mnenj na posebni strani

Kivi kocke

Kivijeve kocke s pudingom in mascarpone sirom so enostavno fantastične!

Sestavine

Biskvit:

2 jajci (M)

60 g kristalnega sladkorja

50 g gladke moke

Sladkorna raztopina:

1 dl vode

1 zavitek limoninega sladkorja (10 g)

Krema:

350 ml mleka

1 zavitek praška za puding z okusom vanilije

100 g kristalnega sladkorja

300 g mascarpone sira

Kivijev žele:

230 g očiščenega, zrelega kivija (3 kiviji)

50 ml vode

2 vanilijeva sladkorja

2,5 lističa želatine (dva lističa in pol)

kapljica zelenega jedilnega barvila

Postopek

Biskvit:

Pečico segrejemo na 180 stopinj.

Jajci s sladkorjem na najvišji hitrosti stepamo 10 minut. Na jajčno maso presejemo moko in jo vmešamo z lopatko. Maso enakomerno razporedimo po pekaču, ki smo ga obložili s papirjem za peko (dno) in pečemo 13 minut.

Med peko biskvita pripravimo sladkorno raztopino.

Pečen biskvit vzamemo iz pekača in ga ohladimo na mreži.

Krema:

3 dl mleka zavremo, ostalo mleko gladko zmešamo s praškom za puding in sladkorjem. Mešanico med mešanjem prilijemo k vrelemu mleku in skuhamo gost puding. Na dotik ga pokrijemo s plastično živilsko folijo in ohladimo.

Mascarpone sir gladko razmešamo, prav tako gladko razmešamo ohlajen puding. Puding nato dodamo k mascarpone siru in mešamo tako dolgo, da se sestavine lepo povežejo in dobimo gladko kremo.

​Biskvit damo na podstavek, ga navlažimo in namestimo okvir. Premažemo ga s kremo in površino gladko poravnamo. Damo v hladilnik, da se krema učvrsti in ohladi.

Kivijev žele:

Kivi olupimo, splaknemo pod vodo in prepolovimo.

S paličnim mešalnikom ga zmeljemo v pire. Dodamo mu sladkor in vodo, premešamo in zavremo. Na nizki temperaturi kuhljamo 5 minut.

Lističe želatine 5 minut namakamo v hladni vodi, nato jih z dlanmi ožamemo in stopimo v toplem pireju. Pire ohladimo do mlačnega in ga prelijemo po ohlajeni kremi.

Pecivo ohlajamo vsaj 6 ur, nato poljubno narežemo in dekoriramo.

Opombe

Sestavine ustrezajo pekaču velikosti 16 x 26 cm.

Več receptov najdete na FB strani Cake O'Clock-Urška peče in na blogu www.cakeoclock-urskapece.com

Mnenja o receptu

Tale recept zgleda super,bi full to naredila,ampak je verjetno fejk recept ker želatina v lističih in kivi skupaj se ne strdi. Želatina ne uspe s sadjem kot je kivi,mango,ingver itd... Mi lahko poveste kaj več o tem? kaj je pol s tem receptom. je fejk? / rednamay

Kot piše v receptu, se kivi pokuha. Ko take vrste sadja pokuhamo, se uničijo encimi, ki razkrajajo želatino - in potem želatina deluje. Če boste sledila navodilom v receptu vam bo pecivo uspelo, tako kot je mnogim drugim. / CakeOClock_Urška