mnenj na posebni strani

Skutina strjenka z borovnicami

okusno, lahko in lahko tudi dietično z Natreenom

Sestavine

25 dag skute

4 rumenjaki

12 dag sladkorja v prahu

žlica limoninega soka

žlica pomarančnega soka

1/4 l jogurta

1/4 l sladke smetane

8 listov želatine

približno 30 baby piškotov

1/8 l mleka

2 jedilni žlici ruma

20 dag borovnic

Postopek

Podolgovat model namažemo z oljem ter obložimo s prozorno folijo. Zmešamo skuto s sladkorjem v prahu, vanilijem, rumenjaki, pomarančnim ter limoninim sokom. Vmešamo jogurt. Želatino namočimo, ožmemo ter raztopimo nad vodno kopeljo. Previdno vmešamo v kremo. Stepemo sladko smetano ter jo dodamo h kremi. Dobro zmešamo.

1/3 mase vlijemo v model. Potresemo s polovico borovnic. Na to položimo še plast piškotov, ki smo jih namočili v mešanici ruma in mleka. Na to damo drugo tretjino kreme. Potresemo s preostalimi borovnicami ter obložimo z ostalimi namočenimi piškoti. Na vrh zlijemo še preostalo kremo in model prekrijemo s prozorno folijo. Čez noč postavimo v hladilnik.

Naslednji dan odstranimo folijo na vrhu, zvrnemo model na servirni krožnik ter previdno povlečemo še folijo iz strjenke. Postrežemo s sadno omako in smetano.

Opombe

Lahko uporabimo tudi kakšno drugo sadje, ki je v sezoni.

Mnenja o receptu

Mmm, slisi se slastno. Bi slo tudi z zmrznjenimi borovnicami, ali bo prevec tekoce in pacasto?? Pa lep zimski dan! / Lenči

Gre tudi s zmrznjenimi. le, da jih je treba odtajat pa odvečno vodo malo odlit, da je potem v modelu belo res belo in borovnice res vijolične. Lp Saša / Venturini

a če delam z jagodami, jih je dobro narezati na rezine, ali ne? / breda