Dobre gostilne

MBrando  

član od: 4.8.2011

sporočila: 2308

7. mar 2013 6:04

Ni problema če se priporoča tudi kakšne dobre gostilne po Sloveniji, saj je pomlad pred durmi. Z družino pa sila radi raziskujemo lepote naše deželice in tako je fajn imeti referenčne točke glede hrane. 
Sicer radi preizkušamo lokalne pizze, saj ima vsak kraj svojo PIKO NA I in še nikoli nismo bili razočarani, a tudi kakšno klasično kosilo kdaj tekne. Sploh če je kaj takšnega, kar doma ne papcamo + po napornih ogledih in prehojenih kilometrih, takšno razvajanje paše. Če pa je še poln klepetavih ljudi, pozitive in zadovoljnih jedcev, pa je dan samo še PERFEKCIJA.

Izjemno ste prijazni in iz srca vam hvala, za vso tole NESEBIČNO pomoč. Le kako vam lahko kadarkoli vso to prijaznost poplačam?

mamamia: Nikakor. To sem mislil za nas 3. Mi jemo kot ptičke in vedno vzamemo preudarno in GURMANSKO. Nimamo radi BALKANSKEGA tipa prehranjevanja. Nam bolj leži FRA. način  (kako že pojejo oni dečki; DRUŠTVO MRTVIH PESNIKOV ali kaj so že...nekaj o stilih )
Primeri:
Pizze: naročimo 2 normalni, pa jo jemo 3je (cena nekje 16€; odvisno od prestižnosti nadeva). S tem da je zraven PAPI, kateri res dosti papca. Jaz pojem 4 kose, ostalo gre med druga dva goloba.Nikoli razočarani. Pa ker jih ne delamo doma, nam je to tisto občasno uživanje

Kitajska restavracija: Izkušnje so nas izučile kako in kaj. Še presneto se spomnim svoje mladosti, tam nekje 16-17.letni poba, s sedaj že bivšo ob sebi, ter MAMAN in PAPAN pred mano v BREZJU pri Kitajcu (takrat NAJBOLJŠI, pa morda itak edini v MBju. Zato najboljši?), kjer sem odpiral knofe na hlačah od tiste poplave hrane. Saj ne vem, če niso mize dodatno ojačali :D. Smo računali en pladenj na osebo. Hjooo.
Sedaj, ko grem z MAMAN vzamema recimo raco na sečuanski način (nekako nama najbolj odgovarja. Oba2 obožujeva hrustljave zadeve) in eno izmed prilog. To je to. Cena nekje 17€. Pijem jaz nič, ker se držim načela da med kosilom nič. Šele urco ali dve po njem. Maman spije kakšen deci tardečega.

Kmečki turizmi/gostilne: Tu pa je problem, oz. ne vem kako in kaj. Fajn bi bilo, če bi se dobile razne obare/enolončnice v skupnem kotlu (kot nekoč, ko so družine bile še povezane v skupnem domu. Neizmerno mi je všeč ideja ene velike lesene sklede, polne žgancev in kislega mleka, nato pa družina skupaj papa ven ) in bi pol lahko jemali vsak po želji. Ker meni so včasih porcije na krožnikih prevelike.
Tako da...

Nazaj na temo;
La Cantino PRIPOROČATE. Če pa vo to porečete, pa je pol res nekaj na tem.Dam dosti na vaše mnenje, saj kar dosti hodite okoli in veste kaj je kvaliteta. Ljudje so nekaj hvalili to, ampak nisem hotel verjet. Vedno mi je delovala pač kot ena izmed smučarskih pizzerij. Ja to mi je všeč da so ita.restavracija in imajo še kaj drugega kot pizze.
Imajo morda KRUŠNO PEČ?

Baščaršiji (zelo lepa in umetniško dodelana internetna stran): Res je da si ne pripravljamo raznih zavitkov doma, a moja dva večkrat posegata po burekih oz sirnicah, krompirušah... in tako to pade v nekaj vsakdanjega. Imata pa izbranega svojega peka, na katerega prisegata in tako drugje ne jemljeta. Na žalost pa mami ne odgovarja tako zavit burek. 
(Vprašanje: ko sem se malo spustil v razsikovanje o burekih in spoznal dva tipična predstavnika; SRBSKI in BOSANSKI, sem zasledil da niti en ni delal po tem sistemu ROLADIC. Obstaja le v plasteh in v polža zavit. 
Torej so te roladice ALBANSKEGA izvora, ali?)
Mamamia, kaj pa pol porečete na SARAJEVO? Meni imajo tam super zadeve. Sploh sirnica z gozdnimi sadeži mi je nekaj UFFF. Seveda kot sladka varianta...ko imam sladka jutra. Zraven pa projo.
Ste morda že jedli BUREK pri HAMELIju na MOŠE PIJADE? Meni os. TOP. Mi naredi po naročilu. Velik pa tako, da ga skoraj dva nosiva domov. Cena: smešna!
Žganci z mlekom; no to pa mi res ne gre v glavo. Nekaj tako vsakdanjega in poceni, če naredim doma, da pa bi šel to v gostilno jest. Ne, to pa dvomim. 
Sicer pa sedaj tega nimajo. Sem namreč včeraj bil na POIZVEDOVALNI MISIJI, ker sem šel preverit ponudbo in cene.
Kar se mi je zdelo zanimivo in vredno da bi probal, pa je Travnička pura (žganci s smetano in dimljenim sirom).
Cenovno so pa kar ugodni ja.
Tudi TELEČJO ČORBO in KURJO ČORBO imajo, kar je že velik +. 
Pa všeč mi je, in kar bom tudi probal naslednjič:
Tikvenjača (zavitek z bučkami)
Kupusnjača (zavitek s slatkim zeljem)--> tole varianto ima SARAJEVO zelo okusno.

Tista plošča za 2 pri njih. Bi bila komot za 3?

Štajerc: Tudi ne bi nikoli rekel, da bi ga vi pohvalili. Pol je že nekaj na tem. Da se naje 4-5 ljudi pravite. Ampak   o kakšni teži krače govoriva? Jaz bi vzel nekje med 1-1.5kg za 3. Zraven servirajo svoj kruh, ali se to posebej naroči?
Dobiš narezano, ali jo lahko sam režem? Priloge je dovolj, ali narežejo en mali paradižnik in 10g hrena, ter dodajo eno kislo kumarico? 
Menite da ni krača nekaj vsakdanjega, kar se dostikrat tudi doma skuha, ali je to nekaj, na kaj pelješ družino?

Tako se tudi nisva z PAPIjem odločla za KRAMBERGER in podobno ter krvavice z zeljem, saj smo jih letos res dosti mlatli in so doma vedno narejene perfektno. Torej padejo pod nekaj...standardnega. Sploh sedaj, ko dobiš res dobre krvavice, pečenice in podobno na tržnici in trgovinah. Sploh tiste domače bombe.

Kakšno pa je vaše mnenje glede TAVERNA SICILIA v DUPLEKU?

Brigadir za Kalvarijo? Sem zasledil da imajo tudi TELEČJO KRAČO s krompirjem, ter DIMLJENO SVINJSKO. Takšne pa še nismo ruknili. To bi znalo biti NJAAM

Glede na pohvaljeno in predlagano, bom morda izkoristil vse priporočeno, pa tekom leta peljal družino v vse navedene...




---Kdor išče cilj, bo ostal prazen, ko ga bo dosegel, kdor pa najde pot, bo cilj vedno nosil s seboj. (Dragi Nejček Z.)---

Sporočilo je spremenil(a) MBrando dne 07. 2013 06:18

spelja  

član od: 22.8.2010

sporočila: 63

7. mar 2013 7:28

chappy je napisal/a:

Gostilna Kramarjev hram med Dobrovo in Polhovim gradcem.Prijazno osebje velike porcije za zmerno ceno.Hrane je kar precej na izbiro od mesnih jedi,jedi iz žara,ribje jedi.V toplrjših dnevih pa tudi otroci najdejo svoj kotiček zunaj na toboganu ali gugalnicah

 



chappy

 

mmm pa njihove solate so odlične! Super gostilna.

spelja

anja  

član od: 2.9.2001

sporočila: 1431

7. mar 2013 9:13

Če ste na Gorenjskam koncu vas jaz povabim v Joštov hram Podnart. Res da smo znani po srbski hrani, ampak se v naši ponudbi najdejo tudi specialitete ki ne dišijo po Balkanu. Ste že poskusili našo ocvrto nadevano papriko, vampe na žaru (tukaj obmolknejo tudi tisti največji antivamparji :) ), zrezek Jošt, Joštovo solato,... seveda pa vsi mesnoljubci dobite tudi pravi biftek,...pa da ne naštevam VABLJENI!

 

 

 

ANJA

zzak1977  

član od: 31.7.2009

sporočila: 2193

7. mar 2013 9:24

Joštov hram - srbska kuhinja? Nezanimiv hibrid in poceni samohvala.

Commis débarrasseur

Vrtejbenka  

član od: 15.2.2011

sporočila: 4004

7. mar 2013 10:42

Zzak1977.....a si ti kdaj pozitivno nastrojen?

Vrtejbenka

mamamia  

član od: 9.11.2004

sporočila: 15820

7. mar 2013 10:53

Mbrando, Sarajevo in Baščaršija sta pod isto streho, torej isti lastnik.

 

V Štajercu je krača delno narezana, s sveže naribanim hrenom, zraven vložena kisla zelenjava in sveže pečen kruh, ki ga trgaš. O teži nimam pojma in o tem ne razmišljam, vedno gremo vsaj štirje jest.

 

O bureku: v rolice zvitega (kot vse ostale sorodnike - sirnico, kromiruši itd ...) jem vedno, ko me pot zanese v Sarajevo, sredi Bščaršije, in se o izvoru ne sprašujem. Imam raje prakso od teorije glede tega.

 

O ostalem ti pa ne vem kaj veliko povedat.

 

lp

mamamia

anja  

član od: 2.9.2001

sporočila: 1431

7. mar 2013 11:39

Zzak 1977 mislim da bi bil potreben en obisk pri nas preden pišete neresnice....sploh ker na tem forumu konstantno širite negativizem.

ANJA

babka1951  

član od: 22.8.2012

sporočila: 6950

7. mar 2013 12:19

spelja je napisal/a:

chappy je napisal/a:

Gostilna Kramarjev hram med Dobrovo in Polhovim gradcem.Prijazno osebje velike porcije za zmerno ceno.Hrane je kar precej na izbiro od mesnih jedi,jedi iz žara,ribje jedi.V toplrjših dnevih pa tudi otroci najdejo svoj kotiček zunaj na toboganu ali gugalnicah

 



chappy

 

mmm pa njihove solate so odlične! Super gostilna.



spelja

 

mmm, pa njihova kosila ob nedeljhsamo za MBranda res ni blizu, ja,tudi jaz jih toplo priporočam

babka1951

zzak1977  

član od: 31.7.2009

sporočila: 2193

7. mar 2013 13:36

@anja; kakšne žalitve, kakšne neresnice? Zgolj moje mnenje proti za moje pojme neokusni antireklami. 

Mogoče kdo kupi vaš marketing, jaz ne, navkljub morebitni vrhunski prehrani. Negativizem gor ali dol, evro v moji denarnici je še vedno samo moj.

Commis débarrasseur

Trixi  

član od: 23.9.2003

sporočila: 15152

7. mar 2013 13:49

Jaz bi pohvalila gostilno Mara Kamnik pod krimom- vedno zelo okusno in normalne cene. Pa gostilno pri Slavcu Zali log- njihove postrvi in zeljno solato....njami.( bo treba ponovit obisk....)..pizze pa v Bon Piatto Mengeš....pa kitajsko restavracijo v Kamniku...

Kjer je volja, tam je pot. Trixi

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.


Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?johana
malo za hecmišzmoke
Kaj danes za zajtrkMajda Marianne
MOJ vrtmalaga
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti