Nizkokalorične jedi

mamamia  

član od: 9.11.2004

sporočila: 15820

27. jun 2007 10:10

Se strinjam z atijem zlatijem (kot večinoma) - telesno težo vzdržujemo z uravnoteženim prehranjevanjem, pospremljenim z gibanjem. Vsak od nas si pač najde sistem, ki mu najbolj ustreza, saj tudi vsako telo drugače reagira na hrano. In uravnotežena prehrana pomeni tudi občasno kakšen sladki grehec (saj veste, grešiti je človeško, občutek pa božanski) in seveda tudi kakšnega slanega ali kaloričnega. Če se v 80 procentih držimo načina prehranjevanja ali diete, se bo čisto v redu obneslo.

 

Zmerno, po pameti in ne pretiravat niti s preveč "zdravo" hrano, pa bo. Mamamia

mamamia

Veri  

član od: 21.10.2004

sporočila: 4272

27. jun 2007 11:10

Saj če sem prav razumela sladila pridejo pri "mali" v poštev zaradi mame diabetičarke, ne zaradi vzdrževanja teže Čeprav se sicer zelo strinjam s tem, da je težo daleč najlažje vzdrževat z gibanjem. Ne vem, kako bo to pri meni, ko en mesec ne bom smela kaj pretirano športat, samo pravijo, da ni problem;) Sicer pa: evo ga, tule maš 112 light receptov: http://www.meals.com/Recipes/RecipeSearchResults.a Če ti ne bo odprlo, pojdi na advanced search in daj kljukico pod light ideas, pa klikni enter in ti vrže ven vse lahke recepte. Sicer se ti splača v google odtipkat "smoothie" in pa "shake", to je ena taka fajn stvarca/hranica, ker jo dejansko lahko postrežeš kot sladico, je sladka, tudi malo nasitna, super za pred športom in sploh krasna v teh vročih dneh. Pa nič dela ni z njo. Boš dobila v gl. recepte v ang. in ker so američani nori na kalorije, so v gl. tudi te zraven napisane. Evo, tole je en moj, za pokušino: http://www.kulinarika.net/forum/topic.asp?TOPIC_ID=8655 Sama rada eksperimentiram (kar čivkajo že vsi vrabčki na kulinariki) in ker mi zaenkrat še ni bilo treba pazit na težo, nimam kake zbirke temu prirejenih receptov, sem pa semle napisala par idej, ki sigurno niso preveč kalorične oz. mogoče ti da kako idejo, kako bi zelenjavo in sadje naredila privlačno (te pa opozarjam, da je cel esej;): http://www.kulinarika.net/forum/topic.asp?TOPIC_ID=8655 Upam, da ti kaj od tega pomaga, priznam pa, da nisem ravno pravi naslov za hujšanje... Veri

Emma07  

član od: 19.5.2005

sporočila: 179

27. jun 2007 13:39

Mogoče bi pa lahko pisali tudi kalorične vrednosti obrokov, ki jih vpišemo med recepte? Mislim, da bi to veliko ljudi zanimalo. LP! Emma Emma07

Veri  

član od: 21.10.2004

sporočila: 4272

27. jun 2007 20:03

ja, verjamem, samo, ko kaj improviziraš, seveda nimaš pojma, koliko kcal ima potem jed... Sicer bi lahko preračunavali, ampak po pravici povedano, ne vem, če bi se mi dalo... Če pa za katero jed je podatek, pa čisto fajn, če ga avtor da v opombe, recimo. Jaz navadno samo napišem, da je recimo primerna za tiste, ki ne smejo jajc ali pa z hujšanje, kaj več navadno ne morem povedat (oz. bolj točno), ker v gl. kar sama improviziram... Veri

Loni  

član od: 12.12.2001

sporočila: 7859

27. jun 2007 20:12

Mene mine vse veselje, ko mi kdo samo omeni kakršnokoli preračunavanje. To počnem edino in samo še za Nejca, ker je zanj življenjskega pomena. In po tehtanju na gram natančno - najprej surovih sestavin, potem pa še gotove jedi ter s tem povezano preračunavanje. Me mine že takoj na začetku ves apetit. Je pa zanimivo, včasih sem na deklaracijah gledala količino OH in maščob v 100 gramih, zdaj pa samo še vsebnost beljakovin.

Kuham pa po zdravi pameti, zamenjujem določene sestavine, kot je že rekel ati zlati. Sem pa pred kratkim prvič spekla mafine s fruktozo. Nihče ni opazil, pa sadne zavitke delam vse po vrsti z agavinim sirupom ali pa z zgoščenim jabolčnim sokom.Cvrtja pa pri nas doma itak nismo nikoli kaj preveč prakticirali, mislim, da so samo sardele tiste, ki še kdaj priplavajo na olju. Katerih pa tako in tako ne maram.

Loni Makaroni

mamka  

član od: 10.7.2006

sporočila: 434

27. jun 2007 20:59

Ta reč je podobna kot s prenehanjem kajenja. Za hujšanje je najboljši recept hrib. Mislim da greš zdoma z enim jabolkom in veliko vode.

Če se spravim za štedilnk, se mi po nekaj trenutkih oglasi volčja lakota, ki "spi v želodcu" in preglasi vse moje trdne sklepe in odločitve. Kadar se pripravljam na hujšanje je najbolje biti daleč od slastnih vonjav.

Pa drži se pravila jej manj in veliko pij. Ne "nuca" nobeno manjkalorično živilo, če se ne zmigaš in predihaš. Vem da bi rada recepte en je npr. pojej le pol obroka in tega jej počasi. 

Masla pa ne bi zamenjala za nobenim instantom. Raje si ga privoščim tu in tam.    

  

mamka Sporočilo je spremenil(a) mamka dne 27. jun 2007 21:01:15

Veri  

član od: 21.10.2004

sporočila: 4272

27. jun 2007 22:46

Loni kje kupiš agavin sirup in zgoščeni jabolčni sok? Veri

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.


Forumi (vroče teme)

malo za hecsijasaja
Kaj jutri za kosilo?johana
Kaj danes za zajtrkMajda Marianne
MOJ vrtmalaga
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti