Vampi

mambica  

član od: 29.9.2007

sporočila: 532

23. apr 2009 8:15

Rimljanka, napiši še kaj manj zadirčnega. Nisem napisala, da so šolske kuhinje kriterij za to, kaj je dobro in kaj ne, samo omenila sem. Vsak pač lahko izraža svoje mnenje, kot ga je že nekaj članic pred mano. Vampi in ostala drobovina že nekaj let niso več del šolske prehrane, to vem od neke kuharice na šoli. ˇ^~ˇ^~ˇ^ˇ~˘˘^^

terlikar 1  

član od: 10.3.2005

sporočila: 994

23. apr 2009 10:12

Drobovine pač ne pripravljajo ker jo mularija ne mara . Tam gredo itak najbolj v promet dunajci , pomfri , pizze , mogoče še testenine.......potem se pa že ustavi .

Bernarda

Cila  

član od: 5.10.2006

sporočila: 3768

23. apr 2009 12:08

Vampi po Rikovem receptu iz baze  . In tudi možiček, če ve, da so za kosilo vampi, prileti domov iz službe brez ovinkov .

Cila

ribaracarak  

član od: 3.4.2003

sporočila: 4309

23. apr 2009 13:02

Mambica, ti nisi podala svojega mnenja, ti si podala trditev, da vampov v šolah ne smejo več kuhat in to zgolj na podlagi svojega .

rrr

Jerneja USA  

član od: 24.11.2006

sporočila: 812

23. apr 2009 13:53

Sem prav vesela, da sem odrascala takrat, ko smo bili "primorani" (vsaj jaz) poskusiti vse mozno in tako sem se navadila in jem vse, ne pa ko res sedaj ta solska mladina je samo to, kar je omenila mambica (to je tako zelo amerisko). Tukaj nimajo razvitega cutila za okus, tako da razen hamburgerja (kaj pa ves iz kaksnega mesa), pomfrija in pizze z umetnim sirom, jim v glavnem nic ne pase. Uh, pa sem vam ze omenila tudi kako torte iz prave cokolade ne marajo?

 

Vampi so pa itak poslastica zame in na sreco tudi za moza!!!! (bom morala "na lov" ta konec tedna, pa se ekonom kupit  )

Jerneja USA

Dragička  

član od: 9.12.2003

sporočila: 8688

23. apr 2009 14:45

Jaz sem pa celo tako odraščala, da v šolah sploh nismo imeli prehrane. Vampe imava z možem zelo rada. Sin in zet pa zadnjih nekaj let jesta in pravita: "Mmmm, kako je to dobro!". Ko sem vprašala: "Zakaj pa prej nista marala?!, pa sta mi rekla: "Z leti se okusi spreminjajo!" Pozdravček!

Vanja_v_ZDA  

član od: 14.11.2008

sporočila: 6079

23. apr 2009 14:47

mambica je napisal/a:
Vampi? Po šolah jih že davno ne smejo več kuhati.ˇ^~ˇ^~ˇ^ˇ~˘˘^^
Posluš mambica, če bi se vsi vedno pritoževali česa ne jemo, lahko Jernej odpre čisto novo spletno stran. Tukaj se pač pogovarjamo o hrani in če kdo česa ne se pač ne oglasi. Pa da ne boš mislila, da si me užalila. Če bi svojim sosedom povedala, kaj je bilo včeraj za večerjo, bi jih verjetno kap. Tega pač niso bili nikoli navajeni jesti. Je pa moj dragi sin našel eno restavracijo v svojem majhnem mestu na deželi, kjer so prodajali sendviče z možgani. Bil je tako presenečen, da je celo štorijo na svojem blogu napisal.

Je pa čisto res, da starši danes otrokom, mogoče zaradi slabe vesti, ker so prezaposleni, dovolijo jesti kaj drugega kot tisto, kar jedo sami. Meni nikoli še na misel ni prišlo, da bi kuhala za svojega otroka nekaj drugega kot za nas. Res je, da nekaj stvari ni maral, pa to je v redu. Jaz jih tudi ne in moj mož ravno tako. Pa to je čisto OK. Smo se jih pač izogibali.

 

 

Vanja

Vanja_v_ZDA  

član od: 14.11.2008

sporočila: 6079

23. apr 2009 14:52

ežoj je napisal/a:

Vidi, vidi, Ivačiča poznajo tudi v Ameriki!

ežoj

Ežoj, če bi Ivačič znal narediti dobre Oridske, Emonine, Unionske ali KSC rezine (vse ena zadeva, različno ime), jaz vas predragih virtualnih prijateljev nikoli ne bi našla. Torej sem mu zelo hvaležna.

Tale kozarček je zate, predstavljaj si pa katerokoli vino, ti privoščim tudi najdražjega, če češ. 

 

 

Vanja

daby  

član od: 7.2.2008

sporočila: 73

23. apr 2009 19:46

vampe še sedaj kuhajo po šolah, vsaj v to šolo, ko hodi moja hčerka jih.............je pa res, da jih otroci ne marajo jesti, zato pa jih ne kuhajo več toliko.... Saj, kaj starši nimajo radi, potem tudi ne kuhajo, tako, da otroci nekaterih jedi sploh ne poznajo.....................meni se je zgodilo, ko sem pazila sosedovo punčko, da mi je njena mama na moje vprašenje, če je svinjske tačke v juhi ( tisti dan smo jih imeli za kosilo ), rekla, da jih ne je...............ko pa jih je probala, pa se jih ni mogla najesti, tako ji je bilo dobro in na koncu se je izkazalo, da jih sploh ne pozna, ker jih doma sploh niso še nikoli jedli.......taka je ta stvar ! daby

Jerneja USA  

član od: 24.11.2006

sporočila: 812

24. apr 2009 2:19

Daby, bom pa na tvoj primer dodala se mojega. Za Veliko noc sem naredila za kosilo stegno jagenjcka v roru (italijanska tradicija). Povabljene sem imela nekaj kolegic (in moj brat je bil tukaj, juju!!!), ki imajo druzine dalec stran na vasi strani luze. Vprasam, ce bodo jedli jagenjcka in vecina je bila za (sicer sem polega naredila se svinjino). Ena kolegica pa poklice mamo in jo vprasa, ce bi ona jedla jagnje, pa ji mama rece, da ji sigurno ne bi bil vsec in tako ga seveda niti ne proba. Ne razglabljajmo sedaj, koliko je to dekle staro....

Jerneja USA

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.


Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Dragička
malo za hecmišzmoke
Kaj danes za zajtrkMajda Marianne
MOJ vrtmalaga
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti