mnenj na posebni strani

Prebranac

Sestavine

1 kg belega fižola

5 nasekljanih čebul

4 stroke česna

2 žlici moke

1 žlica sladke mlete paprike

3 dl olja (olivno)

sol

poper

lovorjev list

Postopek

Kuhan fižol odcedimo in pustimo malo fižolovke za zalivanje. Na 1 ½ dl olja prepražimo čebulo, ki smo jo drobno sesekljali, dodamo moko, malo popražimo in primešamo fižolu. Dodamo še strt česen, papriko, sol, lovor in po potrebi še fižolovko, vse skupaj dobro premešamo in damo v lončeno posodo, pokapamo z ostalim oljem in pečemo v pečici pri 200 stopinj cca 15 min.

Opombe

(Če imamo piknik in manjše lončene posodice, lahko prebranac pečemo na žaru , vendar se postopek pečenja kar precej podaljša).

Mnenja o receptu

Recept je super. / jade

Še kar vredu / Robin Hood

Sestavine so ok, mogoče samo malenkost pomankljiv opis. Ko enkrat prepražimo čebulo in dodamo fižol ter vse ostalo, je priporočljivo ene pol urce vse skupaj kuhati na rahlem ognju tako da brbota. Vode pa damo toliko, da vse skupaj glih pokrijemo. Po pol ure brbotanja pa dame vse skupaj v pekač ali lončeno posodo (to še posebej priporočam, svojo mi je prinesel en šofer iz Makedonije in je zakon). To zmes, da potem v pečico na ene 180 in pečeš uro do dve. Zgoraj se mora narediti rahla skorjica, takrat veš, da si pri koncu. / hubertfast