Najprej pojemo, potem pojemo ?

jass  

član od: 9.4.2006

sporočila: 521

7. jun 2007 13:40

Jaz pijem rad in dobro jem in vam resnico vsem povem. Če je kakšna kila več, ne sekiraj se preveč. Saj hujšega na svetu ni če lačen in pa žejen si. Zato pa ti trebušček moj spet rajžal boš z menoj. En zrezek pa krompir, pojem zvečer, da bolje spim. Enga purana, pa še fazana, trebušček moj bo sit nocoj. A na legendarca ste pa pozabili ali kaj? Same fensi šmensi komade furate. Ata Košir je vedel kaj je dobra hrana. jass

Ognjič  

član od: 18.1.2006

sporočila: 4732

7. jun 2007 13:42

Franc Košir

Jaz sem pa en Franc Košir, S kmetov doma Mestnih nimam nič manir Slaba je ta. Sem španciral po Lublan, Z vinčkom ogret, Gledal so me prav postran: »Glej ga, en kmet.« REF.: No, pardon, no, pardon, No, pardon, no, pardon, Saj koj kupu bom bonton. No, pardon, no, pardon, No, pardon, no, pardon S trobento bom igral za lon. Južnat šu sem v hotel, Kelnar prav :«MENI?« Kaj boš pravu da te ni, Če tukaj si Hočem jest in hočem pit Rečem naglas Prletel so me mirit To bil je špas REF.: No, pardon, no, pardon, No, pardon, no, pardon, Saj koj kupu bom bonton. No, pardon, no, pardon, No, pardon, no, pardon S trobento bom igral za lon. Vidu sem velik deklet Boli me srce Reve hodijo po svet Skoraj nage Reven je meščanski stan Štof ni pocen Kikle nosijo za vsak dan Gor čez kolen REF.: No, pardon, no, pardon, No, pardon, no, pardon, Saj koj kupu bom bonton. No, pardon, no, pardon, No, pardon, no, pardon S trobento bom igral za lon. Hodu sem k punc u vas Bil sem obrit Danes pa brez dolgih las Kmet sem zabit. Mini kikle nosijo vse Toples pa ne Jaz pa vem, zakaj to je Kolena imajo vse, gor pa ne! REF.: No, pardon, no, pardon, No, pardon, no, pardon, Saj koj kupu bom bonton. No, pardon, no, pardon, No, pardon, no, pardon S trobento bom igral za lon.

Ognjič

Sporočilo je spremenil(a) Ognjič dne 07. jun 2007 13:51:30

elaphus  

član od: 27.9.2002

sporočila: 6945

7. jun 2007 14:42

repa, korenje,

slabo življenje,

štruklji, meso,

tobi še šlo!

 

Ne vem pa, ali je to pregovor ali pesmica - pri nas smo jo vsekakor vedno peli!

LP

cervus

Vendelina jr.  

član od: 17.5.2006

sporočila: 9217

7. jun 2007 15:02

Iz zakladnice Plavega orkestra so: - To je sok - Seks, keks i rok"n"rol - Medena curice - Zelene so bile oči te Potem nastopa čokolada v prenesenm pomenu v Chocolate Lyrics od Snow Patrol-sov. Medtem ko James Blunt v svoji Chocolate Lyrics dejansko je čokolado in to skozi vse kitice. Chardonnay je omenjen v Ironic od Alanis Morisette (pa juha - soup, tudi) In seveda v Zimi sa Kristinom, Zdravko Čolić poje; Ti si došla sa čašom crnog vina, Kristina, Kristinaaaaaaaaaaaaa Vendelina jr.

frina  

član od: 8.5.2005

sporočila: 3472

7. jun 2007 15:34

Videti je, da Vendy padla čist not in si po mojem že dva dni nekaj popeva. Večina njenih navedb je v najini prsečni množici. Tista pesem Bajage je Ruski voz, v Ljubio sam snašu na salašu, ki traja več kot 14 minut in je bila natisnjena na obeh straneh male plošče, Djole tudi poje in ne samo pripoveduje, sploh oni del o "brkatom mužu". In ko našteva dobrote na tistem salašu, se mi zdi, da rače "čvarci" na tak način, da bi še jih jedla še jaz.

Me je pa presenetilo, da se je spomnila opisa lune: " mjesec boje cimeta", ki je meni zelo ljub.Me pa zanima, če se Vendy spomniš, v kateri pesmi je mesec "kos pite".

Med eksotiko, ki presenetljivo ni bila omenjena, po moje spadajo: Neca Falk in njene legendarne Banane ter Domicelj s pesmijo Sol. Lahko napišem refren, pa boste potem mislili, da vas zezam.

A ni Franc Košir nekoč hujšal: " Nobena dečva me ne mara, men reži se cela fara, jaz bi vse požru..." Kak deleček teksta bi prišel prav. Ognjič?

 

Sem pa predlagala, da se tokrat vinske teme izpustimo. Jih je preveč ...In jih pustimo za drugič.

F r i n a Sporočilo je spremenil(a) frina dne 07. jun 2007 16:03:08

frina  

član od: 8.5.2005

sporočila: 3472

7. jun 2007 18:54

 

Mogoče še eno od Kreslina:

Tam, kjer so puške:

»Tam , kjer so puške,

tam so hruške,

polne, zrele in ritaste,

tam, kjer so puške,

tam so hruške,

sladke ,radodajne.«

Kdo ve, katero sorto je imel v mislih ?

 

In nepozabna prekmurska v njegovi izvedbi:

» Zrejlo je žito, rumena je slama...«

F r i n a

Atina  

član od: 29.11.2004

sporočila: 3792

7. jun 2007 19:20

Je na svet za živet vsakmu kokr paše če ne mirkaš zdravje te v barko staro zbaše dns mene jutr tebe Abraham počaka 70, 80 lejt si vsak želi "pusti vino, pust prašiča" dohtar ti svetuje "pust lbezen, to nej zate", a ženka namiguje še tabak mi prepovejo, pol se pa sprašuješ sem še živ jest al sem mrtev, ko več nč ne smem... (Henček - Henčkov abraham) Atina

gogad  

član od: 28.4.2004

sporočila: 3697

7. jun 2007 20:12

Ne vem kam bi pasala tale,še iz mojega otroštva Mešaj mešaj........ to so dobri makaroni ko poliješ jih z omako to je jed za družbo vsako še melodije se spomnem ,drugega pa nič. lp goga

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.


Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?johana
malo za hecmišzmoke
Kaj danes za zajtrkMajda Marianne
MOJ vrtmalaga
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti