Prigrizki pripravljeni dan prej

sasanab  

član od: 3.7.2007

sporočila: 20

tema odprta - 18. jul 2007 17:15 | ogledi: 18.241 | odgovori: 12

Pripravljamo piknik za dvoletnico in bi se tokrat izognili roštilju, ampak bi rada imela čimveč pripravljeno. da bomo raje dirjali naokoli s otroci, ne pa pili pivo ob obračanju perutničk.

za dodatek bo pred zabavo bolj malo časa, ker jo nameravamo raztegniti čez cel dan. zato bi najraje večino pripravila že dan prej.

vprašanje torej je: kakšne prigrizke mi svetujete?

hvala.

sa

sasanab

emily  

član od: 11.6.2007

sporočila: 432

18. jul 2007 19:25

Praviš, da boste zabavo raztegniti čez cel dan. Po moje bo to malo monotono in ne bo dovolj živo, če bo že vse pripravljeno. Če misliš, da bi imeli tudi meso, kaj boste jedli hladno ali misliš pogrevati? Res je, da se da dosti stvari pripraviti prejšnji dan, ampak vsaj meso je lepo če se peče "v živo", še posebno, če se družiš cel dan.Vedno se najde nekdo, ki rad peče. Tisti, ki pije pivo pa ga bo verjetno vseeno pil, ne glede na to če bo roštilj zraven ali ne.

Koliko vas pa bo? Mislim, da boste imeli prejšnji dan veliko dela, če boste vse pripravljali vnaprej.

Ne vem no, ampak prigrizke se ponavadil dela za bolj kratkotrajna srečanja, a se ti ne zdi?

Pa vseeno ti bom dala kakšen predlog za pripravo prejšnji dan. Mogoče kakšnen golaž, pohano meso, za prilogo kakšno polento z raznimi dodatki zrezano na koščke, marinirane bučke, melancane, ki lahko počakajo na hladnem, kakšnen sveže narezan paradižnik in papriko boš pa le morala pripravit sproti. Bučkini ocvrtki so tudi dobri drugi dan. Za sladico pa kakšen sladoled, okrašen s sadnim sirupom, mogoče še kakšno pecivo, pa sadno kupo, ohlajeno lubenico, melono.

Toliko od mene. Prepričana sem, da boš dobila tu gor še dosti koristnih nasvetov in predlogov, da se boš lažje lotila dela. 

 Pa lepo se imejte. 

 

 

emily

sasanab  

član od: 3.7.2007

sporočila: 20

18. jul 2007 19:29

ma se zelo zabavamo tudi brez kuhanja. pa ne me narobe razumet: zelo rada kuham. ampak na rojstnodnevni zabavi, kjer se nas bo zbralo več kot dvajset se pa veliko raje malo pogovarjam, malo tekam za žogo, veliko odpiram darila, malo previjam, se podim po sotorih, mečem balinčke, delam potičke,... pa spijem tut kakšno pivo:) hvala za nasvete. sa sasanab

stana.r  

član od: 28.11.2004

sporočila: 2909

18. jul 2007 22:06

Sasanab, glede na to kar si napisala... Kaj pa kakšna catering ponudba, ko ti vse pripeljejo, postrežejo in pospravijo, ti imaš pa dovolj časa za vse, kar si napisala? Kaj pa roštilj varianta? Dan bo dolg in jim bo pasalo tudi kaj toplega pojest. Solate lahko pripraviš že prej, otrokom pa daš hrenovke na palčke in si jih lahko sami spečejo, pa še uživali bojo pri tem. Za posladek si lahko popečejo še pence. Ali pa naročiš pizzo da te kap. stana

sasanab  

član od: 3.7.2007

sporočila: 20

19. jul 2007 10:19

hja. nekak ne najdemo iste linije:)) jaz namreč želim pripraviti čimveč zanimivih prigrizkov. ni težava v pomanjkanju volje za kuhanje, le dan D hočem preživeti v igri in pogovoru (in to želim tudi ostalim). pa tudi ne zdi se mi nujno vsakič imeti na meniju kaj toplega. sploh pri 47 stopinjah. hvala vseeno za trud. grem mal brskat po sajtu in starih lisah. sa sasanab

sasanab  

član od: 3.7.2007

sporočila: 20

19. jul 2007 10:20

ops. labsus. najbrz cisto logičen. zaenkrat kaže na zgolj 37 stopinj seveda. sa sasanab

nektarina  

član od: 15.2.2006

sporočila: 901

19. jul 2007 10:23

hja težko je svetovat ker kakih sendvičev in tega ne moreš pripravljati vnaprej ker bodo klobase dobile rob in podobno. morda lahko priporočam sadna nabodala iz baze in pa sendviči za praznovanje (tiste žabice). lahko si vnaprej pripraviš tunino solato s koruzo, narediš pica muffine. za glavno jed pa bi vseeno moralo biti kaj bolj konkretnega, tukaj pa ne vem svetovati ker vem da bo ful vroče. morda bi lahko pripravila tortilje in razne nadeve pa bi si potem vsak sam nadeval kakor želi. dodala bi še nekaj: spomnila sem se na polnjeno francosko štruco za katero je recept v bazi. morda bi bilo tole uporabno. nektarina Sporočilo je spremenil(a) nektarina dne 19. jul 2007 10:25:44

galyka  

član od: 13.10.2004

sporočila: 992

19. jul 2007 10:44

Kaj pa kake slane stvari, ki se lahko jedo hladne (sladni rogljički - vzhajani, tiste pitulice al kaj so že, mini pica zavitki ali muffini,...). Se pravi to, kar se speče prej pa se ne more kar tako pokvarit, tudi če je vroče. Za kakšne solate boš morala najbrž imet kak hladilnik pri roki oziroma boš nosila ven postopoma?

mamamia  

član od: 9.11.2004

sporočila: 15820

19. jul 2007 12:03

 

Pglej na zasebno pošto, sem ti poslala nekaj idej, vse lahko pripraviš dan prej, so mesne in zelenjavne jedi, pa boš imela krasen piknik in veliko časa za goste, otroke in predvsem zase. Mamamia

mamamia

sasanab  

član od: 3.7.2007

sporočila: 20

19. jul 2007 12:16

hvala vsem. pa mamo piknik z veliko igre in non-stop prigrizovanjem pripravljen. za ta glavno jed bomo pa kar rojstnodnevno torto proglasili. sa sasanab

mamamia  

član od: 9.11.2004

sporočila: 15820

19. jul 2007 13:23

Ma tudi s hladnimi prigrizi se da pripravit krasen rojstnodnevni dan. Samo malo je treba pobrskat. Jaz raje en dan prej delam, pa potem mirno prespim noč, na dan zabave pa samo sfiniširam, dam ven na mize in - miza ponuja, bedak zamuja...Otroci pa bodo preživeli tudi brez juhice in toplega zrezka, bodo pa mrzle mesne kroglice in hladni piščačji cvrtki enkrat na jedliniku.

Hladne jedi bodo idelane za kak vroč dan, solate se pa pripravijo takšne, ki se marinirajo in ni nevarnosti, da "cvrknejo".

tTo, da sasanab, samo hrabro. Mamamia

mamamia

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.


Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?johana
malo za hecmišzmoke
Kaj danes za zajtrkMajda Marianne
MOJ vrtmalaga
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti