Kaj jutri za kosilo?

tema je zalepljena

Dragička  

član od: 9.12.2003

sporočila: 8687

15. okt 2020 13:39

Četrtek:

Pražena jetrca, mešana solata, žemljica

Pozdravček! 

Trixi  

član od: 23.9.2003

sporočila: 15152

15. okt 2020 17:01

Danes na željo prehlajenega sina

Kjer je volja, tam je pot. Trixi

Dragička  

član od: 9.12.2003

sporočila: 8687

16. okt 2020 14:09

Petek:

Jota s klobaso (reciklaža kislega zelja, ki je ostal od segedinarja)

Pozdravček! 

Dragička  

član od: 9.12.2003

sporočila: 8687

16. okt 2020 14:52

Končno, da je 5037 stran pokrita, ker ko sem jo odprla me zbodel stavek: 

"...ko je čas skoraj za večerjo že, pač ni primerljiv z nekom, ki je doma in si čas lahko drugače razporeja."

Seveda, sedaj lahko uživam v drugače razporejenem času. Nekdo, ki je doma, je pač že bil na tem, da je s kosili štukal tako in drugače, ko so ga doma čakala dvoja lačna usta. Pa nisem imela non-stop službo od 8 - 16, ampak tudi do 21., 22., celo dlje. "Hvala bogu" je imel mož vse pod kontrolo. Tako, da menim, da je zgornji stavek bolj "metanje polena pod noge"

Pozdravček, pa brez zamere. 

ninkica  

član od: 31.10.2008

sporočila: 632

16. okt 2020 16:38

Dragička bravo za napisano.

Bi pa pristavila še svoje mnenje zraven. Poslušam velikokrat razna jamranja kako ne uspe skuhati kosila,.. Smo družina z 2 šolo obveznima hčerkama (8let in 10 let) in pri nas je vsak dan kuhano kosilo.Nekaj pripravim večer prej nasljedni dan skuham prilogo,.. Jemo doma kuhano hrano brez raznih mizica pogrni se.Pečemo vsa peciva z piškoti vred doma.Delamo rezance,ribano,kašo,bleke.Kruh se res redko dokupi ,drugače se peče vedno doma. Imam svoj vrt ,ki pridelam veliko zelenjave,ter to tudi vložim. Poleg tega sva oba z možem v službi,popoldne imata punci dejavnosti jih je potrebno voziti,delo je okoli hiše na vrtu,.. ampak se vse da ,če se hoče. Je pa trend tak postal,da kuha se čedalje manj,ker "ni časa" ,otroci so v večini navajeni na hrano mizica pogrni se ( delam v šolstvu s prehrano) in kar se dnevno,mesečno spremlja se je za vprašati in na dolgi rok to ne bo vredu. To je zgolj moje mnenje,nobeno napadanje.

Petek: matevž,kisla repa z ocvirki,kuhana klobasa

 

ninkica

rimljanka  

član od: 14.2.2005

sporočila: 17785

16. okt 2020 19:56

Nikomur nisem metala polen pod noge. Napisala sem le, kar je dejstvo. 

In nikomur nisem ničesar očitala. 

Res pa je, da kosila ob uri, ki pritiče kosilu,  večina zaposlenih med delovnimi dnevi pač ne more imeti, ker so pač še na delu. 

Danes, na poti domov, po podaljšanem delovnem času, ker smo v precej posebnih razmerah: ajdov burek s skuto. 

 

 

 

 

rimljanka

Trixi  

član od: 23.9.2003

sporočila: 15152

16. okt 2020 21:27

Hvala za pohvale. Večina naših kosil je plod moje želje, da jemo doma. Trud vložen v kuhanje zvečer, na zalogo ob vikendih, kombiniran s pomočjo družinskih članov uspeva že 30 let. Včasih se moramo znajti drugače, ampak tudi mož zna skuhati. Delala sem mnogokrat od  jutra do poznega večera... za moje sem vedno poskrbela vnaprej...

Še vedno se zelo trudim.
Danes kosilo na mojo željo...juha jima je bila zelo všeč....ostalo pa...kaj naj rečem...paradižnikova juha   paniran oslič, maslen krompir ( sin,) midva pečeni sardoni, krompirjeva solata, kumarična solata

 

 

 

Kjer je volja, tam je pot. Trixi

Sporočilo je spremenil(a) Trixi dne 16. okt 2020 21:28

naor  

član od: 4.3.2010

sporočila: 7767

16. okt 2020 21:59

Tudi jaz nikoli nisem delala od 6-2,ampak dosti dlje v popoldne.Vecinoma sem pripravila vnaprej, tudi moz je pomagal, pa smo se preziveli. Zato toliko bolj uzivam zdaj in cenim cas, ko res z veseljem kuham, tudi specem. Kuhanje je mi je sprostitev, uzitek in zadovoljstvo.

Vsak  pa ima svojo zgodbo, v teh casih ni lahko, ampak tudi vcasih  smo  vozili otroke po dejavnostih in poznov noc likali in pomivali.

Ce imas druzino se moras kar obrnit, da vse tece kolikor toliko normalno.

Danes dva uzivala v stajerski kisli juhi, ampak res uzivala. No, te jedi v mladih leth nikoli nisem kuhala, kot se mnogih ne, pa jih zdaj.

 

naor

naor  

član od: 4.3.2010

sporočila: 7767

16. okt 2020 22:04

Se pa opravicujem za napake, tablica me je povsem posesala, mi pa nagaja, ves cas moram popravljati, ker mi Mesa se ang verzijo.

 

naor

johana  

član od: 5.3.2014

sporočila: 12640

17. okt 2020 1:07

  No, tudi jaz sem imela sluzbo , v pisarni do 16. ure, velikorat tudi dlje, če se je mudilo z delom, še posebej, ko je bil čas za plače. Moram povedati, da sem imela v druzini tri lačne jedce-sinova in moza, ki so se vedno, ampak res vedno, razveselili domačega kosila. Je, pa res, da sem takoj, ko smo odšli od mize, ze začela s kuho za naslednji dan, moja fanta sta pri meni v kuhinji delala naloge za šolo in vmes sta me kaj vprašala, tako, da je bilo moje delo v bistvu tudi druzenje z mojima fantoma in to mi je bilo v veliko veselje. Moram tudi povedati, da je pa tudi res, da ze od prvega dne,ko sva se poročila in začela z lastnim gospodinjstvom,  uporabljam  ekonom in do sedaj je bil pri kuhi zelo, zelo dober pomočnik. Je tudi res, da moji fantje niso bili izbirčni,  nikoli nisem kuhala nobenih posebkov, tako, da mi je bilo kuhanje res v veselje in še posebej njihove pohvale. Priznam, da se je tudi kdaj zgodilo,  da smo jedli na hitrico-jajca s slanino in sirom, kakšne , ali pa na drobtinicah zabeljene testenine in solata. Na srečo imamo vsi v druzini radi zelenjavo. Se spomnim, ko sta fanta odraščala, nikoli ni bilo dovolj kosila. Moja fanta v šoli nista nikoli imela kosila, ni bilo potrebe.  Ko je  starejši začel hoditi v sš, v Ljubljano in je imel pouk  tudi popoldne, sem ga postregla isto, kot smo imeli  mi za kosilo, vedno sem mu naredila svez pire in sveze testenine.  Ze , ko se je vračal iz šole, me je iz vlaka klical, kaj bo za večerjo. Ne bom nikogar sodila, verjetno tudi veselje do kuhe naredi svoje. Če se samo spomnim začetkov mojega kuhanja, ko sva bila z mozem še brez otrok , skoraj brez vsakega znanja, pa se ni nikoli pritozeval. Z leti pa praksa naredi svoje. Se pa strinjam, da je res tezko  mamicam, ki so v sluzbi do 17. celo 18 . ure ,praktično skoraj ni več časa za druzino. 

 

Danes-vsak  v svojem, shranki;  zajčja obara

                                                      juha

                                                  golaz,  pire ,  radič in motovilec s fizolom

                                                         večerja za sina, ki ima sluzbo popoldan in ne je kosila, ker 

                                                         gre ze malo čez 12. uro v sluzbo, v podjetju pa nimajo 

                                                        moznosti za toplo malico, ker nimajo kuhinje

"Prijazne besede so lahko kratke in preproste, njihov odmev pa je neskončen"(Mati Terezija)

Sporočilo je spremenil(a) johana dne 17. okt 2020 01:18

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.


Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?johana
malo za hecmišzmoke
Kaj danes za zajtrkMajda Marianne
MOJ vrtmalaga
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti