mnenj na posebni strani

Mozzarella v kefirju

Sestavine

200 g mozzarelle

2,5 dl kefirja

1 dl kisle smetane

1 limona

1 čajna žlička črnega popra v zrnu

1 čajna žlička koriandrovega semena

1 manjša čili paprika

sol

olivno olje

ščepec origana

ščepec majarona

Postopek

Mozzarello odcedimo in narežemo na manjše koščke (lahko na četrtine) in jo damo v skledo. Polijemo jo s kefirjem in dodamo kislo smetano. Prilijemo malo olivnega olja (ena jušna žlica bo dovolj). V možnarju temeljito stremo črni poper v zrnu in koriander in ju dodamo k mozzarelli. Solimo in dodamo ščepec origana in ščepec majarona. Limono operemo, naribamo malo limonine lupine in jo dodamo k mozzarelli. Dodamo tudi sok polovice limone. Čili papriko razpolovimo po dolgem, ji odstranimo semena in jo zelo drobno sesekljamo. Dodamo jo k mozzarelli, vse dobro premešamo, preverimo okus in postavimo v hladilnik, da se ohladi in da se vse sestavine prepojijo. Tako pripravljeno mozzarello lahko ponudimo s svežim hrustljavim kruhom kot hladno predjed.

Opombe

Namesto kefirja lahko uporabimo tekoči jogurt. Čeprav je v tej jedi nekaj popra, koriandra in ena čili paprika, jed ne bo preveč pekoča, kajti hladen kefir (ali jogurt) bo deloval blažilno.

Mnenja o receptu

Sem opazila fotko in moram reči, da je tale recept brez dvoma po krivici prezrt. Morda komu "pride prav" te dni, pa ga ga "vlečem" na površje. / rimljanka