Kaj večerjate?

TanjaG.  

član od: 6.7.2002

sporočila: 509

tema odprta - 6. sep 2007 14:54 | ogledi: 3.690 | odgovori: 7

Pozdravljeni.

Me zanima, če lahko pokukam v vaše kuhinje in povoham, kako dobro kaj diši iz lonca - zvečer?

Iščem ideje in nasvete kako hitro in predvsem zdravo pripravit kako jed za:

a) enega moža, ki cel dan dela, pride pozno domov in je vsak dan bolj suh, tako da jogurti in razni namazki odpadejo, ker res vidno hujša

b) enega 14 mesecev starega fantiča

c) eno prezaposleno in ponovno nosečo mamico, to sem jaz, ki tudi kuham

seveda v čimkrajšem možnem času, saj pridem pozno iz službe, časa za kuhanje je malo, saj se želim družit s sinkom, ki ga cel dan ne vidim , da ne omenjam svojega počutja, primernega začetku nosečnosti...

kak nasvet?

TanjaG.

nektarina  

član od: 15.2.2006

sporočila: 901

6. sep 2007 15:00

tortilje, testenine z naprej pripravljeno omako ki jo lahko imaš v zamrzovalniku, skuhaš njoke, dodaš spasiran paradižnik in malce sira in dobiš super večerjo. na hitro narediš pico za katero si testo zamesiš že dan prej in jo potem samo naložiš in spečeš. polpleti, kakšna zelenjavna juha, bučni polpleti,... ko se nama zalušta večerje pa odprema pakl čipsa, ga naložima po pekaču, na čips dama kečap, na kockice narezano ali pa naribano šunko, gor naribama čips, počez pa še kakšna začimbica. pečema par minutk in njamiii. pa še to: morda bo katera pomislila kakšen je po tem pekač ampak lahko povem da je popolnoma čist saj gre sir lepo dol, edino če je kaj kečapa ušlo mimo potem se umaže. nektarina Sporočilo je spremenil(a) nektarina dne 06. sep 2007 15:02:33

MissLady  

član od: 1.7.2005

sporočila: 811

6. sep 2007 15:22

Mi2 tudi združujeva večerje in kosila, ker imam jaz tak urnik. Zvečer jeva bolj lahke jedi.. večinoma na osnovi zelenjave. Naprimer rižote in enolončnice. Seveda ima zraven tudi malček mesa... ampak ne pretiravava, ker imava oba zaloge :))) MissLady

Sashika  

član od: 29.3.2006

sporočila: 639

6. sep 2007 15:53

jst ponavadi jogurt,sadje, se pa vedno,ko sem pri mojemu, navajam na (zame) ogromno italijansko večerjo-testenine,meso (ribe), sir, solata, sadje,nekaj sladkega...komaj se ven zvlečem pri testeninah, tako da moram vse ostalo vsaj poskusit...še posebej, če kuham jst Sashika

emily  

član od: 11.6.2007

sporočila: 432

6. sep 2007 16:27

Če želiš kalorično bogat obrok pripravit na hitro, potrebuješ kaj mesnega (telečji, goveji, piščančji, puranji zrezek) ali klobaso, hrenovke itd., zraven pa prikuho iz krompirja (pire, pomfri, tenstan), ali riž ali testenine, polento. Zraven prikuho iz zelenjave (dušeno sladko zelje, špinačo, kislo zelje, grah, fižoleti, rdeča pesa, karfiola, brokoli, korenje...) in-ali zeleno solato, radič, motovilec... na koncu pa sladico. Variant je ogromno, le domišljiji moramo pustiti prosto pot in z veseljem kuhati. Odvisno ali je tvoj mož kar se tiče hrane prilagodljiv, s tem mislim, da ni izbirčen. Lahko narediš krompirjev golaž, segedin, prej pripravljene polnjene paprike, prej pripravljen golaž s pašto, prej pripravljene njoke z golažem (s tem mislim, da imaš golaž že v skrinji in ga samo odtajaš in dokončaš. Za nekaj tekočega na začetku obroka si lahko pomagaš s kakšno kremno juho (tudi Knorr so dobre včasih za spremembo) ali domačo juhco, ki jo pripraviš, ko imaš malo več časa in jo daš v skrinjo.

Saj veš, da postaneš dobra in iznajdljiva kuharca, je treba kuhat in kuhat, saj vaja dela mojstra. In ko spoznamo male skrivnosti kuhanja, je lažje pripraviti tudi hitreje dober, kaloričen in zdrav obrok.

V bazi je ogromno receptov, s katerimi si lahko pomagaš, če ti kdaj ne pride nič pametnega na misel.

Vsekakor mora obrok vsebovati beljakovine in ogljikove hidrate ali škrob ter malo maščobe, da bo imel učinek pri kilogramih.

Aja, pozabila sem ti napisati najvažnejše,  da moraš pač čimbolj vskladit jedi, tako da bosta tudi vidva s sinkom nekaj pojedla z veseljem.   

emily Sporočilo je spremenil(a) emily dne 06. sep 2007 16:34:18

senka  

član od: 19.11.2005

sporočila: 343

6. sep 2007 17:03

danes sem delala 10 ur in mož mi je pripravil pečene kurje bedrce in zraven pečen krompir ter paradajz solato,dobro hitro in malo časa za pripravo,ker je vse spekel kr v pečici(ne solate),včeraj sem jaz naredila golaž ker smo jedli na obroke ,ne skupaj!!pazi in mazi moža in pocarkljaj malega! senka

barbara9  

član od: 31.1.2007

sporočila: 757

6. sep 2007 17:04

Mi večerjamo kosilo, ker pozno prihajamo domov. Potem pa dnevno prilagajam razpoloženju in ponudbi v hladilniku. Nikoli pa ničesar ne pripravljam vnaprej. barbara9

mimika  

član od: 7.1.2002

sporočila: 2107

6. sep 2007 18:28

tudi moj najdražji rabi resno večerjo. že itak je zelo suh. moje rešitve. ni ljubitelj testenin, pač pa solat. ko je sezona paradižnika, je dnevno na mizi šopska ali podobna solata. sicer kaka druga solata v velikih količinah. sedaj že prihaja sezona zelja s fižolom. zraven solate rabi meso, zadošča mu majhen košček: naravni zrezek (piščanec), klobasa, hrenovka itd. če ni drugega, pride salama v poštev. vedno je kruh zraven. dostikrat skuham juho, ker jo ima rad. prežganko, ali kremno iz zamrznjenega brokolija ali cvetače. včasih pridejo zamrznjene zadeve na vrsto, različne enolončnice. vedno imam tudi kako pico v zamrzovalniki (neke italijanske so dobre). izhod v sili so tudi etine konzerve jote ali ričeta. včasih od mame prinesem testo in sama naredim pico. hitro narejena jed je sledeča: v pečici skupaj spečem kurja bedra in bučke hokaido. slednje lahko zamenjaš s krompirjem. če ima rad zelenjavo, je ratatuj super, ker ne rabiš solate. zraven neko meso. včasih (redko) pridejo na vrsto gobe z jajci in smetano ali sataraš. možnosti je veliko, seveda pa je izbira odvisna tudi od okusa. moj bi jedel samo solato. mimika

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Dragička
MOJ vrtmalaga
malo za hecanjica1998
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti