Šege in navade ob vselitvi v stanovanje

Dragička  

član od: 9.12.2003

sporočila: 8688

21. okt 2010 11:18

Lahko je košarica za kruh napolnjena s "fasungo"; recimo, kuhinjske krpe, sir, parmenzan, dobra salama, tudi špeh...

Septembra smo šli v Švico; kaj za vraga odnesti nekomu, ki ima vsega?!? Odnesla sem: nekaj kuhinjskih krp, domače rezance, domači ajvar, kranjska klobasa - zadela sem v tarčo.

 

Pozdravček!

MBrando  

član od: 4.8.2011

sporočila: 2308

6. feb 2012 14:55

Prijatelj vseh prijateljev in njegova bolša polovica, sta se preselila na svoje in imata ta vikend vselitveno.
Ker ne bom prisostvoval pri nabavi sesalca, me zanima kakšne ideje imate glede kakšnega lepega a skromnega darila. Mi si drugače vse že damo za RD in Novo leto, ker imamo takšno tradicijo.

Razmišljam o eni torti, za prijatelja, kateri poleg vselitve kar RD praznuje, za njiju pa bi nekaj sam naredil. Ne vem. Morda kakšno posušeno sadje v posodi, al pa morda tudi kakšno pecivo al kaj? Morda pecivo iz glaža??

Kaj menite?!?

Za vsako idejo sem/bom hvaležen.

MBrando

Sashika  

član od: 29.3.2006

sporočila: 639

6. feb 2012 15:11

Kupi glinen pekač in speci potico/kruh, ali pa nabavi nekje košaro in jo napolni s suhim sadjem, kakšno domačo marmelado, raznimi semeni in oreščki, zelenjava vložena v olivnem olju.... 

Če ne pa kakšen dizajnerski gadget, ali pa nekaj takega, takega in kakšno dobro kavo zraven :)))

Mogoče tu dobiš še kakšno idejo!

 

LP, 

 

Saša

Saša

bannanna  

član od: 25.5.2006

sporočila: 5457

6. feb 2012 15:32

midva sva pred kratkim imela vselitvene žure. najine in od prijateljev. jaz sem se najbolj razveselila košare dobrot:  kakšne boljše olive, polnozrnata gorčica, marmelada, parmezan,... ipd in pa ravno kakšnih kuharskih gadgetov. ali mlinčkov sol poper ipd. tisoč in en dar je poln tega in jaz bi recimo imela rada vse od tam. drugi najbrž niso tako usekani.

 

prijateljica je nesla enim domač hleb kruha in domačo salamo v veliki košari, pa marmelade olive, posodico za olive...

www.mojalbum.com/naredilaana

bannanna  

član od: 25.5.2006

sporočila: 5457

6. feb 2012 15:32

aaa pa eno tako fajn deko in košaro za deko sem dobila. samo to je pa dobro vedet kakšno stanovanje ima ta h kateremu greš. meni je to prinesla najboljša prijateljica, tako da faliti ni mogla.. ;)

www.mojalbum.com/naredilaana

dreamjob  

član od: 7.12.2009

sporočila: 47

30. mar 2012 9:24

Kot zanimivost...stara indijska navada ob vselitvi v novo hišo je prevreti mleko, da prekipi. To je znak obilja, ki ga želimo novi hiši in je pri njih zelo pomemben ritual, ki mu prisostvuje vsa družina.

dreamjob

OlivaB  

član od: 5.7.2011

sporočila: 649

30. mar 2012 13:11

Ob takšnih priložnostih mi je najprimernejša košara ali cekarček z domačimi klobasami, sirčki, vložninami, suhim sadjem, piškoti (lahko tudi samo eno od tega), zraven srveti, morda kakšni zelo lepi papirnati prtički in seveda steklenica vina/domačega žganja lahko v obliki borovničk, višenj, limonc  Kakršno koli vazo/skledo itd boš kupil, lahko fališ. Razen če veš za točno določeno vazo/skledo, katero si dotični želi(jo). Dizajnersko in fensi gor ali dolj, če ni v stilu všečnemu obdarovancu, smo stran vrgli dinarčke za nič

OlivaB

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.


Forumi (vroče teme)

malo za hecsijasaja
Kaj jutri za kosilo?johana
Kaj danes za zajtrkMajda Marianne
MOJ vrtmalaga
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti