Dieta pri težavah s ščitnico

dočka  

član od: 23.12.2012

sporočila: 556

8. maj 2015 23:44

 

Pozdravljene "Metuljčice".  Verjemite mi, da še nisem videla suhice, ki ji ščitnica ne bi dovolj delala. Po mojih izkušnjah je tako, da če imaš primerno dozo Eutyroxa ob normalni hrani ohranjaš težo in se ne rediš. Iz lastnih izkušenj vem, da je zelo težko shujšati - ni pa nemogoče. Garantirano bi kratkoročno najbolj pomagala prevelika doza Eutyroxa, samo ne vem, kako bi to vzdržalo srce.

 

Draga Tisa!  Pa me res zanima kako se da pozdraviti ščitnica, ki se je zaradi vnetja tako zmanjšala, da je dejansko več ni - z ultrazvokom ni več vidna ?

Draga Jelenckova !  Če te vedno zelo zebe in bi samo spala ter se ob normalni hrani rediš, potem ti ščitnica ne deluje. Če pa ti je vedno vroče in si suha kot prekla, ti deluje preveč. Za diagnozo bo potrebno stopiti do zdravnika in laboratorija.

"metuljčice" držite se !

 

 

 

dočka

babka1951  

član od: 22.8.2012

sporočila: 6950

9. maj 2015 0:05

[citat=--limnol--]

Ajoj, pa smo spet tam. Manjka še soda bikarbona. Pa magnezijev klorid, mogoče kandida.


Sonja[/citat

limnol, Sonja...tu se pa bom oglasila in ti močno nasprotovala pri tvojih dvomih...

Moj prvi vnuk je pred več, kot dvajsetimi leti bil dojenček, ki je pri dveh mesecih in pol zbolel za uroinfektom, več tednov se je zdravil na otroški kliniki, ko je en dan prišla mimo mlada zdravnica in vprašala njegovo mamico...gospa, ali so vašemu fantku že naredili pregled za ščitnico??? Naša snaha je ostala okamenela. Seveda ne. In temu fantku so potem naredili vse teste in preglede, ker so sumili, da je z njegovo ščitnico nekaj narobe. In res je bilo in to zelo hudo!!! V vseh teh letih je fant premagal bolezen, tako govorijo... tebi bi samo rada rekla, včasih je fajn kaj premisliti, preden stresaš neumnosti katerim  nisi dorasla... oprosti, včasih vsem nam soliš pamet, tu si pa na celi črti s svojim znanjem pogrnila!!! Z vsem spoštovanjem podpiram tiste, ki se s to boleznijo soočate, glave dvignite, se da pozdraviti...jaz se sedaj borim z demenco, ne da se jo še pozdraviti, lahko jo zaviramo, ko zadnja zdravila, ki jih imamo na razpolago ne delujejo več, je za bolnika neizogiben konec. Konec zanj, za svojce in boj z našo družbo se zopet začne, ne omagajte, ne klonite ljudje...

"Pomembna je pot, po kateri hodiš, in ne kraj, kamor greš." babka1951

johana  

član od: 5.3.2014

sporočila: 12640

9. maj 2015 0:42

  O, draga Babka, hvala za te lepe in spodbudne besede. Tudi jaz tebi želim veliko moči in upanja, glede demenco, da bi jo lahko čim dlje zavirali. Mislim,da se vsi še predobro zavedamo, da lahko zbolimo za to strašno bolezenijo, kot je demenca.  Kar se pa tiče ščitnice, pa mislim, da smo vsi, ki nam dela premalo ali preveč, "obsojeni"na doživljensko zdravljenje,edina dobra stran pri tem je, da zdravila nimajo nobenih stranskih učinkov.

Je pa hudir, ker ščitnica vpliva na delovanje vseh organov v telesu, zato je zdravljenje obvezno in nujno. Dočka, veš, jaz sem se že pred mnogimi leti sprijaznila s tem, da  ne bom nikoli imela idealne teže in da se bom morala tudi celo življenje pri hrani malo stran držati, še dobro, da imam zelo rada zelenjavo in sadje. Mimogrede, jaz osebno ne poznam nobenega moškega, ki bi imel to bolezen, tudi ,ko sem še hodila pred leti na polikliniko v Ljubljano, smo vedno bile v čakalnici same ženske.

 

mopsika

limnol  

član od: 16.11.2001

sporočila: 5187

9. maj 2015 9:42

V čem je pa problem? Seveda se da težave s ščitnico zdraviti in vem za veliko ljudi, ki si jih imeli, danes pa prav lepo žvijo. Ampak prav nobenemu pa to ni uspelo s čudežnimi pripravki, ki so leto ali dve "in", potem jih pa zamenja kak drugi, še bolj čudežen.

Zelo mi je žal, da imate dementnega človeka v družini. Vem, kakšem je občutek, ko si popolnoma nemočen in lahko samo gledaš, kako nekdo pred tvojimi očmi počasi izginja. Pri nas je v družini takih primerov bilo več in lahko doleti prav vsakega. So pač stvari, s katerimi se ne moreš boriti drugače, kot da jih sprejmeš, in si poiščeš vso pomoč, tako in drugačno, ki jo lahko dobiš. Ker do neke mere človek zmore, potem pa ne več in če ne poskrbiš najprej zase, tudi ti v nekem trenutku ne moreš več pomagati.

Sonja

Vesnuska  

član od: 1.1.2011

sporočila: 944

9. maj 2015 10:10

limnol, mislim da te babka1951 ni razumela(se pogosto dogaja). Tvoj komentar se je seveda nanašal na tisin komentar o glutenu, babka pa je menda mislila, da sploh ne verjameš v bolezen ščitnice...

Ker drugače ne vem kaj bi njen  komentar o vnuku, ki je to bolezen res imel, pomenil. 

Vesnuska

limnol  

član od: 16.11.2001

sporočila: 5187

9. maj 2015 11:10

Tako daleč pa moj agnosticizem ne gre -  verjamem v notranje organe.

Sonja

the tina  

član od: 5.10.2013

sporočila: 302

9. maj 2015 12:04

Hehe limnol, ti si faca.

the tina

babka1951  

član od: 22.8.2012

sporočila: 6950

9. maj 2015 12:33

limnol je napisal/a:

Tako daleč pa moj agnosticizem ne gre -  verjamem v notranje organe.



Sonja

limnol, rada te spremljam in berem ( ne vedno ) sem se pa ob tvojih zapisih naučila tudi kaj razumeti med vrsticami... tale "agnosticizem" je pa za moj um pretežek zalogaj  Zakaj bi si prizadevala nekaj razumeti se sprašujem???, če tega niti v osnovi ne zmorem...

@ Vesnuska, hvala ti lepa, ker si si vzela svoj dragoceni čas, da si razglabljala, kaj sem razumela - ne razumela, kaj sem mislila... nič nisem mislila, s svojim zapisom sem vam odprla nešteto možnosti, da še naprej lahko blablate...tu sem jaz v tej temi zaključila 

"Pomembna je pot, po kateri hodiš, in ne kraj, kamor greš." babka1951

ribaracarak  

član od: 3.4.2003

sporočila: 4309

9. maj 2015 13:45

Babka, danes res ni tvoj dan.

rrr

Vanja_v_ZDA  

član od: 14.11.2008

sporočila: 6079

9. maj 2015 14:57

limnol je napisal/a:

Ajoj, pa smo spet tam. Manjka še soda bikarbona. Pa magnezijev klorid, mogoče kandida.



Sonja

 

Kandida ni več moderna.

 

Dve moji sosedi imata težave s ščitnico, obe sta na zdravilih: Ena je suhica (verjetno it. št 36), druga je tako preklasta (in visoka), da se sprašujem, kje sploh najde tako majhne kavbojke, kot jih nosi. Obe mojih let. 

 

 

 

 

Vanja

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.


Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?johana
malo za hecmišzmoke
Kaj danes za zajtrkMajda Marianne
MOJ vrtmalaga
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti