Potovanje v london

pinka  

član od: 17.6.2004

sporočila: 929

29. feb 2012 9:25

Super hvala. Ja Loni, sem preletela te tabele. Sem pa govorila z ljudmi, ki potujejo z ryanair in so rekli, če piše no Taxes and fees, da se potem ne plača več nič, razen to kar je napisala Viva Maier.  Ojej.Z begana Ja mi je ljubši easyjet, ampak ta cena mi je pa bolj všeč.

 

Hvala.

 

Lp, pinka

Loni  

član od: 12.12.2001

sporočila: 7859

29. feb 2012 9:28

Drugače pa izpelji zadevo, če se ne boš prej naveličala klikati vseh tistih okenc, ko ti poleg prtljage (to je že fajn, da človek ima s sabo, pri nas si dve osebi navadno delita en kufr), ponujajo še zavarovanja, najem avtomobilov, pa različne torbe ti skušajo prodati... Saj če se ti zdi, da končna cena ni po tvojem jusu, enostavno ne pritisneš še zadnjega gumba...

Sem za hec naredila tole, pač dodaš še ceno za prtljago, če jo imaš namen vzeti. Sem kliknila eno torbo do 15 kg in ti za to računajo 30 evrov pribitka.

Loni Makaroni

Loni  

član od: 12.12.2001

sporočila: 7859

29. feb 2012 9:29

Aja, pa avto mi navadno kar pustimo v Celovcu na letališču, za 5 dni je bilo ta zadnjo rundo okoli 25 evrov, če se prav spomnim.

Loni Makaroni

proxima  

član od: 21.10.2003

sporočila: 2514

29. feb 2012 10:20

Tisto, kar imaš ti napisano, je samo vrnitev iz Londona v Celovec. Let iz Celovca v London se zaračuna posebej, prav tako za vsak let/osebo posebej zaračunajo nek pribitek na plačilo s kreditno kartico (nazadnje je bilo to 6€, skupaj torej 24€) in oddano prtljago, torej vso prtljago razen enega kosa prtljage, ki ga neseš s seboj na letalo in ne sme preseči 10 kg in določenih mer (pozor, nobenih ročnih torbic, torb s prenosnimi računalniki, nobenih dežnikov, torbic za fotoaparatčike, vse to mora v tisti en kufer). Kot rečeno, pri Ryanairu moraš biti precej pazljiva, ker tista cena, po kateri oglašujejo let, nima dosti s tem, koliko te bo dejansko stal; še zmeraj so sicer poceni, tako dramatično poceni, kot ti piše na prvi ryanarovi strani, pa zagotovo ne. lp, proxima

mamamia  

član od: 9.11.2004

sporočila: 15820

29. feb 2012 10:30

Ko korak po korak izpolnjuješ okenca, se tis proti prikazuje tudi končna cena. Torej spremljaj to. Tik preden izpolniš podatke o kreditni kartici, s katero plačujep, se ti na ekranu pokaže končni znesek in včasih kje spodaj še dodatek za plačilo s kartico.

Kot te je opozorila proxima, ti imaš na tistem, akr si skopirala, le let iz Londona v Celovec; kaj pa iz Celovca v london? Da nisi mord apomotoma kliknila le one way flight namesto return?

 

Če hočeš, mi na zasebno pošto pošlji link strani pa podatke - datume leta, pa ti lahko pomagam prekontrolirat oziroma sešteti vse, kar je treba. Pa glede prtljage bodi previdna. Tisto, kar neseš na letalo, je edino brez plačila, in MORA IMETI TOČNO DOLOČENE MERE, te so navedene v podatkih na straneh prevoznika, niti koleščki ne smejo gledat ven iz okvirja, v katerega dajo prtljago, ko jo kontrolirajo (vedno tega ne počno, veliko krat pa).

Če je kos prtljage večji, gre na čekiranje in plačaš polno ceno (vsaj 30 evrov, če ne več).

In čekirat se je tereba on line, takrat je zastonj,s icer ti lahko na letališču še kaj zaračunajo.

 

mamamia

Loni  

član od: 12.12.2001

sporočila: 7859

29. feb 2012 10:31

proxima, jaz sem dala na blef en teden v aprilu, je prišla povratna karta 84 evrov z vsemi pribitki (1 kos prtljage in ostalo obvezno). Za eno osebo.

Loni Makaroni

proxima  

član od: 21.10.2003

sporočila: 2514

29. feb 2012 14:52

Saj ne pravim, da pri Ryanairu niso poceni, še zmeraj je surova cena karte (torej vse tisto, čemur moraš prišteti še ceno prevoza do letališča in z njega ter ceno parkinga avta, da o praviloma poznih prihodih in zgodnjih odhodih ne govorimo) ponavadi precej cenejša od rednih kompanij. Imajo pa svoje finte, ki jih je treba poznat in upoštevat. Na kratko takole: - redno preverjaš njihovo ponudbo in gledaš, kdaj so leti res poceni; optimalno okno je ponavadi približno dva do tri mesece pred vzletom, ni pa nujno; - skrbno se držiš navodil v zvezi s prtljago in vlačiš s seboj potovalno tehtnico (ker ti sicer zaračunajo presežek po božjastnih cenah, kar je zlasti pomembno za take, ki jih kot mene v kakšnem antikvariatu ali na kaki tržnici dostikrat zagrabi iracionalna strast; se mi je že zgodilo, da sem pošiljala sama sebi paket knjig zadnji dan po Royal Mailu) - skrbno prebereš vseh tistih petnajst strani drobnega tiska. Easyjet je za moje pojme bolj user-friendly, ker ne komplicira z obveznim online check-in (pomembno, če sta prihod in odhod več kot 14 dni narazen, ker ti potem na primer ni treba iskat po Siciliji nekoga, ki ti bo s ključka sprintal pdf), ne omejuje teže (pač pa samo dimenzije) ročne prtljage in ima težo čekirane prtljage omejeno na 20kg (in ne 15 kot pri Ryanairu). In seveda imajo tudi redne kompanije včasih precej ugodne akcije, ki jih ni za zanemarjat. lp, proxima

pinka  

član od: 17.6.2004

sporočila: 929

1. mar 2012 9:41

Super, hvala  vsem za nasvete in pomoč. Izbrala sem easyjet iz Ljubljane in hotel Holliday in, sva bila lani na Nizozemskem v "istem" hotelu. Okvirna skupna cena na osebo 225,00 eur. To je to. Edino iz hotela do središča mesta Londona je 45 minut.  

Hvala vsem za pomoč in izčrpne informacije, ki ste jih delile.

 

lp, pinka

Sporočilo je spremenil(a) pinka dne 01. 2012 10:30

Jutica  

član od: 15.12.2011

sporočila: 36

15. mar 2012 22:35

Jaz letim dva - trikrat letno z Ryanairom in moram rečt, da nimam nikakršnih problemov z njimi in da so kar fleksibilni glede prtljage. Vzedno vzamem ročno prtljago (1 kovček) in mi ga še nikoli niso merili. Sem že videla ljudi z večjimi kovčki in jih tudi niso merili. Ga pa dostikrat stehtajo. Do zdaj so me vedno brez problema spustili s težo do 11,5 kg. Če pa imaš več, pa lahko pred njimi daš par cunj nase ali pa v kovček sopotniku, če ima še kaj prostora.

Ponavadi letim iz Celovca in se da 5 minut stran od letališča mirno brezplačno parkirat.

Ponavadi že malo prej počekiram karte in jih kupim, ko so brez tax (to piše že takoj, ko vpišeš svoj datum).

Na avionu ne kupujem pijač, ker so predrage in ne sodelujem v srečelovu

Tako, da me vedno pride zelo poceni (dejansko sem za let že plačala 1 evro. Enkrat se tudi spomnim, da sem plačala 15 evrov za povratno: Trst - Birmingham - Trst)

Tako, da se vse da, samo malce je treba biti iznajdljiv pri prtljagi, parkiranju...

Jutica

Viva Meier  

član od: 20.12.2009

sporočila: 673

15. mar 2012 23:32

No ja Jutica, sem iskreno vesela, da imaš tako srečo, ampak nikar se ne razvadi. V zadnjem letu sem imela ene 10+ letov z Ryanairom relacije Trst-Trapani, Trst-Charleroi, Benetke-Charleroi, Fez-Bologna, Gradec-Stanstead itd. in nevem, ali sem samo jaz "nabasala" na take lete ali pa res povečujejo kontrolo. Namreč niti en checking praktično ni minil brez tehtanja/merjenja prtljage. Ajde tehtanje še gre tako malo po domače, ampak pri merjenju ni pardona. So ljudje leteli nazaj na šalter doplačila urejat po hitrem postopku. In masovno. Tako, da če si hočete zagotoviti relativno poceni let, investirajte v en kovček, ki je točno predpisanih mer. S tem prihranite sebi birokracijo/stroške, ostalim potnikom pa nepotrebne čakalne vrste, ki nastanejo, ko želi neka oseba na vsak način pravila prikrojiti po svoje, potem se ji pa ne da nikakor dopovedati, da to pač ne bo šlo skozi...

Viva Meier

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.


Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Dragička
malo za hecmišzmoke
Kaj danes za zajtrkMajda Marianne
MOJ vrtmalaga
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti