mnenj na posebni strani

Jagodne rezine

jagodne rezine prelite z rdečim prelivom

Sestavine

Za biskvit:

3 jajca

125 g sladkorja

1 zavitek limonine arome

75 g moke

75 g jedilnega škroba

2 žlički pecilnega praška

Krema in okras:

12 listov želatine

450 - 500 g jagod

75 g sladkorja

sok ene limone

500 g skute (nemastne)

400 ml smetane

1 zavitek rdečega tortnega preliva

Postopek

Penasto stepemo jajca, sladkor in limonino aromo. Rahlo primešamo presejano moko, škrob in pecilni prašek. To vlijemo v pekač, obložen s peki papirjem. Pečemo 25 minut pri 180 stopinjah. Pečen biskvit vzamemo iz pečice, odstranimo papir za peko in pustimo, da se ohladi.

Želatino namočimo. Jagode operemo in očistimo, 350 g jagod pretlačimo v pire, dodamo sladkor in limonin sok ter segrejemo. Želatino ožamemo in jo raztopimo v jagodnem pireju. Primešamo skuto. Takoj ko se začne masa strjevati, vmešamo čvrsto stepeno smetano. S skutno kremo premažemo biskvit, ga pogladimo in damo v hladilnik, da se strdi.

Obvezno mora biti v pekaču ali pa tortnem obodu, ker drugače se razleze.

Po navodilu iz vrečke pripravimo preliv, ga damo v vrečko za brizganje, nekoliko ohladimo, nato pa ga v črtah nabrizgamo na kremo. Počakamo, da se strdi. Preostale jagode razpolovimo. Kolač razrežemo na koščke in jih obložimo z jagodami.

Opombe

Jaz sem dala jagode na kremo in kar prelila s prelivom po vrhu.

Mnenja o receptu

Recepta seveda še nisem preizkusila, sem pa že marsikaterega podobnega. Zdi se mi kar precej želatine, mogoče bi šlo tudi s kakšnim listom želatine manj. Majdi, ali je bila krema zelo trda? Sicer pa se mi zdi tvoja varianta, namreč najprej jagode in nato preliv, boljša in bolj logična. / teta torta

Ko se je strdilo je bilo precej trda in hkrati se tistopi v ustih, samo biskvit je potreba malo namočit, to sem pozabla napisat / majdi