Kaj jutri za kosilo?

tema je zalepljena

naor  

član od: 4.3.2010

sporočila: 7767

13. avg 2018 17:52

Nedavno sem ga videla, zdaj je vse vse leto.

 

naor

johana  

član od: 5.3.2014

sporočila: 12652

13. avg 2018 18:22

hedonist je napisal/a:

Oprosti Mopsika moram vprašat- od kje zaboga teb toliko motovilca da ga ješ vsak dan ??? nič mi ni jasno , vedno sem mislil, da je motovilc sezonska solata ampak sem očitno žive v zmoti.....to morš met eno ogromno njivo motovilca al kaj ?? pa te povsem resno sprašujem in  nič ne zezam :)

 

hedonist

   Dragi Hedonist-v Hoferju ga imajo vedno toliko, da ga prodajajo Malo za hec, ja, kupujem ga redno v Hoferju, vzemem ga več vrečk, v hladilniku lahko ostane cel teden, pa bo še vedno svez in dober. Pakiran je v vrečkah po 125 g in je iz Italije. No, danes sem porabila zadnjega in bo zopet treba v nabavo. Mi imamo motovilec, skupaj s solato zelo, zelo radi. 

"Prijazne besede so lahko kratke in preproste, njihov odmev pa je neskončen"(Mati Terezija)

hedonist  

član od: 26.6.2008

sporočila: 5048

13. avg 2018 18:26

Evo Mopsika, nisem vedel, da ga prodajajo celo leto :) meni je to ena zimsko spomladanska solata in se pleti nanj sploh ne spomnim. Tko da  ja, če ga imate radi le uživajte v njem :)

 

hedonist

johana  

član od: 5.3.2014

sporočila: 12652

13. avg 2018 18:30

  Hedonist, tudi v Lidlu ga imajo velikokrat, pri nas pojemo veliko zelenjave in sadja, pa čeprav  je iz uvoza, vazno je, da je in tudi cena je ugodna. 

"Prijazne besede so lahko kratke in preproste, njihov odmev pa je neskončen"(Mati Terezija)

Dragička  

član od: 9.12.2003

sporočila: 8696

13. avg 2018 20:13

Kuhamo in jemo vsak dan, edin slikanje je bolj poredko... 

Pozdravček!

dočka  

član od: 23.12.2012

sporočila: 556

13. avg 2018 21:29

Po motovilec ni potrebno v Hofer ali Lid prodajajo ga tudi v Mercatorju. Glede uvoženega motovilca pa bi se jaz pozanimala s čim je poškroplen ali umit, da drži tako dolho.Jaz ga obožujem, jem pa samo sezonskega domačega. Jetra je potrebno čuvati, ker prehitro odpovejo. Na .

dočka

anka  

član od: 7.9.2005

sporočila: 4627

14. avg 2018 9:09

dočka je napisal/a:

Glede uvoženega motovilca pa bi se jaz pozanimala s čim je poškroplen ali umit, da drži tako dolho.Jaz ga obožujem, jem pa samo sezonskega domačega.

dočka

Mislim, da je manjšina takih, da sploh ima možnost imeti lastni vrtiček ter domači pridelek. Torej če želiš jesti domače, potem moraš kupovati na tržnici, kjer tudi nisi prepričan, ali je res domače, ali je iz nekje in šprican s kdo ve čem ....

Isto je s papriko, paradižnikom. Zelo so preobremenjeni s pesticidi. Ampak kaj pa potem jesti?

 

Včeraj kosilo: kuhani koruzni storži in

NutellomAnka

Trixi  

član od: 23.9.2003

sporočila: 15159

14. avg 2018 9:42

Pred leti sem bila na predavanju bio pridelkov. Kriteriji za označbo bio so zelo visoki. Med drugim je predavateljica omenila, da naj se na veliko izognemu vsem pakiranim izdelkom ( vsa zelenjava v vrečkah, siri, meso...), ker so obdelani z konzervansi. Prav tako je odsvetovala pitje ustekleničene vode zaradi plastike. 

 

Kjer je volja, tam je pot. Trixi

dočka  

član od: 23.12.2012

sporočila: 556

14. avg 2018 10:31

 

Anka, s tem, kar si povedala se povsem strinjam. Nimamo več vrta, ker ga ne moremo obdelovati, zato vso zelenjavo kupujem na tržnici, večino pri isti branjevki, ki mislim, da ima koliko toliko v redu zelenjavo.

Ob vikendu imam posajen samo paradižnik, iz katerega naredim mezgo - uh je domača dobra, in stročji fižol - maslenko. Glede špricanja pa menim naslednje - brez njega skoraj nič ne zraste. Paradižnik škropim proti plesni (2 x letno), s 3 dnevno karenco, saj drugače paradižnika ne bi bilo. Skozi vso leto pa paradižnik in fižol škropim z algami, ki se mi zdi zelo dobro vplivajo na rastline.

Moje mnenje je, da pri pridelavi zelenjave ni tako nevarno škopljenje med rastjo, kot priprava zelenjave za prodajo. Glede na moje izkušnje z vrtom (30 let) ne verjamem da ta silno lepa zelenjava v trgovini zdrži po teden dni, če pa je bila naša zelenjava že naslednji dan nekam uvela. 

To nekaj ne štima !!!  Pred prodajo vso zelenjavo in sadje operejo ali poškropijo s sredstvom proti gnitju, itd.....Nisem prepričana če vsa ta sredstva dolgoročno ne vplivajo na zdravje ????

dočka

anka  

član od: 7.9.2005

sporočila: 4627

14. avg 2018 11:01

Mislim si, da je sigurno tudi v kruhu precej sredstev za rahljanje, saj drugače nebi moral tako dolgo zdržati.

Nobena hrana ni več pridelana natur, pa če bi bila še tako odporna. Vse je obdelano, da zdrži do nakupa potrošnika in dlje.

Že samo jogurt, domači je hitro zanič, kupljeni pa drži skoraj neomejeno.

Jaz imam mini vrtiček in če ga nekoč ne bom imela, ga bom pogrešala. Škropiv oz. česarkoli, kar zahteva karenco, nisem uporabljala. Kupila sem le gnojilo za paprike, ker so bile na robu preživetja in strup za polže.

Potem pa, kar zraste, zraste, kar ne, pa žal ne. Ni mi vseeno, a ne bom še šla v nakup sredstev.

Sigurno pa drži, da vsa sredstva za daljšo obstojnost živil slabo vplivajo na zdravje.

NutellomAnka

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.


Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Dragička
MOJ vrtrdkapica
Kaj danes za zajtrkjohana
malo za hecNikita
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti