mnenj na posebni strani

Torta za vsak dan

Sestavine

Biskvit:

20 dag sladkorja

1 vanilijev sladkor

4 rumenjaki

1 dcl vode

1 dcl olja

4 žličke kakava v prahu

20 dag moke

1 pecilni prašek

sneg 4 beljakov

Krema:

1 l mleka

4 cela jajca

4 žlice sladkorja

4 žlice moke

125 g zmehčanega masla

4 vanilijevi sladkorji

2 čajni žlički cimeta

Postopek

Biskvit:

V mešalniku zmešamo sladkor, vanilijev sladkor, rumenjake in kakav v prahu. Med mešanjem dolijemo 1 dcl vode in 1 dcl olja ter vse penasto vmešamo. Dodamo moko s pecilnim praškom, na koncu počasi primešamo še sneg 4 beljakov. Maso vlijemo v pravokoten pekač obložen s peki papirjem in poravnamo. Pečemo pri 175 do 180 stopinjah približno 20 minut (odvisno od velikosti pekača in debeline biskvita). Biskvit bi moral biti pečen, ko je svetlo rumene barve (preverimo z zobotrebcem).

Krema:

Zavremo mleko. Jajca, sladkor, vanilijev sladkor in cimet stepemo v penasto maso ter dodamo moko - pazimo, da ne nastanejo grudice! Zavreto mleko odstavimo in vmešamo jajčno maso. Kuhamo jo kot puding dokler se ne zgosti, nato dodamo penasto vmešano maslo.

Ohlajen biskvit postavimo spet v pekač, prelijemo s še vročo kremo, čez pa nadevamo tanke rezine vloženih breskev. Breskve prelijemo z žele prelivom za torte.

Opombe

Torta je res hitro pripravljena, preden pa jo razrežete na kocke in ponudite, jo je dobro pustiti vsaj eno noč v hladilniku, da se "usede".

Mnenja o receptu

Maslo se razstopi , ko ga damo v toplo kremo. Učinek penosti se ja izgubi. Ali pa se motim. / megi

Maslo v kremo dodajam zato, ker je potem kremica na pogled bolj gladka in svetlelča. Zakaj ravno penasto vmešano maslo ... po pravici povedano se sploh nikoli nisem spraševala zakaj ravno penasto vmešano. Tako je vedno delala moja tetka in še mene tako naučila, in vedno je bilo dobro. Lp, Tjas / tjas

morska medvedka, tale torta je pa čisto prelepa, da bi bila za vsak dan; le kakšne so potem za praznike? / yrla

saj je res full lepa slikca, vse pohvale / femica

prečudovita tortica zanima pa me s čim ste jo oblekli kajti zelo rada naredila torto in prav s tem bi jo okrasila ker smetane preveč ne maram.... hvala za odgovor / barbyka18

se maslo doda v vročo maso? hvala.. / bannanna