Kavbojke in mrežaste nogavice

Ognjič  

član od: 18.1.2006

sporočila: 4732

10. jul 2007 11:49

Vendelina jr. je napisal/a:
Me pa v resnici zanima, če je kateri ženski v resnici kul preveč gela in voska na laseh....? Vendelina jr.

Meni je nagravžno in niti slučajno ne bi pobožala takšne glavce , pa če bi izpod tega "okrasa" še tako lepi plavi učki gledali

Ognjič

ežoj  

član od: 24.2.2006

sporočila: 6302

10. jul 2007 11:57

Vendelina,

*ebiga, ne vem če se psihologija tako direkt aplicirat ( pošvedrani čevlji - pošvedran karakter ). Delno pa imaš prav, ( vsak bi bil rad lepo oblečen ) vendar je tudi en kup praktičnih pogledov, ki jih moški večinoma upoštevajo ( ženske večinoma pa ne ). Vidiš, recimo, praviš: brada, poraščenost, dolžina las je stvar okusa, po moje velikokrat neokusa ( da ne rečem, nekulture in zanemarjenosti ). Moški mora bit obrit, postrižen ( na kratko ). Za zobe se tudi delno strinjam, vsekakor nisem za ameriško " suženjstvo " lepemu nasmehu.

Upoštevati je treba tudi osebne predispozicije: moški so v veliko manjši meri podložni vplivu mode. Če mi neki ni všeč ne gre na mene in pika.

Slabo gledam televizijo, vendar od navedenih osebnosti: Lado Bizovičar je po moje najbolj kretenski oblečen moški ( če je to sploh moški ) zaradi njega nikoli ne gledam TV ob nedeljah popoldan, Marcel štefančič mi je neutralen- ne dober ne slab, druge pa ne poznam. 

Prav me zanima, če bi me videla, kaj bi si mislila: ko sem bil fant(ič) sem moral očetu redno čistit čevlje. Takrat sem si obljubil da lastnih čevljev ne bom nikoli čistil, in se tega v gavnem tudi držim, pa ti apliciraj psihologilo kakor hočeš. 

ežoj

Ognjič  

član od: 18.1.2006

sporočila: 4732

10. jul 2007 12:04

ežoj je napisal/a:

Vendelina,

Prav me zanima, če bi me videla, kaj bi si mislila: ko sem bil fant(ič) sem moral očetu redno čistit čevlje. Takrat sem si obljubil da lastnih čevljev ne bom nikoli čistil, in se tega v gavnem tudi držim, pa ti apliciraj psihologilo kakor hočeš. ežoj

Da si fejst možakar, kaj pa naj si drugega misli . Že to nekaj pomeni, da se moški po kul slo sprehaja

Ognjič

frina  

član od: 8.5.2005

sporočila: 3472

10. jul 2007 12:25

Danes sem v preltu prebrala, da na prvem zmenku naj ne bi ženske imela laka na laseh, ker imajo moški neprijeten trenutek, če božajo tako utrjene lase. Bogu bodi potoženo, ampak ko gledam kakelga tipa ala Peče, si ne morem kaj, da ne pomilsim, da mu tu pa tam kdaj pomada, ali kaj je že tisto spolzko na njegovih laseh, steče za ovratnik. Mene spominja na kak kos mesa, ki ga pripravljamo za raženj.

Enako ogabno mi deluje mokri videz ustnic, pri čemer imam vedno občutek, da je tisti mastni kos mesa še vedno nekje v bližini.

Imela sem sodelavca, ki je po teden dni nosil isto srajco, kar ob  dejstvu, da je bil sicer na uč privlačen mlad moški, ni ušlo ženskim očem. Se je pa sicer lepo oblačil, njegove kravate so bile fantastične za tsiti čas. Njegov kolega v oddelku, na moč neprijteno bitje ,pa je bil očiten šmirjakl. Nosil je srajce, kakšne dobiš iz pralnega stroja s 1200 obrati, po celonočnem čakanju na obešanje, ki niso bile zlikane. Še danes se ne morem opredeliti, ali so bili bolj grozni njegovi frotirasti zokni v mokasinih z zvončki ( imel je visoko nogo), ali pa je bila boljša njegova rešitev v vročini; redno je namreč sezuval noge pod mizo, pri čemer je iz nogavic pogledala tudi cela peta. Skozi ogromno luknjo. Ko je je direktor, ja tisti z enim učem, opozoril, da mora biti urejen, se je prismejal in pokazal, da si je priskrbel kravato, ki jo je imel v notranju žepu suknjiča.

Pred nekaj meseci sem bila v državnem Uradu, kjer sem se srečala s predstavnikom, ki se je večkrat pojavljal na TV. Z grozo sem ugotovila, da ima čisto pomečkano svetlomodro srajco in seveda kravato in že dalj časa neoprane, striženja potrebne lase. Sem se pa zalotila, da sem  prav prežala na napake v njegovem strokovnem znanju. No, zdaj že najbrž veste, da se tudi tu ni ravno izkazal.

Osebno sem naklonjena klasično urejenim moškim. Umazani in pogrizeni nohti, neoprani lasje (brrr) in neprimerna obleka, da o umazanih in pohavdranih čevljih ne izgubljam besed.   

 

Seveda je lahko moški s svojo podobo neobritega ,kao intelektualnega tipa ,v ogledalu sam s sabo nadvse zadovoljen. Iz moje mladosti je znano, da je to videz kakega pijančka ali drugače socilano izločenega tipa. Še seveda ne odmislim, da imaš po bližnjem srečanju s tipom intelektualnega videza rdeča lica, razpokane ustnice in da zaresna brada skrije najljubši smehljaj. Kot bi se tip smehljal za zaveso, jaz pa naj bi padla dol na tak šarmantni namešek.

 

Mogoče še namig: koliko uspešnih politikov, razen iz nekdaj socilalističnega področja,v modernem času nosi brado in brke ?

 

F r i n a

Ognjič  

član od: 18.1.2006

sporočila: 4732

10. jul 2007 12:32

Meni sta pa brada in brki všeč, če seveda ni to neko neurejeno ščavje Ognjič

ežoj  

član od: 24.2.2006

sporočila: 6302

10. jul 2007 12:56

Ja, tukaj pogrešam Vendelino in njeno psihologijo: moški, ki nesejo brade in/ali brke, so zakompleksani osebki. ežoj

kristy  

član od: 18.6.2002

sporočila: 704

10. jul 2007 15:51

No, s tem, ežoj, se pa ne bi čist strinjala - ravno toliko, da malo mojega zagovarjam . Če je brada urejena, pa jasno cela pojava, je prav mnjami. Kar poglejte si Seana Connorya (ne vem, če sem prav napisala )). Ko je igral jamesa Bonda, je bil nikakav, v poznejših filmih z brado je pa zakon.. Meni pri moških očara športni stil oblačenja. Ker delam tudi v taki službi, kjer delamo s strankami, lahko te pa na hitro doleti neugoden teren, je to tudi prava rešitev. Tina

tabina  

član od: 15.2.2005

sporočila: 474

10. jul 2007 15:51

hm, znimiva debata se je razvila iz preprostega vprašanja: ariela je najbrž spraševala, kaj obleči v prostem času... kakorkoli: kodeksi oblačenja. moje mnenje je, da če se na delovnem mestu ne počutiš dobro, tudi delaš približno tako. Modo spremljam, ne pa tudi slepo papigiram. Kar nekaj službenih obiskov sem opravila na raznih ministrstvih (kot primer javne uprave na višjem nivoju), o katerih je bilo mimogrede govora, in upam si trditi, da Slovenci pač ne sledimo več "kodeksu oblačenja" kot ga opisujete nekatere. Morda, ker ljudje gremo v korak s časom?? In nogavice v tej vročini.... mislim, da vonj, ki ga ženska v nogavicah pri 34stopnjah C oddaja, nič kaj poslovno ne diši. Mislim, da današnji čas omogoča širši spekter okusnega oblačenja. Nikakor se ne strinjam z napisanimi zapovedmi, pa si upam trditi, da dokler imam negovane roke in noge, oprane lase in sem pri 35 stopinjah oblečena v lahno obleko s krilom nad kolenom, brez nogavic in brez rokavov, v odprtih sandalih, SEM oblečena poslovno in popolnoma sprejemljiivo celo za delo v javni upravi. Kar se delno strinjam pa je, da so malce bolj restriktivne zahteve pričakovane le pri protokolarnih zadevah. tabina

Vendelina jr.  

član od: 17.5.2006

sporočila: 9217

10. jul 2007 16:09

Včeraj je na STA portalu pisalo, da so sedaj tudi v komisiji EU naredili okrožnico, kjer so usmerili uslužbence v bolj lahkotno oblačenje, ker bi s tem prihranili energijo pri klimatizaciji. Mi smo imeli na faksu enega asistenta, ki je cel teden nosil puli opečnatordeče barve. Naslednji teden je prav tako imel puli opečnatordeče barve. Tretji teden tudi. Četrti teden je šla delegacija letnika k njegovemu predstojniku in potožila, da imamo s tistim pulijem malo problema. Peti teden je prišel asistent olivnozelenem puliju. Šesti teden je imel pa opečnordečega. Tako smo se na praktičnem primeru naučili, kaj pomeni politika malih korakov.... Jaz glede brkov in brad nimam čisto izdelanega mnenja - mi ga ni bilo treba izdelati - opažam pa, da se moški začnejo briti takoj, ko dlake postajajo sive, oni bi pa raje izgledali mlajše. Sicer je bil pa tozadevno en vic, ki je šel takole: Ali veste, zakaj imajo moški s Sicilje brke (namesto Sicilija si pa lahko vstavil vse mediteranske dežele)? Zato, ker bi bili radi še bolj podobni svojim materam....:))))) Vendelina jr.

mimika  

član od: 7.1.2002

sporočila: 2107

10. jul 2007 17:40

vendelina, si me spomila na enega profesorja na faksu, ki je imel samo eno temnomodro obleko. na srečo ni zaudarjal, smo se pavedno spraševali, koliko let je bilo potrebnih za nastanek tistih lepih koncentričnih črt pod pazduho. mimika

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.


Forumi (vroče teme)

malo za hecsijasaja
Kaj jutri za kosilo?johana
Kaj danes za zajtrkMajda Marianne
MOJ vrtmalaga
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti