Kulinarika.net - blog: Dva snežaka in to kar v kuhinji

Dva snežaka in to kar v kuhinji

blog: dogodki / kulinarični dogodki, avtor: pravljicna 

Pravijo, da je vsak otrok edinstven. Da ga je treba sprejeti takega kot je. In babice so v tem najboljše (da o dedkih ne govorimo). In tako je naša babica ugotovila, da se detetu najbolj priljubiš tako, da si v bližini hrane.

Zato zdaj mala bučka in babica pečeta piškote.

Babica zamesi testo, ga oblikuje v kupčke, nato pa vsak kupček posebej posvaljka v svaljek. Ga nareže in pravično deli z vnučkom - meni enega, tebi enega.

Piškoti

 

Babica oblikuje poljubčke oz. kifečke. Dete oblikuje en sam poljubček (kroglico), nato opazuje babico. Pa spodmakne en babičin poljubček. In ga spešta. Babica se dela da ne vidi. Babica oblikovane kifeljčke odnese na pripravljen pladenj. Medtem dete spodmakne še par kifelčkov. In jih spešta. Babica se razhudi (kao). Mala bučka posluša in pridno kima. In ponavlja za babico: Ne, ne...

Ko babica naslednjič odnese pete, par kifeljčkov spet konča pod rokami urnega "speštalca".

Babica umakne kifeljčke. Mali pek pogrunta, da če se obrne na stolu, da lahko vseeno doseže dragoceno testo na pladnju. Babica, ki pozorno pazi na svoje izdelke, ne opazi, da dete vleče peki papir iz pladnja. Ko so kifelčki (ponovno) speštani, se zasliši vrisk: NE.

Gospodek je ponovno zmagal.

Babica vsa srečna ugotovi, da se je mali zamotil s čopičem za testo. In spet oblikuje piškote. Ko jo zalije ploha moke. Dete se je naveličalo čopiča in je uporabil roki. Obe.

Zdaj sta v kuhinji dva snežena moža - Snežak vnuček in Snežak Babica.

Blogi istega avtorja

Mnenja o blogu

Trixi  

kuha že od: 23.9.2003

Št. objav: 13159

Objavljeno 20.1.2017 ob 14:14

Lepo si napisala.

Za pošiljanje mnenj je potreben vpis ali prijava!

Število ogledov strani: 2254

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Dragička
MOJ vrtAnemiilat
Kaj danes za zajtrkŠpelais
malo za hecrajko0028
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti