Škripajoča postelja

sh-e  

član od: 26.10.2006

sporočila: 6

18. jun 2007 23:26

Poskusi s kakšnimi trakovi, morda res s tem penastim, ki je za tesnenje oken.. Če škripa, ker drgne les ob les.. poskušaj ugotoviti kje škripa.. morda bi že kak trak iz blaga pomagal, da ga zatakneš okoli letvic.. Tudi sama sem v fazi nakupovanja postelje in moram reči, da je to precej naporna in zahtevna reč, tudi draga konec koncev. Da pa bi mi potem še škripala..fijuuu. Če pa si se navadila na škripanje, pa daj veselje sosedom.. ti pa stopi iz hiše vsako jutro z nasmeškom! Pa jim boš dala dodatno temo za dolgočasne dni ;) sh-e

Viva Meier  

član od: 20.12.2009

sporočila: 673

23. avg 2011 11:16

Nadaljujem temo

 

selim se namreč v novo stanovanje, ki je že opremljeno. Problem je, da je postelja zelo nizka (14cm prostora pod njo) in bi jo zaradi tega rada dvignila, da pridobim na prostoru za hranjenje. Tiste "bed risers" sem našla na ebayu ali amazonu ampak bi z vso poštnino in carino prišli precej dragi. Zato me zanima, če je kdo morda v naših trgovinah opazil kaj podobnega? Spraševala sem v precej trgovinah s pohištvom, kjer me prodajalci gledajo precej zabodeno, ko povem kaj iščem.

 

Hvala za odgovore

Viva Meier

neznan uporabnik

23. avg 2011 11:27

Najprej za škripajoče. A je vse v enem kosu in zlepljeno ali so kje vijaki? Ker včasih vijaki olabavijo in jih je treba privit in škripanje mine. Če ni vijakov pa v trgovino al majstra.

 

@viva meier - teška bo dvignit. edino, če bi se dalo recimo noge al odžagat in všje prilepit. Če je pa na okvirju pa enostavno mizarja, da nardi še en osnovni okvir ob robovih, zbije,zlepi al pršraufa sup in se pol dvigne in maš recimo kake 30 do 50 cm pol placa spodaj. Tak,da komot pol kako škatlo spod shraniš al karkol.

 

Multivitamin

multivitamin

tulka  

član od: 9.8.2008

sporočila: 2960

23. avg 2011 11:37

Glede na to, da se teh podlog pod posteljo ne bo videlo je čisto vseeno, če podložite z lesenimi kvadri. Te bi morala dobiti v vsakem tesarstvu, sicer pa pri mizarju. V trgovinah s pohištvom tega ne bo.

tulka

neznan uporabnik

23. avg 2011 11:44

Eh Viva, tak kot sem ti napisal in kot je tulka dodala. Al okvir po robovih višji al pa kvadri. To ti vsak mizar za male pare nardi. Sicer je fajn,da greš v tri mizeraje in poveš pa vprašaš glede cene. Pol se pa odločiš. Pa še lepše to zgleda. Samo, da paziš da ti tolk dvignejo da bo škatla šla spod. 30 do 50 cm je ponavadi čist okej.

 

Multivitamin

multivitamin

NNATALIJA  

član od: 2.9.2003

sporočila: 141

23. avg 2011 11:55

škripanje smo mi rešili s tem, da smo podložili filc. lp!

Vendelina jr.  

član od: 17.5.2006

sporočila: 9217

23. avg 2011 19:44

Viva, jaz ti čestitam za selitev v novo stanovanje. Zdaj, če je tvoje, sploh super, če je najeto, malo manj. Ampak če trenutno nisi pri denarju - ne  na vrat na nos v neke položke in kar je še takih pomagal začasne narave, ki potem po neki čudni logiki postanejo stalne in ti grejo vedno na živce. Lepo šparaj za novo posteljo, ko boš malo bolj v likvidni fazi - in si kupi tako, kot ti bo okej. Vmes ti bo verjetno kapnila tudi ideja za to, kako tiste stvari, ki si jih mislila spraviti pod posteljo (do you really have to?) lahko kako drugače organiziraš.

Vendelina jr.

rolada  

član od: 4.8.2006

sporočila: 287

25. avg 2011 14:01

Naj le škripa in da bi še dolgo ........................

 

rolada

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.


Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Dragička
MOJ vrtrdkapica
Kaj danes za zajtrkjohana
malo za hecNikita
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti