Rimljanka prosim za pomoč (zdravilne rastline)

elaphus  

član od: 27.9.2002

sporočila: 6945

19. jan 2010 21:55

ja, pri nas se otroci učijo tudi o bukvi in gabru - pa o čemažu in podlesku tudi (zraven pritaknejo še žafran), pa o zeleni golobici in mušnici tudi nekaj slišijo - s spirogiro in potočnim škržkom (al pa jezersko brezzobko) pa ne več - tudi z velikim in malim metljajem ne..... - jih raje s kalcijevim hidrogen karbonatom in podobnimi štosi (v sedmem razredu, prosim lepo - no, vsaj naj bi jih....)

Tudi jaz se opravičujem za smetenje.........

lp

cervus

rimljanka  

član od: 14.2.2005

sporočila: 17785

20. jan 2010 6:22

Sicer je pa tako, da, če te u/naučijo na enem ali dveh konkretnih primerih najti podobnosti in razlike (smreka-jelka, gaber-bukev), usvojiš način, kako se primerjave dela na splošno. In imaš novo orodje.

Kar se pa spirogire in potočnega škržka tiče, v dobi, ko mo mi hodili v OŠ, je imel vsak potok in malo večja luža vsaj eno od tega, če ni bil potočni škržek, je bila pač brezzobka. Takrat seveda nisi s klikom ali dvema prišel do milijona fotk živih bitij z vsega sveta. Poznal pa si tiste pred domačim pragom.

rimljanka - zasebno mnenje

neznan uporabnik

26. jan 2010 9:51

Rimljanka, mislim, da je Dragička pofotkala tisti dve drevesi pri grobnici narodnih herojev, poglej v njen foto album. Sicer je pa pri meni tako: če grem nevedna v svet (pa magari je to čisto običajen sprehod), mi je lahko dolgčas. Če vem, kje in med čem se gibljem, pa pridejo zgodbe...pride bogastvo vsakega trenutka tukaj in zdaj, če vidim mnogobarven travnik, iz tega lahjko zaključim...(ne povem), če vidim, da nekje raste zgolj ivanjščica, lahko zaključim..(ne povem), če vidim konje, ki pijejo iz potoka, lahko zaključim..(ne povem), če zaman iščem gobe kostanjevke pod kostanji, tedaj tudi lahko nekaj zaključim. Pravzaprav odprem novo nalogo. In potem v nadaljevanju ne iščem več kostanjevk pod kostanji.. Vsak zakaj ima svoj zato japaja

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.


Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?johana
malo za hecmišzmoke
Kaj danes za zajtrkMajda Marianne
MOJ vrtmalaga
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti