Recept za testenine s puranom, cvetačo in koruzo

modrijan  

član od: 29.12.2004

sporočila: 148

tema odprta - 21. maj 2007 15:20 | ogledi: 5.483 | odgovori: 1

Zdravo!

 

Ali ima mogoče katera recept za testenine s puranom (oz. piščancem), cvetačo in koruzo. Včasih tole jem v eni piceriji - je pa na smetanovi osnovi.

 

prosim....

 

lp,

modrijan

tinca  

član od: 3.9.2001

sporočila: 907

22. maj 2007 10:17

Recepta sicer nimam, lahko ti pa napišem kako bi se zadeve lotila jaz, če bo v redu, pa pač lahko uporabiš. No recimo - cca 500 g puranjih prs bi razrezala na trakce, začinila s soljo in še čim kar imam na polički (lahko malo svetle sojine omakce, zadnje čase pogosto uporabljam Kotanijevo mešanico koriander z limeto). Na malo olja bi popražila malo čebule (ali svetli del pora). Zraven bi potem vrgla meso in pustila da se z vseh strani malo popeče. Eno manjšo glavo cvetače bi pokuhala, samo toliko da ne bi bila več čisto trda, splaknila pod vodo eno malo konzervo koruze. Na majhne cvetke razdeljeno cvetačo in koruzo bi stresla k mesu in malo podušila. Zalila bi z mešanico, ki bi jo naredila iz približno 2 dl mleka, žličke moke ali škroba, žlice kisle smetane in malo pustila, da prevre. Skoraj sigurno bi dodala še žlico kakega mlečnega zeliščnega namaza (a la zeliščni tamar), včasih vržem v take zadeve še rezino ali dve toast sira, ki se lepo raztopi. Pustila bi še toliko časa, da bi se cvetača še malo zmehčala in to bi bi bilo to. Zraven pa tribarvne rezance, kuskus, riž... ČE želiš bolj fino in izdatno jed, lahko daš namesto mleka sladko smetano in potem zgostitev opustiš, povsem stvar okusa. Vsak dan eno kastrolco smeha vam želi Tinca

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.


Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Dragička
MOJ vrtTrixi
Kaj danes za zajtrkjohana
malo za hecNikita
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti