Krema za torte-nujno

janinamo  

član od: 18.8.2007

sporočila: 42

tema odprta - 24. avg 2007 10:44 | ogledi: 13.383 | odgovori: 15

Mene pa zanima kako naj naredim kremo, s katero bi okrasila torto ?! To kremo bi rada tudi obarvala z barvami v gelu. Izkušnje imam namreč samo z okraševanjem z raslinsko smetano ( ki jo obarvam ), samo vam odkrito povem, da mi to ni prav nič všeč. Lepo prosim vse, ki imate izkušnje, da mi pomagate.

Pa še nekaj me zanima; morda katera ve, kje bi lahko kupila jedilno slik"co za torto ?! Ponavadi se le te dobijo v slaščičarnah ob nakupu torte, samo da v mojem kraju tega žal ni možno dobit.

Hvala vnaprej vsem !!!

Janina***

Vendelina jr.  

član od: 17.5.2006

sporočila: 9217

24. avg 2007 11:45

Sem razmišljala, kaj naj napišem. Pa je težko. Predvsem ne vem, v katero barvno smer si mislila in za koga se dela torta. Sama se barvil zelo izogibam in če hočem dobiti kaj oranžnega, umešam melono in jogurt in je zadeva rešena. Če hočem, da je zelo oranžno, dam še kapljice pesinega soka (in pazim, da jih ni preveč, čekiram okus) in je zadeva zelo oranžna. Tudi rdeč biskvit sem že naredila, ponovno s pesinim sokom. Če dobro premislim, so me ravno tiste plastične perlice, pa kičasti cukr okraski in cukrmasa (ki mi je malo strašljiva) prisilile, da sem v drugo smer raziskovala Razne modre in turkizne barve mi ne sedejo na hrani, razen, če gre za koncept - in takrat to dosežen z likerji (curacao, mentol) in so barvila res že tam, vendar vseeno v manjši količini, kot če bi dodajala barvila iz tube. Enkrat mi je uspelo narediti nekaj, kar bi moralo biti modro, pa je bilo bolj zeleno, namreč razstopila sem belo čokolado, dala notri modro barvilo, pa je bolj zeleno izpadlo...za glazuro je bilo pa okej, in v bistvu je bil en koncept zadaj, drugače bi zadevo počela brez barvila. Zanimivo vijolično dobiš, če v jogurt, ki je že strjen z želatino, umešaš zelo tekočo slivovo marmelado (ali pa jo prej pogreješ, da se razpusti, precediš in počakaš, da se ohladi) - samo je treba paziti, da zadeva ni presladka. Drugače pa je meni predvsem izziv bodisi re-interpretirati kakšen star recept ali pa si izmisliti kakšen nov način za to, da je zadeva sočna - in pri tem ne uporabiti pri vsaki torti ravno vseh materialov, ki so na voljo. Sem pač bolj minimalstika. Vendelina jr.

janinamo  

član od: 18.8.2007

sporočila: 42

25. avg 2007 10:03

No, bom pač tudi tokrat torto okrasila kar s smetano. Venderlina, torto bom pekla za sinov rojstni dan ( 9 let) in jo bom že nekak uredila, da bo izgledala otroško. Hvala za nasvete. Ksenija, tudi tebi hvala za informacijo o slikci, sam js nimam glih možnosti, da bi se peljala v Lj po eno slikco, ker sem preveč oddaljena. Hvala še enkrat obema. Janina ***

-pika  

član od: 25.2.2005

sporočila: 399

21. jun 2010 12:56

Jutri imam namen delati torto in rabim pomoč pri bananini kremi kajti nikjer nisem zasledila da bi kremo naredila takole: sladko smetano bi stepla dodala zmiksane banane in mogoče bi dodala malo želetetinefix da bo krema bolj postala trda,vendar me malo skrbi da ne bo krema preveč rjava glede banan kjer potemnijo.Če je katera že probala kaj podobnega naredit bi rada,da mi kaj napišete če je to izvedljivo,da ne bom potem morala vse vreči stran.

lp

-pika

mizarka  

član od: 24.5.2006

sporočila: 988

21. jun 2010 13:07

V slaščičarni katero obiščem, če mi pade sladkor in če doma nimam nič proti temu, je bananina torta narejena tako, da so banane po dolžini narezane in položene na oblat, krema pa ima samo okus banane-toraj aroma. Nič posebnega. Sama pa tega še nisem delala.

mizarka(http://mizarka.moj-album.com/

bannanna  

član od: 25.5.2006

sporočila: 5457

21. jun 2010 14:12

tole torto poglej http://www.kulinarika.net/recepti/10763/sladice/bananin

moja slika je nastala drugi dan, krema ni čisto bela, ni pa rjava. notri pa ni nič drugega kot je zapisano v receptu (pa prosim ignorirajte to grdo okrasitev, boljš da je ne bi blo :S )

baška  

član od: 24.3.2008

sporočila: 221

21. jun 2010 17:19

bannanna, sedaj bi mi pasal en kos te tortice! Ni za ignorirat, lepa je! lp baška

bannanna  

član od: 25.5.2006

sporočila: 5457

21. jun 2010 22:34

bolš da ni slike od zgoraj. pariška krema je zgledala je kot drek.   

(zato ker sem v stepeno smetano dala ohlajeno stopljeno čokolado, nardile so se trde grude, ki sem jih lahko nabrizgala samo skozi največji okrogel nastavek.. ojoj)

 

cake boss je ! preveč dajo na okraševanje. torta je pa navaden rumen biskvit in ena sama maslena krema ... na tone..  o maj gad.. 

 

torta je bla pa božanska za jest.. mmm.. polizali vse

Vendelina jr.  

član od: 17.5.2006

sporočila: 9217

22. jun 2010 14:58

Ker gre ta tema itak v offtopic - če bi kdo rad naredil bananino torto s čokolado, je z naskomom najbolj enostavno tako, da delate baninin biskvit. To se naredi tako, da zamešaš rumenjake, sladkor in namesto moke vmešaš notri pasirane banane in potem v to vmešaš še stepen sneg in potem mora nastati iz tega ena počasi tekoča masa. Ta masa se peče 20 minut na 180 stopinj. Za to, da banane ne počrnijo - oziroma, da se en vidi, če počrnijo - jih jaz lepo narežem in polijem s polivko, ki jo naredim s topljeno čokolado, smetano in malo banianinega likerja. Potem na to maso naložim pariško kremo, ki jo obilno popravljam z bananino aromo in na koncu zadevo prelijem s silno čokoladno glazuro v sestavi čokolada+smetana+svetli rum (famozna in večkrat pohvaljena zadeva). Fazon tega je, da imate potem v prerezu spodnjo svetlejšo plast testa, potem so banane, potem je pa temna čokolada. Ta isti recept se lahko uporabi tudi za zelo enostavne in efektne minjončke. Vendelina jr.

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.


Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Dragička
malo za hecmišzmoke
Kaj danes za zajtrkMajda Marianne
MOJ vrtmalaga
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti