Črni italijanski riž

d.  

član od: 3.12.2003

sporočila: 523

tema odprta - 3. jul 2007 10:01 | ogledi: 10.826 | odgovori: 2

živjo!

pred časom sem brala o tej specialiteti. gre za polnovredni črni riž, ki ga pridelujejo v Italiji (to je druga zadeva kot divji črni riž, ki izvira iz Azije). skratka, kupila sem ga, zdaj mi pa že nekaj časa stoji na polici in čaka na pravo priložnost.

jutri pripravljam kosilo za 4 gospodične, ki dajejo velik poudarek zdravi prehrani ... pa sem mislila, da bi naredila ta riž...skupaj z nečim.

imate kakšno idejo, kaj naj pripravim poleg in kakršnekoli izkušnje s tem rižem?

hvala za pomoč,

d.

Vendelina jr.  

član od: 17.5.2006

sporočila: 9217

3. jul 2007 11:59

Čakaj malo, darling - brala si tekst o rižu in tam ni bilo kao čisto nobenih receptov? Predpostavljam, da misliš na riž Venere, ki je v bistvu izveden iz azijskega riža. Če misliš na to, potem je zadeva takale: opereš, opereš, opereš. Kuhaš v dvakratnem volumnu vode (riž daš v mrzlo vodo, soliš in začneš z gretjem), ko bi se po kakšni 1 uri lahko reklo, da je riž popil vso vodo. Tako pripravljen riž lahko kombiniraš z vsem mediteranskim (recimo morski sadeži), lahko morske sadeže tudi poliješ v žafranovi omaki (segreješ smetano, dodaš žafran, da je rumeno, smetana ne sme vreti) - ali pa bolj vzhodno kulinariko sprobaš, ker, se bo tudi italijanska verzija črnega riža lepo kombinirala z azijskimi okusi. http://web.tiscali.it/AgricolaCirio/venere.htm Vendelina jr.

d.  

član od: 3.12.2003

sporočila: 523

3. jul 2007 13:46

Darling, na embalaži od je seveda opisan postopek priprave, o karekteristikah tega riža pa mislim, da sem brala v Nedelu. Moje vprašanje se bolj nanaša na kakšno idejo kaj pripraviti poleg, postopek priprave ni neka neka huda znanost. Hvala za idejo, vendar smetane nekako ne bi rada uporabila, ideja glede rib pa je super. lp, d.

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.


Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Dragička
malo za hecmišzmoke
Kaj danes za zajtrkMajda Marianne
MOJ vrtmalaga
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti