Kavbojke in mrežaste nogavice

Kyara  

član od: 24.5.2006

sporočila: 2384

7. jul 2007 7:12

Še dobro, da nisem kje v pisarni v službi, da bi morala poleti nositi nogavice. Bi me verjetno kap. Ne prenesem namreč vročine v noge, posebej ne v podplate.Brez nogavic sem od rane pomladi do pozne jeseni.

Če kažeš prstke na nogah, jih pač moraš imeti lepo urejene. Pa ne samo prste, ampak celo nogo.

Letos se nosi marsikaj, tudi kavbojle in mrežaste nogavice. S tem, da so kavbojke pod koleno, mrežaste nogavice pa še malo daljše. Nimajo podplatov, namreč tisti del, kjer so pozimi zokni, namreč mora manjkati. Petke pa poljubne, samo da je vse lepo barvno usklajeno.

 

Kyara

ariella_3  

član od: 3.7.2006

sporočila: 664

7. jul 2007 8:13

zanimalo me je samo vaše mnenje, moram pa reči da sem bila tako oblečena kot sem že napisala in je super izpadlo, tako da kavbojke pod kolenom, črne srednje mrežice, pa je - lepše kot brez vzorca. ariella

katka lopatka  

član od: 1.12.2006

sporočila: 4996

7. jul 2007 9:31

Kako smo si različne...jaz pa tako težko pokažem prste na nogi...in pa pete tudi. Če je le možno, imam zaprte čevlje. Sedaj nosim recimo balerinke, japanke pa le za na domače dvorišče :( Sem si letos kupila tiste moderne čevlje, ko imajo le spredaj trikotno luknjico za prste, pa sem jih imela samo enkrat, ker se je ven videl noht in dva prsta, hehe, sem tako prste nazaj tlačila, joooj! katka

anamarija1  

član od: 19.8.2005

sporočila: 5381

7. jul 2007 10:32

Ne razumem zakaj skrivati prste na nogi in pete? Edino če niso urejeni, vendar tudi to se da rešiti, tako da res ne vidim problem v tem. Najbolje da delamo še z rokavicami? Lidka, ozko krilce pa mrežaste nogavice so zadnje čase trend pri nas, vendar pozimi, jaz ponoči nimam nič na sebi. Vsak se pač oblači kot mu paše, ne glede na modo. lp Anamarija

anja27  

član od: 2.6.2005

sporočila: 1085

7. jul 2007 12:12

No, jaz osebno tudi poleti ne skrivam prstkov na nogah, čeprav sem v taki službi, da bi bilo dobro, da pokažem čimmanj kože. Enostavno preveč vroče mi je. Moje mišljenje je, da so bolje urejene noge in nohtki kot pa prepotene in smrdljive noge.

Vsekakor pa se strinjam, da morajo biti noge v celoti brezhibno urejene. Zdi se mi, da na prstke na nogi vsaj v času kazanja najbolj paše francoska manikura, ker je nevtralna in jo imaš lahko pravzaprav k vsaki obleki. Poleti mi kozmetičarka naredi francosko z gelom, ki drži dolgo dolgo časa. Mir imaš vsaj dokler ne rabiš skrajšati nohtov zaradi dolžine.

ariella_3, glede tvojega oblačenja pa - way to go! Bravo, če se le dobro počutiš! Osebno nikoli ne gledam, kaj se nosi, oblečem se po svojem okusu, ki je za okolico malce "odpičen", ampak ga znam dobro nositi in izpade ok.

Anja

katka lopatka  

član od: 1.12.2006

sporočila: 4996

7. jul 2007 13:18

Pač stvar osebe, jaz se skrajno neprijetno počutim, golo in razgaljeno - pa ne zaradi neurejenosti... aja z gelom deljao tudi na nogah? Nisem vedela... katka

anja27  

član od: 2.6.2005

sporočila: 1085

7. jul 2007 14:07

katka,

manikura z gelom na nogah je na našem koncu v letošnji sezoni izredno popularna. Gel z lakiranjem pride okoli 15 evrov. Naredijo ti ga že tudi v mojem frizerskem salonu. Drži ti res dolgo časa in je za na morje idealen. Praktično se ne uniči. Malo me je strah, kako bo z mojimi nohti pod gelom po poletju. Sicer pa itak sledi sezona zaprtih čevljev in se mi bodo tudi nohti do naslednje pomladi popravili, če bo kaj narobe.

No, če pa se ti, katka, gola in razgaljena počutiš neprijetno, pač bodi tako, da ti bo prijetno. Glavno, da smo srečne in zadovoljne, ni tako?

Anja

frina  

član od: 8.5.2005

sporočila: 3472

7. jul 2007 15:03

Saj ni treba, da upoštevate, vendar so pravila takale : poslovna ženska ne nosi belih čevljev, pa tudi lakastih ne. Če nosi krilo, sevda v poslovni dolžini, mora imeti vselej oblečene nogavice. Pojav samostoječih je bistveno olčajšal zadevo. V službi ima v predalu vedno rezervni par nogavic, saj ne gre, da bi paradirala z raztrganimi. Dekolte je sorazmeren s položajem v podjetju. V rožasti oblekici se ne napreduje. Nohti na roki segajo le 2 mm čez rob in niso oblikovani v dolge kremplje. Primerno je nositi le dva prstana in ne cele draguljarne. Će nosite odprte sandale, morajo biti noge urejene, nohti in pete pa sploh. (...)

Tole so navodila za službene namene. Seveda je v prostem času marsikaj drugače.

 

Se pa spomnim, da me je pred leti poklical direktor in mi naložil, da naj preverim, če je dopustno, da delavka med delovnim časom nosi majčko in dela s kupci, pri tem pa kaže popek. In je bilo treba pripraviti neka pravila o oblačenju.

 

Sem se pa nekega dne skoraj spotaknila, ko sem v poletnem dnevu na hodniku srečala žensko, ki je imela popolnoma gol hrbet. To je bilo primerljivo le še z dogodkom, ko sem sredi zime, zunaj je bilo minus 20 zagledala uslužbenko, ki je paradirala - v kratkih hlačah, črnih nogavicah in visokih škornjah. Zdelo so mi je neprimerno, pa ne samo meni.

Ko je pred nekaj leti umrla moja ljubljena teta, je prišla k mrliškemu odru tudi njena nečakinja. Bilo je sredi poletja, obuta je bila v plažne natikače, ki so veselo odmevale po mrtvašnici, nosila je pisan cekarček, ja oblečena je bila v črno oblekico, ki je več odkrivala kot skrivala. Oblekico si je izjemno šlampasto najbrž kar sama popravljala, saj je bil en všitek na hrbtu  približno 10 cm krajši od drugega. . Kot kaka turistka je vzela iz cekarčka mali fotoaparat in malo pofotkala. Bila sem zgrožena, ker se mi je zdelo, da v taki izdaji ( tudi zaradi žalujočih, torej mene ), ne more biti obhod mrtvaškega odra  podoben ogledu spomenika na trgu.

Po pogrebu je sedla v zelen BMW ( ki je jemal dih moškim). Barva, ki se je ujemala z zeleno barvo leč, ki jih je tistega dne nosila.   

 

Kriterije, kaj je za nas primerno in kaj ni, določimo sami. Nekateri bolj, nekateri manj kritično. Pri tem je treba gotovo upoštevati priložnost, postavo in upoštevati tudi svoj položaj v družbi. So okoliščine, v katerih si ne moreš privoščiti vsega, kar ti pride na pamet.

 

 

F r i n a

anamarija1  

član od: 19.8.2005

sporočila: 5381

7. jul 2007 16:31

Frina, kje pa to piše? V kateri službi se to zahteva? Anamarija Sporočilo je spremenil(a) anamarija1 dne 07. jul 2007 16:33:44

katka lopatka  

član od: 1.12.2006

sporočila: 4996

7. jul 2007 17:56

To je po moje bolj protokolarno,...ampak v nekaterih službah je res tako. Pri nas na srečo ni, pa delam v javnem inštitutu, vem pa, da je imela kolegica v neki založbi kot urednica probleme, saj se je mogla iz lastnega žepa oblačiti v Muri, Labodu ipd. Ves denar je zdevala za cunje, šef jo je pač na to opozoril. Tam poleti moški tudi niso smeli hoditi v sandalih ali pa morda v bermudah ali hlačah na tričetrt. No, saj tudi pri nas so neka pravila, moški poleti naj ne bi bili v kratkih hlačah, so bili že opozorjeni, moja zelo mlada sodelavka pa je prejšnji teden prišla na sestanek z ministrstvom v tričetrt kavbojkah in lepih natikačih iz Bate, pa je bil tudi kregana :( Anja, vem, da delajo to z gelom na nohtih na roki in sem imela tudi sama, za noge pa nisem vedela :)) katka

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.


Forumi (vroče teme)

malo za hecsijasaja
Kaj jutri za kosilo?johana
Kaj danes za zajtrkMajda Marianne
MOJ vrtmalaga
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti