Trda koža na peti

Cila  

član od: 5.10.2006

sporočila: 3768

30. mar 2013 6:35

Težave s trdo in razpokano kožo na peti in na dlaneh zadnji dve leti uspešno obvladujem z otroškim hladilnim mazilom na bazi mandljevega olja in ognjiča. Zaradi neke vrste luskavice moje dlani z nastopom mraza niso smele niti videti vode, še  rokavice niso kaj dosti pomagale. Zadnji dve leti, kar jo uporabljam, so težave povsem izginile.  Enako na petah, ob redne mazanju in  tedenskem mokrem pilingu. Mazilo kupujem kar v najbližjem večjem marketu. 

Cila

vd007  

član od: 27.1.2012

sporočila: 318

29. apr 2013 12:03

Beli kis v vodo..pa noge namakat. Trda koža se bo odstranila najlažje.

vd007

kara  

član od: 26.11.2005

sporočila: 725

30. apr 2013 9:15

Sama sem imela hude težave s suho kožo na podplatih, ki je izgledala tudi silno ne-estetsko.

Tudi pedikure so zalegle le za par dni, potem pa je bilo spet po starem.

Že lani sem ugotovila, da ni dovolj mastna krema, ki se večinoma tudi ni dobro vpila v kožo, dokler nisem zgolj po naključju uporabila navadno mleko za po sončenju, kjer je podlaga vlažnost. Takoj se vpije v kožo, četudi ga nanesem obilo. Koža tudi ne ostane mastna.

Tako sedaj po namakanju nog v vodi 1x tedensko najprej odstanim kožo s kovinskim stragalom, ki je precej grobo, nato pustim, da se noge dobro posušijo, pete in podplate zgladim z črno pilico ( nežna stran), tako da je koža gladka, jo obrišem z brisačo in nananesem mleko za po sončenju. Mleko torej uporabim vsakokokrat, ko si umijem noge, kožo pa brusim le enkrat na teden.

Deluje zelo dobro.

kara

JAMONI  

član od: 10.8.2005

sporočila: 112

30. apr 2013 9:56

Nimam teh težav, mi je pa zadnjič ena gospa povedala, da ni priporočljivo strgati trde kože stran, kajti ko je telo na nekaj "navajeno" in to "izgubi", se še bolj potrudi, da to spet naredi. Ona je rešila problem z eno vlažilno masko za obraz, torej na umite noge jo je nanesla, pustila, kolikor je lahko oz. imela časa, umila dol in namazala z vlažilno kremo. To ni rešitev "na hitro", je pa dolgoročna, kar se meni zdi pomembno.

JAMONI

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.


Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Dragička
malo za hecsijasaja
MOJ vrtrdkapica
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti