mnenj na posebni strani

Ravioli

Sestavine

Sestavine za rezančevo testo:

300 g moke

2 jajci

2 žlici vode

Sestavine za mesne raviole:

200 g kuhanega mesa (največkrat iz juhe)

100 g prekajene slanine ali pršuta

1 jajce

malo zmlete kumine

žličko drobno narezanega peteršilja

sol in poper po okusu

Postopek

Iz sestavin za testo naredimo trdo testo, ki ga shranimo v plastično vrečko za 2 uri. Nato ga zvaljamo, narežemo na 10 cm široke trakove. En pas traku naložimo s kupčki nadeva na vsakih 5 cm, z drugim pasom testa pa pokrijemo nadevan pas. Robove testa premažemo z beljakom, da se nam kvadratki ne bodo odpirali. Te naredimo tako, da zarežemo z obodom med dva kupčka in dobro stisnemo.

Maso za nadev naredimo tako, da zmeljemo meso in dodamo vse sestavine in dobro stolčen rumenjak (beljak uporabimo za premaz testa).

Raviole kuhamo v malo osoljeni vreli vodi 8 minut. Nato jih poljubno zabelimo z maslenimi drobtinami ali pa prelijemo s paradižnikovo omako.

Opombe

Sama delam testo v multipraktiku, zvaljam pa ga s strojčkom za rezance. Tako je hitro gotovo in brez veliko truda. Isto testo uporabljam tudi za rezance ali torteline.

Z malo domišljije lahko uporabite ostanke od kosila, špinačo, skuto, klobaso ali kaj podobnega. Če dodate vsakokrat druge začimbe, npr.česen, rdečo papriko, curry ali kaj podobnega, imate vsakokrat drugo jed.

Mnenja o receptu

modelčke za torteline dobite tudi v trgovini, kar vam stvar poenostavi. Jaz sem jih kupila v tujini. LP / Migla

Kaj pa pri nas? Se jih da kje kupiti? / biba