Čiščenje stanovanja - nujno!!!

ribaracarak  

član od: 3.4.2003

sporočila: 4309

1. avg 2009 9:09

Vanja, tokrat si res brcnila mimo, žal.

rrr

mambica  

član od: 29.9.2007

sporočila: 532

1. avg 2009 9:58

V bistvu sploh ne vem, zakaj se tole sploh še nadaljuje, saj je avtorica teme spraševala po čistilki že pred dvema letoma. ˇ^~ˇ^~ˇ^ˇ~˘˘^^

neznan uporabnik

1. avg 2009 10:55

Vanja je res malo brcnila mimo, kljub vsemu pa se mi ne zdi polpismena. Če mene kdo vpraša, hvalabogu, da od tam preko luže komunicira s Slovenijo, njen slovenski besedni zaklad pa vsebuje manj angleščine kot Vendeline jr. naprimer.. In vanjini recepti so odlični, si lahko z njimi širimo kulinarično obzorje recimo.. No, ta polpismenost me je zelo zbodla ampak nisem hotela prva REPLICIRAT japaja

ribaracarak  

član od: 3.4.2003

sporočila: 4309

1. avg 2009 11:29

Japaja, tu se povsem strinjam s teboj - nolina zbadljivka tudi meni ni bila všeč.

In ja, tema je že kar precej stara, kar ne pomeni, da tudi v tem trenutku ne bi prišle komu prav tovrstne informacije - pomoč na domu in cenik teh storitev, mislim.

rrr

petkica  

član od: 15.12.2006

sporočila: 744

1. avg 2009 11:53

Se strinjam, recepti so res odlični. Ampak, dobiti črno na belem stvar v slovarju, pa trditi, da je tam napaka - jaz sem to dojela tako, da je naš jezik za luno oziroma njegovi uporabniki cepci – v bistvu sem bila kar užaljena. Pa to ni bilo prvič, če me spomin ne vara, tudi oljka ni plod, pa naj dictionary reče kar hoče. Itak se pa na napakah učimo, upam. O cenah čiščenja stanovanja pa nimam pojma. Je nimam. Lahko pa komu pomagam zlikat svoje cunje - in to zastonj.

nola  

član od: 25.1.2006

sporočila: 3112

1. avg 2009 13:12

Japaja, daj, preberi še enkrat njene odgovore. Daleč od tega, da bi šlo le za nedolžno brco mimo, ki se je zapisala nepoučeni forumašici.

Gre za zelo odločno in nekajkrat ponovljeno arogantno omalovaževanje kodeksa slovenskega jezika. Kot Petkica, sem tudi sama dojela njene izjave kot mnenje da je naš jezik za luno, oziroma njegovi uporabniki cepci.

V kolikšni meri je kdo pismen, je seveda še posebej pri forumskih pisarijah nujno stvar osebne, neobjektivne presoje. Moja je rezultat prebiranja njenih prispevkov.

Primerjati njen in Vendelinin besedni zaklad je seveda smešno, šteti angleške besede pa tendenciozno - Vendelinine tedensko prešteva in se nad njimi zgraža vsak, ki ima pet minut časa, ob Vanjine se pa še nikoli nobeden ni spotaknil.

Vesela bom pojasnila kakšno zvezo imajo avtoričini recepti in njena provinienca z omalovaževanjem slovenskega jezika in govorcev ?

Meni je na forumih popolnoma vseeno čez katero lužo ali planke kdo komunicira s Slovenijo, dokler si ne privošči takšnih netaktnosti, kot si jih je tokrat Vanja.

A te te pa niso  prav nič zbodle?

 

 

 

 

 

 

 

 

nola

korenckova  

član od: 14.10.2008

sporočila: 222

1. avg 2009 13:22

Joj, punce, dejte se ohladit, no. Tale "replika" res nima takega pomena, da bi se zdaj zmerjale zaradi tega, ane? Vanji pač ni všeč in je ne namerava uporabljati, njena stvar, in tista nolina pripomba o polpismenosti je res odveč, bi jo lahko podučila o tem tudi brez žaljenja, če je že čutila potrebo po tem. korenckova

ribaracarak  

član od: 3.4.2003

sporočila: 4309

1. avg 2009 13:27

Nola, predvidevam, da je tisto o nepoučeni forumašici letelo name - sedaj mi pa še razloži, prosim, v čem je bila tu razvidna moja nepoučenost.

S tistim, kar se mi je zapisalo, sem predvsem hotela povedati Vanji, da pač nima prav in da bi bilo zelo OK, če bi to dojela.

rrr

Margot  

član od: 12.12.2008

sporočila: 260

1. avg 2009 13:31

Kolikor lahko jaz razberem, se ni nanašalo nate, ribaracarak. Da ne bo prišlo še do večjih nesoglasij. Margot

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.


Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Dragička
malo za hecmišzmoke
Kaj danes za zajtrkMajda Marianne
MOJ vrtmalaga
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti