Potovanja

barbara9  

član od: 31.1.2007

sporočila: 756

7. feb 2010 13:44

Oh, sovražim tisto 20 kilsko omejitev :)    

Čeprav mi gre vedno bolje , nazadnje noben kovček ni tehtal več kot 19 kg  

Sedenje na kufru, zato da se ga je dalo zapreti, sem prerasla, vse bolj se držim spodaj navedenega koncepta. Tistih "za vsak slučaj" stvari  in "za vsako vreme" oblačil ne jemljem več s seboj.

Všeč mi je stavek (ali dva) iz knjige Trije možje v čolnu, da o psu niti ne govorimo  

Prvi seznam, ki smo ga sestavili, smo morali zavreči. Jasno je bilo, da Temza v zgornjem toku ne bo prenesla dovolj velike barke, da bi spravili vanjo vse, kar smo označili za nepogrešljivo; zato smo strgali spisek in se spogledali.

George je rekel: "Vesta, da smo se čisto narobe lotili. Ne smemo misliti na stvari, ki bi nam prišle prav, ampak samo na take, brez katerih sploh ne bomo mogli." 

Obožujem potovanje z avtom - no limits, če odštejem rahlo sopotnikovo nerganje .

barbara9

Sporočilo je spremenil(a) barbara9 dne 07. 2010 15:18

jesen  

član od: 5.10.2004

sporočila: 410

7. feb 2010 16:59

Ja Ežoj se vidi,da se ne poznava,če ne bi vedel,da sem jaz daleč od oh in sploh.Pa pustimo to,tema je bila prtljaga in potovanje.Jaz sem začela malo hodit po svetu,če se mojim potovanjem lahko to reče šele zadnja leta,ko so otroci odrasli in so naju prav oni navdušili nad tem.Prej sve bila čisto zadovoljna tam kje pri Poreču ali na Pagu v prikolici ali kamkem poceni apartamju,zdaj pa naju mika,da bi hodila okoli.Žalosti me najbolj to,ker ne znava tujih jezikov,no angleščino že za silo,tako,da sva odvisna od agencije in vodenih ogledov.Vedno pa pogledam,kaj se dobi v paketu,ki ga ponujajo.Luksuzna namestitev mi je na zadnjem mestu,samo,da je postelja čista in tuš nekje v bližini,bolj me zanima kaj nam bodo pokazali in kaj vse je všteto v ceno,da ni potem kakšnega presenečenja.Ker se nam letos obetajo kar veliki stroški doma,pa ne vem če bo kaj z potovanjem,verjetno bo kar Pag pri znancih pa kopalke,brisača in kakšna mikica pa 1 hlače-skratka z zelo malo prtljage in brez trenerke. jesen

Vanja_v_ZDA  

član od: 14.11.2008

sporočila: 6079

7. feb 2010 18:36

A vi govorite o tistih kufrih, ki gredo v trebuh letala?

 

Če, potem sem jaz ta prav genij: za 10 do 12 dnevna potovanja mi zadostuje tista potovalka, ki se spravi v "overhead compartment"  in malo večja "torbica" v kateri je ročna torbica, kozmetika, knjiga za čitanje (razen če vzamem kakšno uspavalno tableto  za polet preko luže). Spodnjega perila za vsak dan plus 2 komada (nikoli ne veš, kdaj te kdo tolk do smeha spravi, da ti kaj uide  ), 1 par kavbojk na riti, en v potovalki, mogoče črne hlače in kakšno krilo. Vsa oblačila so taka, da zgornji in spodnji del poljubno kombiniram. Po navadi mi največ prostora zasedejo čevlji. Pižamo vzamem s sabo, če slučajno prespim pri kakšni prijateljici: Kaj bi pa njen mož rekel, če bi naga skakala po bajti.  Bluzica z globokim dekoltejem je itak obvezna, nikoli ne veš, na koga naletiš . Jutranje halje pa tudi doma nimam več.

Moje "padalo" je kreditna kartica. Če se karkoli zgodi, če kaj pozabim ali rabim kakšno zadevo, lahko kupim lokalno.

Vanja

Sporočilo je spremenil(a) Vanja_v_ZDA dne 07. 2010 18:41

mamamia  

član od: 9.11.2004

sporočila: 15820

7. feb 2010 20:42

Vanja, dobrodošla v klubu... kso smi odhajali za en mesec v Azijo, sva imela z možem le vsak svoj nahrbtnik in enega manjšega skupnega kot ročno prtljago. Dokumeni so bili po žepih brezrokavnika, jasno. In ko najuje svak peljal na letališče, pa sva vrgla vsaksvoj rukzak v prtlčjažnik, naju je vprašal, kje imava pa kovčke ...

 

Žalosti me najbolj to,ker ne znava tujih jezikov,no angleščino že za silo,tako,da sva odvisna od agencije in vodenih ogledov

jesen, nikakor naj te to ne ovira, nepoznavanje jezikov, da ne bi sama z možem  hodila naokoli. Danes se lahko za vsako pot pripraviš doma, za vse oglede, kamor koli greš. Vodnikov je dovolj tudi v slovenščini, na internetu dobiš množico podatkov, nekaj osnovnih besed angleščine pa pomaga povsod. Če ne, pa je tu govorica rok in obraza - med ljudmi, ki jih srečuješ na popotovanjih, je to dovolj, verjemi.

Doživetje, ko si kje sam nekaj ogleduješ in se sam odločaš, kje in koliko časa boš ostal, kaj si boš ogledoval tri ali štiri ure ali ves dan in mimo česa se bolj zgolj sprehodil, je neprecenljivo. Ni priemrjave med agencijskimi potovanji in tem. Vem pa iz lastnih izkušenj, da vsem to ne "sede", veliko jih ima rado udobje agencijskih potovanj, ko na nič ne misliš in je vse organizirano in na krožniku prinešeno.

Samo, na ta način vidiš le kraje in znamenitosti, uide pa ti stik z ljudmi, doživetje vsakdana v deželi, ki jo obiščeš, nič ne izveš o načinu življenja domačinov, o njihovih razmišljanjih, kako živijo, kaj počno in kako razmišljajo. Meni pa je ravno to smisel potovanja. Ker da grem na Tajsko na primer, pa jem hrano z evropskim priokusom - hvala lepa, je njihova kuhinja preveč kraljevska, da bi se ji odrekla ali da jo samo poskusim na kašni "tipični tajski večerji", kot jih organizirajo za agencijske goste.

 

No, malo me je zaneslo z osnovne teme. Ampak če govorimo o prtljagi, potem tudi potujemo, mar ne?

Si ravno urejam sama eno krasno jesensko potovanje .... bo treba, enkrat za spremembo, tudi kaj svečanega dat v kovček, a bomo že zmečkali tiste bluze in kakšno dolgo krilo, pa majhen popotniški likalnik bo v prtljagi ...

Mamamia

mamamia

Vanja_v_ZDA  

član od: 14.11.2008

sporočila: 6079

7. feb 2010 21:15

mamamia je napisal/a:

 

Si ravno urejam sama eno krasno jesensko potovanje .... bo treba, enkrat za spremembo, tudi kaj svečanega dat v kovček, a bomo že zmečkali tiste bluze in kakšno dolgo krilo, pa majhen popotniški likalnik bo v prtljagi ...

Mamamia

mamamia

 

Na našem zadnjem takem potovanju, kjer rabiš nekaj svečanega, so imeli v sobah likalnike  , manjkal je fen za lase.

Drugače je bilo pa super.

Vanja

tulka  

član od: 9.8.2008

sporočila: 2960

7. feb 2010 22:04

Vanja_v_ZDA je napisal/a:

Pižamo vzamem s sabo, če slučajno prespim pri kakšni prijateljici: Kaj bi pa njen mož rekel, če bi naga skakala po bajti.

Pa... mož verjetno ne bi imel kaj dosti proti

tulka

Vanja_v_ZDA  

član od: 14.11.2008

sporočila: 6079

8. feb 2010 1:05

Tulka,

Vanja

jade  

član od: 11.11.2004

sporočila: 6303

8. feb 2010 6:56

tulka je napisal/a:

Vanja_v_ZDA je napisal/a:

Pižamo vzamem s sabo, če slučajno prespim pri kakšni prijateljici: Kaj bi pa njen mož rekel, če bi naga skakala po bajti.

Pa... mož verjetno ne bi imel kaj dosti proti

tulka

 

Po moje bi prijateljica hitro našla kakšno spalno srajco do tal, da se ne bi slučajno prehladila.

jade

Sashika  

član od: 29.3.2006

sporočila: 639

8. feb 2010 8:54

Vanja, zdaj končno tudi meni uspeva takšno pakiranje: oblačila in čevlji, ki se kombinirajo, odvisno od destinacije in namena. Letos mi je uspelo spraviti vse za en teden potepanja po Parizu v "overhead compartment" potovalko, celo ročno torbico.... sva letela z Ryanair Ena bolj bedastih izkušenj pa novembra v Rimu, kjer so bili najini kovčki pretežki za 1,5 kg, tako da sva ob pol 5 zjutraj praznila kovčke in vstopila na letalo z ročno prtljago in plastičnimi vrečkami... Ker nama je "prijazen" uslužbenec povedal, da teh pa lahko imava, kolikor hočeva (prvič slišala) Mene je na oktobrski poroki rešilo vreme - bilo je plus 30, tako da sem s sabo tovorila oblačila iz tankega, mečkanega materiala, jih ni bilo treba likati... kljub temu, da sva bila nekaj dni pred poroko v NY, kjer je bilo približno plus 5, sva jo na koncu potovanja odnesla brez overweighta, vse knjige sva stlačila v ročno prtljago, na čezoceanskih letih pa k sreči dovolijo kakšen kilogram (prtljage) več Sashika

dari  

član od: 21.8.2004

sporočila: 1521

8. mar 2014 18:58

Bom tukaj vprašala,če je katera-ri bil v Tokiu? Mogoče čisto praktične izkušnje,kaki nasveti.Lahko na ZS.Hvala.

dari

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.


Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?johana
malo za hecmišzmoke
Kaj danes za zajtrkMajda Marianne
MOJ vrtmalaga
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti