Blackle - varčujmo energijo

rimljanka  

član od: 14.2.2005

sporočila: 17786

10. sep 2007 17:15

mojcapt, to pa ni varčevanje z elektriko, ampak s tvojim denarjem, a ne?

rimljanka

Sasenka  

član od: 5.9.2005

sporočila: 252

10. sep 2007 19:31

veverica je napisal/a:
tista iz sušilca. Včasih s slednjo tudi likam
Tega ti pa ne priporočam, varčevanje gor ali dol, ker se ti bo likalnik slej ko prej pokvaril oz. zamašil oz. se ti bodo naredile v rezervoarju prevelike obloge, še posebej če dodajaš mehčalec. Ne smemo pozabiti, da voda iz sušilca ni nikoli povsem čista, ker tudi stroj ne more perila splakniti "v nulo", četudi morda ne uporabljamo mehčalca (predvidevam, da ga zaradi sušilnega stroja morda ne). Kar morda privarčuješ z vodo, porabiš pri energiji, ker jo tak "zabasan" likalnik porabi več, poleg tega pa se ti še pokvari prej in spet ni varčevalnega učinka, ker je za izdelavo enega likalnika potrebnega n litrov vode, n elektrike, n surovin. Brez zamere.

veverica  

član od: 12.11.2001

sporočila: 1038

10. sep 2007 21:04

Bognedaj, da bi zamerila. Kje pa; saj se vendar celo življenje učimo Mehčalca res ne uporabljam. nehala sem ga zaradi otrok, sedaj pa sem se navadila. Tudi sušilec sicer ne "laufa" vsak dan, ampak le takrat, ko se perilo slabo suši. Sem pa mislila, da se v tisti posodi kondenzira le voda, saj na filtru ostane veliko reči. In se mi ne zdi nič hudega, če bi kaj od tega spet prešlo na cunje. Da bi se pa reč zamašila, pa res nisem pomislila veverica

Sy  

član od: 11.12.2003

sporočila: 1057

10. sep 2007 21:23

Poznam ljudi, ki na veliko uporabljajo vodo iz kondenzacijskega sušilca za likanje že par let. Do zdaj ni bilo nobenega slabega učinka na likalnik. Tako da, veverica, ne se preveč ustrašt. Mislim, da je to čisto vredu. Jaz bi delala enako, če bi imela kondenzacijski sušilec.

LENČA  

član od: 30.5.2006

sporočila: 354

10. sep 2007 21:45

Verjetno je pomembno, kakšen likalnik imaš. Jaz imam en Philipsov likalnik približno 7 let. Ves čas uporabljam navadno vodo iz vodovoda, tudi v navodilih piše, da jo lahko. Čez par let pa upam, da se bo pokvaril, ker je sedaj že veliko bolših in novejših likalnikov, kot pa je moj. Halo, varčujem tudi s tem, da ne kupujem novih aparatv, če je star še vedno dober in seveda varčen pri uporabi energije. Moj tast vedno pravi, da so zelo veliki porabniki energije sušilci las. Torej, ženske varčujmo z naravnim sušenjem las. LENČA

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.


Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Dragička
malo za hecsijasaja
MOJ vrtrdkapica
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti