Svinjska rolada za pečenje

lucijana  

član od: 4.2.2006

sporočila: 284

tema odprta - 31. jul 2007 10:22 | ogledi: 10.804 | odgovori: 4

včeraj sem kupila začinjene rolade za pečenje. dve rezini rolade nabodeni na palčko. ena rolada je imela cca 10 cm premera in en cm debeline. nebi o tem kako zelooo okusna zadevščina. zdaj pa bi rada tudi sama doma kaj takega naredila, pa nimam pojma kako.znotraj je bila začinjena z poprom, soljo in nečim podobnim peteršilju-mogoče je bil celo peteršilj. in mislim da še kup drugih začimb za katere ne vem. od zunaj pa je bila natrta z papriko in še s čim pa ne vem.

povejte mi kakšen kos naj vzamem pri mesarju-bila je koža gor, po logiki gledano mora bit bolj tanek da ko se zvije da ne pride prevelika, in predvsem s čim naj jo začinim.ker bila je reees za prste polizat.

hvala že vnaprej.

lucijana

mamamia  

član od: 9.11.2004

sporočila: 15821

31. jul 2007 10:56

Tako na daleč je težko uganiti, kakšne začimbe so bile, poskusi z mešanico začimb za žar, ki jih lahko kupiš, pa dodajaj po svoje, dokler ne dosežeš željenega okusa. V teh gotovih jedeh je običajno tudi mleta rdeča paprika vmes.

Meso je najprej verjetno namazano z malo olja, soljeno in poprano, potem mešanica začimb za žar (z malo česna verjetno, pa s kakšnim zeliščem, tudi peteršiljem, kot si že omenila.

 Glede kosa mesa je pa tako: pleče je sočno; če ti ga mesar nareže na lepe tanke kose, ga boš brez težav zvila v rolado. Tudi stegno zna biti dobro. Najbolje pa je, da povprašaš mesarja, ti bo znal svetovati.

 

Mamamia

mamamia

lucijana  

član od: 4.2.2006

sporočila: 284

31. jul 2007 11:26

hm ja čist možno da je bilo noter neki česn ampak res malo. bila pa je koža gor na mesu in ko se je tako fajn speklo nebi nikoli rekel človek da je koža. hm... bom probala. v bližnji prihodnosti. lucijana

ati zlati  

član od: 24.11.2006

sporočila: 597

31. jul 2007 12:15

Gril rolade so vedno in obvezno narejene iz svinjskih reber.Bolj natančno moraš reči mesarju za flam ali zajca.To je spodnji del reber,kjer ni več kosti.Česen precej potemni meso,zato ga v naprej pripravljeno meso dajo zelo malo ali pa sploh ne.Meso daj čez noč v marinado iz olja,mlete paprike,grobo tolčenega barvastega popra,česna,malenkost gorčičnih zrn,malo petršilja,malenkost majerana in soli(vegete).Zjutraj položiš zajca na mizo,vso marinado daj na notranjo stran in močno in tesno zvij.Za prvič bosta morala biti dva.Zvito rolado naj eden močno drži(da ne razleze) drugi pa naj skoznjo nabada palčke za ražnjiče.Višek marinade,ki prileze iz rolade nasmaži po njenem vrhu,po želji še potresi s poprom in nareži na šnite med palčkami.Svetujem ti,da nabadaš palčke na pol cm in imač tako tanke tudi rolade.Mnogo prej bodo pečene in fino sočne bodo ostale.Brez prakse bodo rolade v začetku bolj ovaljne in luknjaste,s časom bodo pa izgledale kot tiste iz izložbe. ati zlati

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.


Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Dragička
MOJ vrtTrixi
Kaj danes za zajtrkjohana
malo za hecNikita
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti