Kam vložiti denar?

silva  

član od: 1.10.2002

sporočila: 871

14. sep 2007 14:44

Potem pa bi glede na to, kar so rekli nekateri, bilo najbolj pametno, denar posodit in kasirat 25%. Sem vas prav razumela? Samo ne vprašaj, kakšni so stroški morebitnega obveščanja, izterjave, itd... Banke imajo dandanes ogromno različnih ponudb. Od varčevalno-naložbenih (pri katerih si še življensko zavarovan, imaš pa garantiran donos + udeležbo na dobičku) pa do klasičnih variant vlaganj v sklade in seveda nenazadnje vezave (depoziti), ki pa so najmanj dobičkonosni, pa še vedno najboljši na kratki rok. Torej, če igraš na dolgi rok, potem se vsekakor oglasi v svoji banki (ali katerikoli konkurenci) in ti bodo vse razložili. Lahko pa tudi komu posodiš... Sporočilo je spremenil(a) silva dne 14. sep 2007 14:46:13

lidka  

član od: 16.12.2002

sporočila: 3690

14. sep 2007 15:02

Ma, ja... V banki ti povejo to, kar je za njih najboljše. Vsaj jaz imam slabe izkušnje s tem, kako so uslužni posredovat informacije in se ukvarjati s teboj, kako bi oplemenitil svoj denar... Kaj naj rečem, spet pri nas, čez mejo je zopet druga scena... lidka Sporočilo je spremenil(a) lidka dne 14. sep 2007 15:02:46

ati zlati  

član od: 24.11.2006

sporočila: 597

14. sep 2007 15:19

Zakaj bi plačevel tiste,ki pobirajo smetano iz tujega kapitala.V enak rizik se spusti,kot ga ponujajo "varni skladi".Kupi v približno enakem razmerju delnice treh ali štirih najstabilnejših podjetij,ki kotirajo na Lj. borzi.Sicer pa se skladi pogosto hnvalijo z tem koliko kapitala imajo kje naloženega in jih samo posnemaj.Kaj se tiče varčevanja pod pojštrom je to zelo nevarna reč.Če pride informacija o tem koliko denarja je doma v napačna ušesa,ni ogrožen samo denar,temveč tudi lastniki denarja.Glede kroženja denarja ima Vandelina prav le v toliko,da je to nujno potrebno za normalno delovanje institucij in sistema.Sicer pa glede na mačehovsko obnašanje sistema do malega človeka,bi mu kar privoščil malo potenja in negotovosti.Če bi res vsi potegnili prihranke v štunfe,bi trg kapitala v trenutku naredil izravnave.Banke bi čez noč dvignile obresti preko 15 % in štunfe bi romale nazaj na banke.Dokler so pa štunfe prazne se pa norčujejo iz nas in ponujajo 3-5% v najboljšem primeru sami se pa kopajo v smetani pobrani iz našega denarja.Nepojmljivo si banke zaračunajo celo "vodenje računa".Temu se reče,plačaj nam,ker mi obračamo tvoj denar.Enaka svinjarija so vstopne in izstopne provizije,ter upravljalski stroški pri skladih.Tveganje je pa vedno naloženo na pleča malega človeka. Doli na balkanu imajo toliko lepih pregovorov,da ne morem mimo tega,ko pomislim na sklade in banke: Lako tuđim kur... u koprive. PS Če predpostavljamo,da krompir zraste samo zato,da ga olupimo, smo se rodili samo zato,da nas ............................................ ati zlati

ežoj  

član od: 24.2.2006

sporočila: 6302

15. sep 2007 0:08

Vendelina je napisala:..................... no marsikaj  je napisala, vendar se iz napisanega da ugotovit, da je Vendelina en " guru " kapitalizma. Zagovarja tipične kapitalistične " finte ", bodite pridni ( bodite tiho ) varčujte za to in ono ( zato da denar posodite kapitalističnim prascem, ki se bojo z vašim denarjem redili.

Povedati je treba, da je varčevanje, borza, skladi in kaj je še takih inštitucij tipičan kapitalistični nateg za naivne ( namen katerega je, da se zagotovi egzistenca gomili parazitov, ki se drugače ne morejo preživeti, razen kot krvosesi. ).

Glede Ljubljanske banke ( pa koliko je takšnih zgodb še, propadle banke, enroni, parmalati.........): a ni mal čudno da banka zadrži aktivo, skupaj z osebjem, zgradbami, opremo, pozabi na svoje obveznosti, to prepiše na državo, ki je ni več, se preimenuje v nova LB in veselo posluje naprej. Prihodnjič, ko jim bo pasalo, bojo naredili isto, sa preimenovali v nova LB2 in veselo poslovali naprej, ljudje bojo ob denar ( kakšen razlog si bojo že izmislili ). Kot je rekel dr. Bučar: če nekomu posodiš denar, in se zmeniš kako da ti ga vrne, te ne zanima a so mu denar ukradli, ali ga je kako drugače zapravil, svoj denar bi mogel dobiti nazaj.

Lidika je prav povedala: v banki ti bojo povedali kaj je za njih najboljše, zato tudi imajo svetovalce. Že stara resnica je: če ti banka ( ali trgovec ) nekaj ponuja kot zelo ugodno, je v prvi vrsti zelo ugodno za njega, ne za tebe.

Ati zlati je zapisal, glede nadomestila za vodenje računa:.................... plačaj nam ker mi obračamo tvoj denar. Narobe: plačaj nam, da mi lahko mastno služimo s tvojim denarjem.

Torej: denar v štumfe, da kapitalistični prasci bojo mal manj mastni.

A ja, proxima, nekaj za tebe:

http://www.michaeljournal.org/myth.htm

Vendelina, morda res ne razumem kaj so " monetarni agregati ", vendar tudi jajce ne znam znesti, pa vseen pošinem če je pokvarjeno, povem pa ti,: ta kapitalizem močno smrdi.

ežoj

Kyara  

član od: 24.5.2006

sporočila: 2384

15. sep 2007 5:05

Prav imaš Ežoj. Banka mastno služi na račun varčevalcev.

No, na meni sigurno zelo malo zaslužijo, hehe. Največji nateg pa je dovoljen limit in obresti na to. Ko ti obračunajo, se zdi malo, ko pa to sešteješ ckozi celo leto in krat nekaj let, je to  hoho...kar nekaj denarja, ki je tvoj.

Banka je pač trgovina z denarjem in dokler to ne bomo razumeli, tako dolgo se bo bankam dobro godilo in bodo mastno služile na račun naivnih varčevalcev.

Kyara

kletka  

član od: 1.5.2007

sporočila: 151

15. sep 2007 18:54

Po mojem mnenju je še večji nateg, kot so banke, vlaganje v razna življenjska zavarovanja, kjer nekaj let sploh ne moreš do svojega denarja (no, saj pri vezani vlogi tudi, ampak tam recimo 30 dni oziroma kolikor si sam določiš, ne pa NEKAJ LET). Sem pa še vedno negativno presenečena, da ko ljudem omeniš vlaganje v delnice, dobijo občutek, da to pa ni za njih, ker za tovrstno vlaganje potrebuješ ogromno znanja, ki pa ga oni tako ali tako ne bodo nikoli imeli. Ni potrebno biti kuhar poklicu, pa lahko vseeno znaš dobro kuhati, pač se malo poučiš iz kuharskih knjig, malo s kulinarike.net, malo se pomeniš z drugimi kuharicami ... in če je še volja do kuhe, rezultat ne more izostati. Tako je tudi pri delnicah. kletka Sporočilo je spremenil(a) kletka dne 15. sep 2007 18:55:05

Kyara  

član od: 24.5.2006

sporočila: 2384

16. sep 2007 7:09

Ja, česar ljudje ne obvladajo, tistega se bojijo. Kyara

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.


Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Dragička
malo za hecsijasaja
MOJ vrtrdkapica
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti