Pomembna življenjska lekcija ali tudi smrt je del življenja

blog: dogodki / ostali dogodki, avtor: pravljicna 

Moja prababica je dočakala visoko starost. Celo tako visoko, da je na smrt gledala zelo realno - pač, je del življenja. In ko pride, pač pride. No, v nekem trenutku pa je le ugotovila, da mogoče taka filozofija ni vedno dobra

Nekega nedeljskega jutra je njena hči zakurila v peči (to so bili še časi, ko je vsaka kuhinja imela peč na drva) in šla k jutranji maši. 

Prababica je še ostala v postelji in malo dremuckala. 

Naenkrat pa je začutila, da jo tako čudno žgečka v grlu. Pravzaprav že kar draži. Dvignila se je in pogledala naokoli. Ugotovila je, da je nekaj narobe z njenim vidom. Vse je bilo tako megleno.

Sama pri sebi si je rekla: "Aha, tako torej zgleda, ko umiraš!" Mirno se je ulegla nazaj v posteljo in čakala, kaj se bo zgodilo (ali bolje - na svoj odhod s tega sveta).

Potem pa je zaslišala ropot pri vhodnih vratih. Bila je hči, ki se je vrnila od maše. 

Vsa zgrožena (hči namreč) je vstopila v popolnoma zadimljeno hišo - dimnik iz nekega razloga pač ni vlekel in se je dim razširil po vseh prostorih. Hitro je odprla vsa vrata in okna ter stekla preverit, kako je z mamo.

Presenečena je ugotovila, da je mama budna in da čisto mirno leži v postelji. In še bolj presenečena je bila, ko je poslušala mamino razlago, zakaj ni ukrepala, ko je videla dim v sobi. 

No, konec koncev pa je prababica živela še kar nekaj let po tem dogodku - je pa bil (in je še) dogodek razlog glasnega smeha na vseh družinskih srečanjih. 

Blogi istega avtorja

Mnenja o blogu

johana  

kuha že od: 5.3.2014

Št. objav: 12608

Objavljeno 19.9.2017 ob 17:50

Vesel

Luštno branje, sem se kar nasmejala ob njem, ter spomnila, kako je moj stari oče vedno vprašal mojega moza, komu je igral na pogrebu, namreč moz je igral pri godbi in včasih je godba vedno igrala pri vsakem pogrebu.

Za pošiljanje mnenj je potreben vpis ali prijava!

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?johana
malo za hecsijasaja
Kaj danes za zajtrkMajda Marianne
MOJ vrtmalaga
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti