Kvinoja popolno beljakovinsko živilo

tulka  

član od: 9.8.2008

sporočila: 2960

27. jun 2012 22:30

Po moje jo čisto brez težav skuhaš v mleku. Tako kot riž in proso bo imela čisto drugačen okus, kot če skuhaš na vodi.

tulka

alim  

član od: 6.4.2012

sporočila: 57

28. jun 2012 12:29

Dan!

 

Evo, kvinoja za zajtrk je bila top!!! Vse pojedli, celo otroci :)

Dodala pa sem jagode z domačega vrta- perfektno. Toplo priporočam.

 

Lp, Alim

alim

Robida  

član od: 4.7.2004

sporočila: 780

28. jun 2012 13:31

Naš celiakaš ima pogosto za zajtrk kašo , kjer skuham na mleku cca 2/3 prosa in 1/3 kvinoje. Oboje prej sperem pod tekočo vodo, zavrem v rahlo soljenem mleku nato zmanjšam na minimum in kuham pokrito 15. minut. Še boljše mu je, če odstoji čez noč in se lepo napije in zmehča. Malo kakava čez ali cimeta in je super hranilen zajtrk.

robida

narava  

član od: 23.9.2014

sporočila: 13

1. okt 2014 11:40

Ni samo kvinoja zdrava rastlinska jed in odličen vir esencialnih aminokislin. Rip Esselstyn, nekdanji vrhunski športnik, avtor knjige Jedilnik Druge gasilske brigade, piše:

Rastline so vir vseh esencialnih in ostalih aminokislin. Vseh! Nekatere rastline resda lahko vsebujejo manj neke aminokisline, druge rastline pa vsebujejo več neke druge. A čudovito človeško telo uredi vse to in nazadnje tako sestavi vaš aminokislinski profil, da je popolnoma uravnovešen. Pri tem ustvarja izredno kakovostne beljakovine, ki so boljše, varnejše in bolj zdrave od tistih iz hrane živalskega izvora.
Zato ni prav nobene potrebe po kombiniranju različnih rastlinskih beljakovin znotraj vsakega obroka, z željo doseči optimalno ravnovesje aminokislin.
Žal neštete ugledne organizacije ohranjajo pri življenju mit o kombiniranju beljakovin. Toda Ameriško združenje dietetikov postavi stvari na svoje mesto. Njeno izhodišče se glasi: »Rastlinski viri beljakovin lahko oskrbijo telo z zadostno količino esencialnih in neesencialnih aminokislin, ob predpostavki, da so rastlinski viri prehranskih beljakovin dovolj raznoliki, in da kalorični vnos zadovoljuje energijske potrebe telesa. Polnovredna žita, stročnice, zelenjava, semena in oreščki vsebujejo tako esencialne kot neesencialne aminokisline.«
Zakličimo z vrhov gora: Rastlinske beljakovine so 100-odstotno kompletne!

narava

rimljanka  

član od: 14.2.2005

sporočila: 17785

1. okt 2014 13:39

narava je napisal/a:

 Pri tem ustvarja izredno kakovostne beljakovine, ki so boljše, varnejše in bolj zdrave od tistih iz hrane živalskega izvora.
Zakličimo z vrhov gora: Rastlinske beljakovine so 100-odstotno kompletne!

Neumnost, naše beljakovine so nam ustrezne, živalske živalim, seveda slonje slonom, medvedje medvedom, ne pa slonje medvedom ali obratno. Tako ali tako so vsem živalim beljakovine v hrani LE in SAMO vir aminokislin.

Za rastline gotovo, sicer te rastline ne bi mogle živeti.

In, lepo prosim, nehaj nam težit, mi tudi ne težimo tebi. Manjka ti ključnega goriva medsebojnih odnosov - strpnost se mu reče, temu gorivu.

rimljanka

Vrtejbenka  

član od: 15.2.2011

sporočila: 4004

1. okt 2014 13:55

Tako kot je že Nola ugotovila...sem šla v šifrant preverit,dela samo reklamo knjigam določeni založbi..oddal ni nobenega recepta,ne slik,ne o čem drugem ni pisal kot o teh knjigah...sama sem veliko tukaj oddala od receptov do mnenj,pa pošteno Jerneja vprašala za reklamirat eno knjigo..eni pač gredo kar mimo...res malo neokusno.

Vrtejbenka

rimljanka  

član od: 14.2.2005

sporočila: 17785

1. okt 2014 15:41

Vrtejbenka, nobene direktne reklame ni videti. .

Si sporočila administraciji svoja opažanja? Dvomim, da imajo čas raziskovati ozadja vsakega zapisa in ugotavljati, ali gre za prikrito reklamo ali na. Ob direktni se, po mojih izkušnjah, hitro odzovejo.

rimljanka

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.


Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?johana
malo za hecmišzmoke
Kaj danes za zajtrkMajda Marianne
MOJ vrtmalaga
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti