Potovanja

Vanja_v_ZDA  

član od: 14.11.2008

sporočila: 6079

8. mar 2014 19:39

Sem bila v Tokiu.  Prvi izlet in verjetno edini, na katerem sem se zredila, pa ne samo 1 kilo.  Sicer sva potovala okoli in bila v Tokiju ene tri dni. Tam sva imela lokalnega vodiča, prijatleja in njegovo ženo, sicer sva potovala solo. Ko je bil dragi poslovno odsoten, sem si mesta ogledovala kar sama, ne da bi se kdaj zgubila ali počutila ogrožena. Kar nekajkrat sva bila povabljena na večerjo, za katero niti pomisliti ne upam, koliko so stale. 

Čeprav je vse v japonskih znakih, so vsaj postaje in ostale destinacije napisane tudi v latinici. Imajo dobro organiziran mestni promet, vse je zelo drago, ZELO lepo zorganizirano, in super čisto.  Hrana je odlična in jo velikokrat naročiš tako, da pač pokažeš na sliki, kaj bi rad imel. Veliko je "francoskih" pekarn, tako da zajtrki niso kak problem, če ti ribe navse zgodaj zjutraj ne dišijo. Njihov zeleni čaj je pa tak, kot bi travo pomečkal v možnarju, jo prelil z vročo vodo in precedil. 

Ljudje so super prijazni. Če opazijo, da izgubljeno tavaš naokoli po kaki večji podzemni, prijazno ponudijo pomoč. Jasno, da te je lahko opaziti. Ko stopiš v trgovino te zagotovo nagovorijo v angleščini (kaj pa drugega), ker blazno radi prakticirajo angleščino. Naj omenim, da jih je zelo težko razumeti. Žena našega prijatelja je učiteljica angleščine pa se moram trudit in uporabit vso domišljijo, ki jo premorem, da jo razumem. 

 

V glavnem, brez strahu na pot. Je tako, kot bi šel v Švico, samo da je tam, jasno, veliko več ljudi in s tem prometa (ki poteka kot v Angliji), da imajo "kopijo" eiflovega stolpa in da se je malo težko sporazumevat. 

 

https://www.youtube.com/watch?v=M-aGPniFvS0

 

Lepo se imej. 

Vanja

dari  

član od: 21.8.2004

sporočila: 1521

8. mar 2014 20:25

Vanja,hvala.

dari

MaskaA  

član od: 22.10.2013

sporočila: 61

8. mar 2014 21:40

Jaz sem bila v Tokiu. Kaj točno te pa zanima? :)

MaskaA

limnol  

član od: 16.11.2001

sporočila: 5187

28. jul 2016 16:18

Izkušnje so take, da moraš vsakokrat sproti preveriti, kako je za tisti dan, ko bi ti rada potovala. Včasih se nizkocenovniki splačajo, včasih so dražji od Adrie. Primerjaj cene na več portalih, potem pa obvezno še pri prevoznikih, ker dostikrat imajo ti nižje cene od tistih na "ugodnih" portalih (saj od nečesa morajo pa tudi ti živeti). Pa dobro poglej, kako je s prtljago - ali je vključena v ceno ali ne, da ne bo kakih presenečenj (ker ta so ponavadi zelo draga).

Sonja

Vendelina jr.  

član od: 17.5.2006

sporočila: 9217

29. jul 2016 6:48

Poleg tega, koliko je treba doplačati za vsako kilo viška prtljage......., je treba vključiti tudi ceno prevoza do Brnika in, kar je še pomembneje, ceno prevoza od Gatwicka do Londona, oziroma do lokacije hotela. Skratka, poglej, kakšne so cene transferjev z letališča. In potem seveda še to isto na poti domov. Ker tista, da se "lahko z letališča odpelješ z vlakom"....je za first--time-in-London odločno preveč zahtevna naloga. Neudobna pa itak (ga ni čez užitek vlečenja kufra po tistih stopnicah).

Vendelina jr.

the tina  

član od: 5.10.2013

sporočila: 302

29. jul 2016 8:17

Ah, ne, vlak ni tako problematičen. Vsaj iz Heathrowa v London pred cca 5 leti ni bil. London je bila moja prva turistična destinacija v lastni režiji (oz. v režiji skupaj s par kolegicami), pa smo vse skupaj zapravile 600 eur/osebo za en teden. Sicer je bilo bolj študentsko vse skupaj, ampak smo bile vse kar zadovoljne. Za letalo smo dale 150 eur kar pri Adriji, potem vlak do Londona je bil mislim da 30 funtov v eno smer (pa ne me za besedo držat). Potem pa seveda še podzemna za 4 dni, ki je bila tudi okrog 35 eur. Vse nam je bilo res zelo novo, ampak smo veliko spraševale, pa je šlo :) Ne vem če je še vedno tako, ampak takrat so bili vsi javni muzeji brezplačni. Še posebej Natural History museum je bil najbrž najboljša stvar, ki smo si jo ogledale. V bistvu nam je bil tako všeč, da smo šle na ogled 2x (če so ti te stvari zanimive, potem je 1 dan absolutno premalo).

 

Za to ponudbo mi ni uspelo najti leta, tako da ne vem koliko stane, vem pa, da se da dobiti za okrog 100 eur. Če ti je Trst blizu, si poglej ponudnika Rynair. S tem dobiš lahko let že za dobrih 50 eur.

the tina

Vendelina jr.  

član od: 17.5.2006

sporočila: 9217

29. jul 2016 8:29

Povratna Gatwick-Victoria St.-Gatwick je bila njega dni okoli 35 funtov. Saj do tja se kar pride, meni je šlo na jetra porivanje kufra po Victorii (je pa bila zima in takrat so ti vsa oblačila odveč). Potem je treba pa še plačati taxi iz Victorie do hotela

Mimogrede, tudi pot do Trsta ali Trevisa in od tam na Ryan - to tudi stane in je treba vključiti v ceno...

Vendelina jr.

proxima  

član od: 21.10.2003

sporočila: 2514

29. jul 2016 8:56

Relacijo Gatwick<->Victoria se da že nekaj mesecev plačati z Oystrom, tako da ni fussa z vnaprejšnjim nabavljanjem kart, stane pa okrog 18 funtov v eno smer, če greš na Gatwick Express, in okrog 8, če greš na Southern Railways (razlika v času  vožnje je kakih 5-10 minut). Pa Victoria je za moje pojme bolj user-friendly kot Liverpool Street (kamor vozijo vlaki s Stansteda).

Najbolj udoben je glede tega seveda Heathrow, kjer greš naravnost na tubo (Picadilly line), in včasih ima British Airways čisto poceni karte VCE-LHR, seveda če gledaš vsaj nekaj mesecev vnaprej in niso v glavni sezoni.

 

lp, proxima

 

mamamia  

član od: 9.11.2004

sporočila: 15820

29. jul 2016 9:37

Pri nizkocenovnikih je treba paziti na vsak dodatek, od prtljage dalje, ker ko na koncu vse sešteješ, plus seveda daljša in dražja vožnja od letališča, sploh Stansteada (enako velja seveda za druga mesta), do centra, se izkaže, da so karte običajnih družb cenejše.

Meni so dvakrat pri nizkocenovnikih merili ročno prtljago, na srečo sem sama prej poskusila in ugotovila, kako tisih nekaj cm viška v dolžino zaradi koleščkov prikriti (sem bila spretna v manevriranju). Sem pa enkrat plačala 40 evrov zaradi dveh ali treh kg presežene teže čekirane prtljage ... Ampak sva dve imeli en kovček pa sva si razdelili strošek, v ročno prtljago amrč nič nisva mogli več prepakirat.

 

In ko iščeš karte po netu je pametno brisati zgodovino iskanja oziroma brisanje vključiti na računalniku.

 

mamamia

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.


Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Dragička
malo za hecmišzmoke
Kaj danes za zajtrkMajda Marianne
MOJ vrtmalaga
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti