Kam v mb na dobro mehiško/grško/turško ... hrano?

titta  

član od: 28.9.2006

sporočila: 1056

1. nov 2007 20:03

Takos je zakon!

titta=

mamamia  

član od: 9.11.2004

sporočila: 15820

2. nov 2007 10:30

Galeb je imel vedno malce bolj našemu okusu prilagojeno mehiško hrano, Tacos je pa veliko bližje pravi mehiški kuhinji (vsaj kolikor sem lahko priemrjala hrnao v Mehiki s tem, kar ponujajo pri nas).

 

restavracije s turško hrano v MB ni, z grško tudi ne. Pred leti so sicer poskušali v enem lokalu ob glavni cesto blizu Kamice, a se ni obnesla.

 

Ima pa MB zelo solidno restavracijo z indijsko hrano, in sicer v Košakih. Srečni slon se ji reče. Je tam blizu nekdanjega Razgorška, ko se pelješ po nadvozu čez Šentiljsko in zaviješ desno, potem pa takoj levo, malo pred veliko Tuševo trgovino in bifejem.

Gospa prireja tudi tečaje indijske kuhinje, v kuhini se smikata dva indijska kuharja.

 

V MB je bila svoj čas še tajska restavracija (oziroma je bil en del Rotovške kelti na Gl. trgu, ki je sicer v enem delu veljala kot restavracija z značilnimi slovenskimi jedmi), ampak kako je zdaj, ne vem, ker dolgo nisem bila tam. Poskušali so tudi s sushiji, a tudi za to ne vem, kako se je obneslo. Včasij je bila še restavracija s špansko hrano (blizu Nasipne ulice), a se mi zdi, da tudi ni več, kar je včasih bila. Pa švicarsko smo imeli, Via  Mala, na Cesti XIV. divizije je bila, in tudi ni dolgo vzdržala. Če upoštevamo še nekaj kitajskih restavracij, od katerih je ena v čisto slovenskih rokah, le kuharji so Kitajci, smo počasi končali s ponudbo mednarodne kulinarike, No, pa nekaj dobrih "žarov" imamo v MB, tudi to menda lahko štejemo k mednarodni kulinarični ponudbi.

 

Morda sem kaj izpustila, ampak zdi se mi, da je to vse, kar ima MB treneutno mednarodnega na razpolago. ŠKoda je tudi, da je vrata zaprl Miraz, lokal s tipično bosansko hrano. Begova čorba, krompiruša, burek in jagnjetina so imele tam res tisti pravi okus, pa tudi ambient je bil primeren.

 

Mamamia

 

mamamia

janca  

član od: 8.8.2002

sporočila: 111

16. dec 2007 14:06

Hja, Mamaia, žal se moram s tabo strinjati! Če ima človek kake hude mednarodne želje, se mora odpeljati kam proti centru mile mi domovine. Teh nekaj mehiških restavracij v MB je v glavnem OK, pač odvisno od okusa, kaj komu paše. Mi smo kar redni gosti v Galebu, do sedaj še nismo bili razočarani. Vedno nam lepo postrežejo, porcije so obilne, cene ustrezne. Takos za male otroke žal ni primeren ambient, zato tja odhajamo, kadar smo brez ta malih. In hrana je krasna, resnično. Za sproti pa gremo v Cantante (kubanska hrana, Ulica Pariške komune), ki ima samo to napako, da je premajhen lokal. Imajo pa super koktajle, za vsak okus nekaj Janca

srcica  

član od: 13.3.2008

sporočila: 9

13. mar 2008 12:43

Hey punce. Kaj pa menite o okrepčevalnici Žajfa na Lentu. Nudijo pa pizze, solate , testenine, steake, torej in mehiško in italijansko hrano, pa še sladice. A je že bila katera v omenjenem lokalu. Glede Galeba- pa ga morm pohvalt- sem bila na večerji za rojstni dan tam - pa hrana čudovita.

maserka  

član od: 19.5.2006

sporočila: 212

13. mar 2008 13:31

Takos v Europarku - njami maserka

***amy***  

član od: 24.1.2008

sporočila: 289

13. mar 2008 13:37

Ja, TAKOS je res grozno dober. Se strinjam! Najboljše so (hm, nevem kako se reče) tiste "posušene palačinke" z omakami. Vedno ko grem v Europark jest, jo najprej mahnem v TAKOS. Pa niti enkrat še nisem bla razočarana, samo natakarji si včasih malo preveč časa vzamejo (rekord v čakanju 30 min). Drugače hrana je pa res super. Priporočam. ***amy***

mala zelena  

član od: 9.7.2007

sporočila: 266

13. mar 2008 22:58

Takos je Ok, samo njihova piščančja juha ima malo kisel okus-ki meni osebno ni preveč všeč. V Rico torresu so mi dobre tiste stvarce v manjših posodicah gratinirane s sirom, hmmm ne spomnim se kako se že imenujejo ;) mala zelena

jass  

član od: 9.4.2006

sporočila: 521

14. mar 2008 6:56

Za Žajfo mi je kolegica povedala, da je ful dobra hrana, pa še plačali niso ne vem koliko. Jedli pa so večinoma mehiško. Moram pa v bližnji prihodnosti probat, čeprav jima kar verjamem, ker rada dobro jesta. jass Sporočilo je spremenil(a) jass dne 14. mar 2008 06:56:39

spagon  

član od: 12.6.2007

sporočila: 1133

14. mar 2008 9:53

mamamia je napisal/a:
No, pa nekaj dobrih "žarov" imamo v MB, tudi to menda lahko štejemo k mednarodni kulinarični ponudbi.

Morda sem kaj izpustila, ampak zdi se mi, da je to vse, kar ima MB treneutno mednarodnega na razpolago. ŠKoda je tudi, da je vrata zaprl Miraz, lokal s tipično bosansko hrano. Begova čorba, krompiruša, burek in jagnjetina so imele tam res tisti pravi okus, pa tudi ambient je bil primeren.

Mamamia

mamamia
mmm.... Mamamia kar nekajkrat sem bila v Gala žaru in hrana je res odlična. Tudi v orientu je kar ok, samo ni primerjave z Gala žarom. Tudi Hadžija v centru je zelo simpatična, sploh pa se mi zdi super Sarajevo burekdžinica na Gosposvetski (? nisem prepričana, nisem mariborčanka) Tam imajo pa take fine bureke kot v mojem ljubem Sarajevu. lp saš

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.


Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Dragička
malo za hecNikita
Kaj danes za zajtrkMajda Marianne
MOJ vrtmalaga
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti