Džem iz marelic in banan! nujno

neznan uporabnik

tema odprta - 15. jun 2002 17:41 | ogledi: 5.563 | odgovori: 1

Lepo bi vas prosila, če mi lahko kdo napiše recept za džem iz marelic in banan, ki sem ga videla v Interšparovih reklamnih letakih (ta mesec), pa sem jih izgubila. Hvala!!

sunset

veverica  

član od: 12.11.2001

sporočila: 1038

16. jun 2002 9:19

Zivjo! za 5 kozarcev po 250 g: 660 g marelic 540 g banan 800 sladkorja Marelice operemo in skrbno obrišemo. Razdelimo jih na četrtinke. Četrtino sladkorja vsujemo v skledo, ga prekrijemo z marelicami in nato ponavljamo, dokler ne porabimo vseh sestavin. Pustimo, da počiva 12 ur. Sladkor se mora popolnoma stopit - sicer raje še malo pustimo. Nato damo vse skupaj v kozico, zavremo in nato kuhamo še 7 minut. S penovko pogosto in nežno premešamo, da se marelice ne primejo dna. Nato dodamo na kolesca narezane banane, ki smo jih pripravili tik pred tem (sicer bi počrnele). Potem, ko sadna mešanica zopet zavre, jo kuhamo še 7 minut in stalno mešamo. Preskus kuhanja: na mrzel krožnik kanemo malo džema in če se hitro strdi, je kuhan. Tedaj kozico odstavimo, z džema odstranimo vse pene in ga še enkrat premešamo. Džem damo v kozarce, jih zapremo in nato steriliziramo. Veliko užitkov!!! Ana Češnovar

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.


Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Trixi
malo za hecmišzmoke
Kaj danes za zajtrkMajda Marianne
MOJ vrtmalaga
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti