Lidl

nike  

član od: 25.11.2005

sporočila: 522

28. jun 2007 21:24

men je tut spar še najbolj všeč, čeprav največ hodim v mercator - ga mam pač daleč najbližje. lidl mi pa ni preveč všeč, zadnjič se mi recimo ni hotela stepst njihova sladka smetana, torej je zanič. hofer mi je malce bolj všeč, grem včasih na sprehod do njega, veliko stvari je precej ceneje kot v mercatorju... sploh vedno tam kupim mascarpone - cena za 500 g je enaka kot v mercatorju za 250 g... pa njihove zeliščne štručke so mi všeč, pa moka in njihove mešanice za pečt kruh... nike

mestnac2  

član od: 22.11.2005

sporočila: 129

29. jun 2007 8:10

Jaz sem začela v Hoferju nabavljati Tandil gel za pranje perila in sem z njim zelo zadovoljna. Imate podobne izkušnje? mestnac2

Lijana  

član od: 6.12.2002

sporočila: 1603

29. jun 2007 9:16

Sama med praški ne vidim posebne razlike,ker smo pri hiši sami odrasli in kakšne posebne umarzanije pri cunjah ni. Je pa tandil edini, katerega mi stroj ne vzame v celoti iz predala za doziranje, zato sem ga kjub hvalam in dobri oceni na testih kupila samo enkrat.

Meni je Hofer glede kvalitete tudi pred Lidlom, samo kaj, ko ga ni v bližini, lidl je pa 4 km stran. V  njem rada kupujem jogurt, zelenjavo, sladolede, čokolado, gotovo zmes za kruh. Izogibam se tistih poceni pijač, raznim sladkarijam, konzervam in salamam.

 V lidlnu sem kupila tablete za pomivalni stroj, pa je posoda slabo oprana, sploh v spodnji košari. Običajno uporabljam od H. in sem z njimi zadovoljna. Zanič je tudi njihov lak za lase, mami me je prosila, da ji ga prinesem, pa pravi je je tak, kot bi bila voda. Pasiran paradižnik je prekisel, najboljši mi je v Evrospinu.

Aja, pa meso tako lepo izgleda, po okusu mi je zanič. Enkrat sem vzela kare, drugič piščančja bedra, pa ima vse en zoprn priokus, verjetno po kakšnih xy krmilih.

Ps: zakaj mi včasih piše s temi velikimi črkami? Sporočilo je spremenil(a) LIJANA dne 29. jun 2007 09:17:24

mamamia  

član od: 9.11.2004

sporočila: 15820

29. jun 2007 11:52

Meni je bil Interspar v MB v Europarku prevelik in to je bil razlog, da nisem redna zahajala tja. Odkar pa je odprt še en pod Pohorjem, v Qulandiji, pa sem tam reden kupec, ker mi je nekako ljubši, bolj domač (čeprav zelo velik). Se mi še ni zgodilo, da česa ne bi našla, cene pa tudi niso takšne, da bi se zaradi dveh ali treh artiklov splačalo hodit drugam.

 

V Hoferja zaidem občasno, ker je nekaj izdelkov, ki jih tam kupujem (še iz časov, ko smo v te trgovine hodili le v Avstriji) - dve vrsti čokolade, instant kava, pa ena čistila in debrecinke ter mešanice za kruhomat.

 

Lidl, Eurospin - to sem si šla ogledat, a me ne ganejo toliko, da bi tja hodila kupovat, grem raje v Mercator (četudi vse manj), po sprotni nakup pa kar v bližnji Tuš (čeprav me tudi za zadnje časa razočara, ker so dnevi, ko nimajo niti navadnih kumar na zalogi, tudi brez čebule so že bili, pa z uvelo papriko).

 

Galvno,d a je izbira, pa vse manjše vrste pred blagajnami, je potem več časa za pijačo po uspelem nakupu....Mamamia

mamamia

biba  

član od: 26.10.2004

sporočila: 542

29. jun 2007 12:08

petkica, tudi na arielu,kupljenem v naših trgovinah, so napisi v madžarščini, češčini, poljščini, bolgraščini, romunščini, navsezadnje so to vse članice EU, gor ali dol nekdanji vzhod, nad katerim smo mi na tej strani železne zavese tako zelo vihali nos. Spet smo skupaj, zdaj še bolj kot prej, saj ni mej, prej pa je le bila tista železna zavesa... Pa še nekateri nas prehitevajo, po levi in desni... Da smo pa za Nemce in Avstrijce ter še koga manj vreden trg, pa tako vemo, že po tem, v katerih državah (vzhodnih, dekle drago) izdelujejo stvari, ki jih kupujemo pri nas. Tako, da je madžarščina na izdelkih, kupljenih v Lidlu, res zadnja stvar, zavoljo katere bi imela pomislek kupiti tam. Smo pač premajhni, da bi se velikim proizvalacem izplačalo na pakiranje pisati nekaj samo v slovenščini. No ravno zaradi tega jaz nakupujem uvožene izdelke v Mullerju, ker so res boljši in ne gledam na ceno. Sploh če govorimo o mehčalcih, ki res dišijo tudi potem ko oblačila nosiš, o plenicah in o mleku... biba

vida u.  

član od: 1.4.2007

sporočila: 360

29. jun 2007 13:32

jade je napisal/a:

Tudi jaz komaj čakam, da pri nas odprejo Spar. V Lj. ga vedno obiščem.

Sedaj oblaegam Hofer pa še to največ zaradi tega, ker ima edini dovolj velik voziček, da dam notri tanajmlajšo z avtosedežem vred, pa, da je zraven še prostor za nakupljeno.

jade
jade, jaz našo najmlajšo z avtosedežem vred, dam na voziček, tam ko je za otroke ki že sami sedijo. AMPAK JO ZRAVEN MAL DRŽIM DA MI GLIH DOL NE PADE!!! ;-) Tako je vedno prostor v vozičku za ostala živila. vida u.

jade  

član od: 11.11.2004

sporočila: 6303

29. jun 2007 13:46

 to moram pa sprobat. jade

jade  

član od: 11.11.2004

sporočila: 6303

29. jun 2007 13:49

Uh sem se spomnila, da ne bo šlo, ker imam vedno sabo še 2 malčka. In potem dam enega tam not sedet. Ne me vprašat kako me folk gleda, ko gremo mi 4 - je v šoping.

jade

balonka  

član od: 9.3.2007

sporočila: 548

29. jun 2007 14:11

Jade jaz pa tako naredim,da mi ta večji voziček s ta malim vozi,jaz pa tamalo naložim v svoj voziček.Pri koncu nakupa se pa zmenimo za eno manjšo nagrado(kakšen kinder joy ali pa kakšno poučno stvar,recimo sedaj so že aktualni mikijevi stripi,ker so ga začele zanimat črke) in seveda pohvala,ker mi je tako lepo pomagal.In po pravici povedano grem rajši sama z otroci,kot da imam zraven še moža,ker potem imam še enega več za mirit. Glede hoferja,lidla in mullerja pa nimam pojma ker jih v naših krajih ni.Sem pa privrženec spara in nato tuša,ta boljšem sosedu pa skočim občasno po določene artikle.

jade  

član od: 11.11.2004

sporočila: 6303

29. jun 2007 14:24

Balonka se strinjam glede moža zraven. Saj nič ne reče in potrpežljivo poriva voziček, ampak gleda pa tako žalostno, da bi mu najraje jurja v roko stisnil. No - če je pa kakšna elektro, orodjarsko, tehnična štacuna ga pa ven ne dobiš.

Jaz se pa tudi ne dam dolgo prepričevat, da gremo sami v trgovino.

jade

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.


Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?johana
malo za hecmišzmoke
Kaj danes za zajtrkMajda Marianne
MOJ vrtmalaga
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti