Zobozdravnik

masenka  

član od: 14.8.2003

sporočila: 170

tema odprta - 16. jul 2007 9:58 | ogledi: 6.346 | odgovori: 11

Veliko koristnih nasvetov sem prebrala in kakšnega tudi sama dala in upam, da boste našle-i odgovor tudi na moje ne-kulinarično vprašanje.

Po dolgih letih plačevanja dragega zasebnega zobozdravnika, bi rada našla solidnega zobozdravnika (co) s koncesijo v Mariboru. Ali mi lahko koga priporočate?

Hvala za pomoč in prijetno senco vam želim,

Maša

jass  

član od: 9.4.2006

sporočila: 521

16. jul 2007 10:07

Poglej zs. Lep dan. jass

Vendelina jr.  

član od: 17.5.2006

sporočila: 9217

16. jul 2007 11:43

Meni nikoli ni bilo jasno, zakaj tu sprašujete za raznorazne zdravnike, ker so vsi zdravniki v javnem zdravstvu in s koncesijo lepo navedeni na spletni strani ZZZS. Vendelina jr.

VilmaS  

član od: 10.10.2003

sporočila: 1067

16. jul 2007 11:55

Vendelina jr. je napisal/a:
Meni nikoli ni bilo jasno, zakaj tu sprašujete za raznorazne zdravnike, ker so vsi zdravniki v javnem zdravstvu in s koncesijo lepo navedeni na spletni strani ZZZS. Vendelina jr.

Pa je tam tudi lepo navedeno, kateremu se je (po izkušnjah pacientov) bolje ogniti???

LP, V.

Vendelina jr.  

član od: 17.5.2006

sporočila: 9217

16. jul 2007 12:11

Vilma, nisem prepričana, da je kriterij "ta zdravnik mi ni všeč, ta je pa super", zelo na mestu, zlasti, če ti taka mnenja dajejo ljudje, ki jih poznaš predvsem virtualno. Odgovori tipo: tale zobozdravnik je pa grozen, mi je vrtal, pa me je bolelo....kaj za božjo voljo vemo, s kakšno ustno razvalino je kdo prišel na stol, kakšna je toleranca na bolečino od vsakega posameznika....Meni taka mnenja kaj zelo veliko ne bi pomagala (niti silne hvale kakega drugega ne), niti ne vidim razloga, da bi se kdorkoli lahko šlepal na njih. Stvar je naslednja: odrasel človek mora imeti tolikanj odgovornosti, da redno hodi k svojemu zobozdravniku, splošnemu zdravniku, ginekoglogu, urlogu ipd..... in ga mora znati tudi sam poiskati. In poleg ZZZS je tudi precej drugih bolj specializiranih spletnih strani v slovenščini, kjer je tem o zdravnikih kar precej. Tale pa to ni. Vendelina jr.

galyka  

član od: 13.10.2004

sporočila: 992

16. jul 2007 12:27

Mogoče je pa nekomu pomembno tudi to, kako hitro te npr. zobozdravnik sprejme, ko imaš bolečine (pa ne mi govorit da te vsak vzame takoj, sestrin dela v ZD v Nm pa komaj pride do njega...), kako ima organiziran delovni čas (moja prejšnja zobarka je imela vsak dan eno uro na začetku delovnega časa za nujne primere, kamor si lahko prišel brez najave in nisi rabil nič klicat prej), ali jemljejo paciente tako kot so naročeni ali kakor pač kdo pride, ali te ginekolog grabi kot meso, ko te pregleduje, ipd. Marsikdo kot priporočilo oziroma mnenje misli na take stvari in mu je to pomembno.

masenka  

član od: 14.8.2003

sporočila: 170

16. jul 2007 13:01

Draga Vendelina! Veliko je vplivov, da človek potrebuje kašen dan vse na novo od čevljarja do ginekologa. Na primer, se preseliš v novo mesto in nikogar ne poznaš ali kaj podobnega. Sama sem dolga leta hodila k zasebnemu zobozdravniku, pa je postalo vse skupaj enostavno predrago. Najhitreje so mi padle plombe ven prav po obiskih pri slednjem.... Zato ne sodite prehitro, dokler ne veste za kaj gre. Ker je pač treba vsake toliko časa narediti remont, pač razmišljam zakaj ne bi redni servis naredila na koncesijo, saj že 25 let prispevam redno v državni fond za zdravstvo, a ne... pa sem si desetletja sama plačevala. Z iskalci na spletu zobozdravnik s koncesijo v Mariboru, ne dobiš ničesar. Tudi na straneh zbornice ne... Ker pa si tudi na teh straneh pomagamo pri marsičem, zakaj pa ne tudi pri tem... saj pri jedi še kako potrebujemo dobre zobke Zato se že v naprej vsem zahvaljujem za dobro namerne nasvete.

Vendelina jr.  

član od: 17.5.2006

sporočila: 9217

16. jul 2007 14:43

www.zzzs.si Kjer so vsi zdravniki v javnem zdravstvu (vključujoč koncesije), kjer se samo klika na območne enote ali pa na dejavnosti in v MB območju je ogromno zobozdravnikov in pri vsakem piše, kdaj dela, kakšna je čakalna vrsta, katere telefonske kontakte ima. Pa tudi za vse ostale specialiste po celi kokoški piše. Vendelina jr.

VilmaS  

član od: 10.10.2003

sporočila: 1067

16. jul 2007 17:22

Masenka je želela slišati mnenja in priporočila ostalih, če jih bo upoštevala, pa mislim, da je popolnoma njena stvar.

Jaz običajno upoštevam mnenja ostalih, ravno zato, ker nimajo enakih "ustnih razvalin in praga bolečine". Če 10 ljudi enega zobarja pohvali ali pograja, je to že kar dober približek. Več kot je mnenj, bolj točno oceno dobiš.

Saj je tudi ogromno spletnih strani, ki ponujajo turistične destinacije, pa še vedno tukaj razpravljamo, kje je lepo na dopustu, kljub temu, da imamo različne kriterije in zahteve. Ne nazadnje je na kupe kuharskih knjig in receptov na spletu, pa si kljub temu izmenjujemo mnenja o receptih. Kako pa naj vem, da je recept dober, če ga je dobro ocenilo 10 članov? Mogoče so pa vsi brez okusa Ali pa moramo imeti odrasle kuharice tudi tolikanj odgovornosti, da si same najdemo najboljši način priprave šniclja?

Vendelina, kot si napisala, ti nikoli ni bilo jasno, zakaj tu sprešujejo za raznorazne zdravnike... meni pa nikoli ni bilo jasno, zakaj se tolikokrat usajaš na tako vzvišen način...

LP, V.

rdkapica  

član od: 31.7.2006

sporočila: 1565

1. avg 2007 15:20

Jaz pa iščem zobozdravnika s koncesijo v Ljubljani, najbolje Vič. Ali imate kakšno priporočilo ali mnenje?

mamamia  

član od: 9.11.2004

sporočila: 15821

1. avg 2007 18:38

Če namerava kdo k zobozdravniku za posege na koncesijo, se naj pripravi na dolgo čakanje. Samo nujne priemre vzamejo hitro, opravijo kar je res potrebnega, da bolečina mine, potem pa lepo v vrsto.

KAr kdo želi hitro, bo moral plačati iz lastnega žepa, ker zobozdravniki na koncesijo lahko naredijo samo toliko in toliko na mesec, vse ostalo, kar ne bi delali samoplačniško, bi šlo v njihov lastni srošek. Tega pa meni niti najboljša prijateljica, ki je zobozdravnica, ne bo naredila. Zato grem vsake toliko na pregled in ko obstoja verjetnost, da bi se kje lahko kaj pojavilo, ni dolgega čakanja, ker sem že izpred meseca ali dveh naročena. Žal je tako, naša zdravszvena zavarovalnica kroji usodo, od vsakega posameznega zobozdravnika je pa odvisno, koliko se tu vmes znajde. In povejte mi, prosim, za enega, ki bo raje delal na koncesijo kot pa samoplačniško? Velja za vse zdravstvo, ne le za zobozdravnike.

 

Mislim, da so časi našega najboljšega zdravstvenega varstva nepreklicno in zdavnaj minili. MAmamia

mamamia

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.


Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Dragička
MOJ vrtTrixi
Kaj danes za zajtrkjohana
malo za hecNikita
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti