeprav je župnik precej čuden. Žal pa je v obdobju, ko gremo v LOndon, vse zasedeno

Hostelov bi se rada izognila, ker ne bi želela deliti sobe z drugimi ljudmi, se mi ne zdi primerno, ker gremo z otroki.

Hvala vsem za nasvete, bom še iskala, če pa ima še kdo kak dober predlog, naj prosim kar napiše!

 

precsis

Monika7  

član od: 22.8.2010

sporočila: 201

14. apr 2012 17:41

O smola glede zasedenosti. Na župnika se pa tudi jaz preveč ne oziram, dokler ima sobo je kul. Sej samo zvečer grem spat (ali pa še to ne) in ne rabim luksuza.

 

Sej pa lahko hostel tudi vi celo sobo najamete. Veliko družin gre tako, jih je npr 6 in celo sobo zakupijo. Če pa greste v tisto z kopalnico pa tudi ni nekaj velikega za doplačat. Vprašanje je edino glede sefa, če je v sobi...

Monika7

Margot  

član od: 12.12.2008

sporočila: 260

14. apr 2012 19:41

Sem pred dnevi na FB zasledila nekega Slovenca, ki nudi nastanitev v njihovi hiši (se mi zdi). Cena, ki vključuje nočitev z zajtrkom, je 16 funtov (do 3 dni) oziroma 15 funtov (več kot 3 dnevi). Prostora pa ima za 7 ljudi. Če želiš, ti na zasebno sporočilo pošljem podrobnejši opis in kontakt.

 

Margot

precsis  

član od: 30.6.2008

sporočila: 18

15. apr 2012 9:40

Margot je napisal/a:

Sem pred dnevi na FB zasledila nekega Slovenca, ki nudi nastanitev v njihovi hiši (se mi zdi). Cena, ki vključuje nočitev z zajtrkom, je 16 funtov (do 3 dni) oziroma 15 funtov (več kot 3 dnevi). Prostora pa ima za 7 ljudi. Če želiš, ti na zasebno sporočilo pošljem podrobnejši opis in kontakt.

 



Margot

Hvala, magari, kar pošlji na ZS. To bi bilo res ugodno. 

precsis

proxima  

član od: 21.10.2003

sporočila: 2514

15. apr 2012 10:16

Če greš zdajle iskat pod gesli "london short-let apartments rent" v google, najdeš najcenejše apartmaje za 5 ljudi malo pod 100GBP/noč, kar se mi zdi še kar razumno glede na to, da je iskani časovni interval v špici turistične sezone, letos je pa itak v Londonu precej obsedno stanje na vseh področjih zaradi olimpijade. Midva sva rezervirala na naslovu, ki sem ga prej omenila, apartma v novembru lani, zadnji dan pred odhodom so naju zaradi nekakšnih težav z vodovodno napeljavo prebookirali v drug apartma eno postajo podzemne dlje in nama na ta račun tudi spustili ceno na spodobnih 45GBP/noč za dva, z dodatkom 1GBP/dan za internet.

precsis  

član od: 30.6.2008

sporočila: 18

15. apr 2012 10:43

Ja, saj nekaj sem jih že videla. Samo bojim se najeti na slepo: bolj bi bila zadovoljna, če bi vedela za nekoga, ki je v nekem stanovanju/hotelu/hostlu že bil in bi mi potrdil, da je v redu oz. spodobno. 

Vsekakor hvala za info.

 

precsis

Viva Meier  

član od: 20.12.2009

sporočila: 673

15. apr 2012 11:00

Precsis, če nimaš ravno blazno majhnih otrok jim naredi VELIKANSKO uslugo pa jih pelji nekam malo "na slepo" (s tem mislim nek hostel, ki ima pač toliko solidne ocene, da veš, da ne boš ležala v smeteh). Deljenje sobe z drugimi bo pomojem nekemu cca 10 letnemu otroku ostalo v super spominu, spopadanje s kopalnico, ki ni pol tako zribana kot mamina pa dragocene izkušnje (da se v javnih kopalnicah nosijo natikači, če nočeš domov privleči kolonijo kakih ogabnih nožnih organizmov), poleg tega se super prakticira bonton na takih krajih - tih nočni prihod v sobo, brez prižiganja vseh luči, hitra uporaba kopalnice itd. Pa check in v hostlu se tudi lepo demonstrira. Če pa tvoji juniorji že znajo kaj angleščine pa naj še aktivno sodelujejo v sodelovanju z raznimi ljudmi.

 

Če kaj zamerim mojim domačim je, da če smo že kam šli so bile to vedno trotl ziher variante, kjer nas je bus skipal na parkirišču pred hotelom, potem smo šli notri kot ovce in tako to ponavljali cel teden. Pri 15ih sem potem mogla sama in brez ene izkušnje študirati londonski metro, pa upati, da se mi med spanjem v 10 posteljni sobi, kjer je bilo 9 dokaj pohotnih dedcev 40+ in jaz ne bo nič zgodilo, pa letališke procedure itd. Sem preživela, itak, in se ogromno naučila zraven, sem si pa vseeno upala VELIKO manj in veliko zamudila na račun neizkušenosti, ker sem namesto kakega malo bolj advanced raziskovanja krajev se še mučila z osnovami, ki jih v zgodnejši mladosti nisem dobila.

Viva Meier

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.


Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?johana
malo za hecmišzmoke
Kaj danes za zajtrkMajda Marianne
MOJ vrtmalaga
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti