Darilo vnukov za babičin 60. rojstni dan

Mijan  

član od: 30.12.2006

sporočila: 554

tema odprta - 28. maj 2007 9:04 | ogledi: 10.630 | odgovori: 5

Moževa 13. nečakinja, me je presenetila z vprašanjem, da bi z 17. letnim bratom rada pripravila ob babičinem praznovanju 60. letnice, presenečenje, za katerega pa naj ne bi do takrat nihče od njunih domačih nič vedel. Ker ji nisem znala nič pametnega svatovat, vas prosim za ideje. Kot pomoč: njuna babica zelo rada kuha in peče. Vem, da so ji eni sorodniki kupili darilni bon za obisk kuharskega tečaja pri g. Goljatu.

Ima mogoče kdo v rokavu kakšno hudomušno pesmico na to temo (kuhanja) oz. kakšno drugo idejo, kako bi jo otroka presenetila? Pripravljena sta tudi potegnit "iz rokava" svoje prihranke, saj sta njena edina vnuka in bi želela, da se babici to presenečenje vtisne za vedno v spomin.

Mijan

Vendelina jr.  

član od: 17.5.2006

sporočila: 9217

28. maj 2007 10:37

Če bi bila vnukinja stara 17 let in vnuk 13, do tega vprašanja najbrž ne bi prišlo, ker bi dekle že vse samo uredilo. Iz vprašanja pa nisem čisto dobro razbrala, kje naj bi bil element presenečenja. Kupiti gospe, ki rada kuha in peče, nekaj iz področja kuhe in pike - tega se ne da uvrstiti v kategorijo presenečenja... Presenečenje je, če gospo nekdo iz familije nekam povabi - recimo na prireditev tipo kafe-teater (naj vnuka malo po internetu poiščeta) in tam najde celo svoje pleme in potem ji še nastopajoči čestitajo - kar proti honorarju tudi naredijo. To isto se da izvesti tudi v špas teatru. Ali pa se babico lepo povabi na družinsko kosilo (kakšen dan pred rojstnim dnevom, ker na datum rojstnega dneva ravno otroci nekaj v šoli pišejo in se morajo učiti) in potem se gre nekam na kosilo, kjer jo že čaka celo pleme. Ki je medtem zbralo denar za kakšno bolj domiselno darilo od kuharskega tečaja (to si lahko babica plača tudi sama, naj ji podari nekaj, kar bi si sama težje privoščila!). Na kosilu je lahko tudi kakšen izvajalec one-man-band zabave, ki se ga najame pri liri na slomškovi/resljevi v lj. Hudomušnih kuharskih pesmic ni. Ne babice za njen rojstni dan posiljevati s kakšno doma sklampano liriko. Saj vas ima vse rada, ampak zaradi tega ji pa res ni treba trpeti. Tega človek ne dela niti najhujšemu sovražniku.... Vendelina jr.

Lisa  

član od: 13.1.2005

sporočila: 1812

28. maj 2007 10:56

Ljudje imajo na darila različne poglede, ampak mene je ob neki priliki najbolj ganilo in navdušilo tole darilo - babici so kupili ogromno spominsko knjigo, vanjo nalepili slike iz različnih obdobij njenega življenja, njeni najboljši prijatelji, znanci, sosedje in sorodniki pa so napisali po eno stran - bodisi o kakšnem posebnem dogodku, nerodnosti, hecu, občutkih, povezanosti - eni enostavno, drugi so spesnili kar umetnino. Nekateri so dodali še slike iz mladih dni, ki jih ta babica sploh še ni videla. Vsem se je zdelo darilo čudovito. Je pa res, da popolne tajnosti pa tu ni. Lisa

vida u.  

član od: 1.4.2007

sporočila: 360

28. maj 2007 11:38

Lisa to je pa res lepo darilo. Mijan, mi smo našem dediju dal slikco na kateri sta njegovi vnukinji in to na doma izdelan "okvirček". Saj imajo naši dedki in babice zelo radi slike svojih vnukinj in vnukov. Če pa je babi za hece pa ji naj "spečeta" torto. Poglej v bazi pod TORTA IZ WC PAPIRJA. Verz bosta pa sama napisala, samo svoja srčka naj poslušata pa bo šlo. vida u.

MALČICA  

član od: 8.6.2006

sporočila: 451

28. maj 2007 12:24

Mi smo tašči naročili enoletno naročnino na revijo, ki jo je zelo razveselila. Morda bi tudi vi kaj takega poizkusili. Malčica

Mijan  

član od: 30.12.2006

sporočila: 554

28. maj 2007 12:51

Punce sem dobila že nekaj res odličnih idej. Mislim, da bi bila babica zelo vesela enoletne naročnine na kuharsko revijo, kakor tudi portreta svojih dveh vnukov. Pa tudi ideja o tisti WC torti se mi zdi uredu, ker je njuna babica za štose in bi bila presenečena kakšno mojstrovino sta ji spekla! Hvala za ideje, ki ste mi jih do sedaj posredovale. Jih bom sporočila nečakom. Seveda pa je še kakšna ideja dobrodošla. Mijan Sporočilo je spremenil(a) Mijan dne 28. maj 2007 13:32:52

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.


Forumi (vroče teme)

malo za hecsijasaja
Kaj jutri za kosilo?johana
Kaj danes za zajtrkMajda Marianne
MOJ vrtmalaga
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti