mnenj na posebni strani

Kokosove ledene kocke

Preprosto in odlično kremno pecivo za vse ljubitelje kokosa in čokolade

Sestavine

Biskvit:

2 jajci (M)

60 g kristalnega sladkorja

50 g gladke moke

10 g kakava v prahu

Kokosova krema:

1 zavitek praška za kokosov puding (Dr. Oetker Special, 80 g ali dva navadna kokosova pudinga)

5 dl mleka

120 g kristalnega sladkorja

250 g mascarpone sira

100 g kokosovega namaza

225 g sladke smetane za stepanje

4 lističi želatine

Čokoladna glazura:

80 g sladke smetane za stepanje

60 g temne čokolade

Posip:

kokosova moka

Postopek

Biskvit:

Jajci s sladkorjem na najvišji hitrosti stepamo 10 minut. Pečico ogrejemo na 180 stopinj. Moko združimo s kakavom, presejemo na jajčno maso in nežno vmešamo z lopatko.

Maso enakomerno razporedimo po pekaču, ki smo ga obložili s papirjem za peko (dno) in pečemo 9 minut. Pečen biskvit vzamemo iz pekača in ga ohladimo na mreži.

Kokosova krema:

4 dl mleka zavremo, ostalo mleko gladko zmešamo s sladkorjem in praškom za puding. Mešanico med mešanjem prilijemo k vrelemu mleku in med stalnim mešanjem kuhamo še par minut, da se puding zgosti. Na dotik ga pokrijemo z živilsko folijo.

Lističe želatine 5 minut namakamo v hladni vodi. Sladko smetano srednje čvrsto stepemo in damo na hladno. Želatino ožamemo in jo stopimo v toplem pudingu. Dobro premešamo. Dodamo kokosov namaz in mascarpone sir ter z ročnim mešalnikom zmešamo v gladko kremo. Nazadnje z lopatko primešamo še stepeno smetano.

Biskvit postavimo na podstavek in namestimo okvir. Navlažimo ga s 120 ml kakava ali mleka in enakomerno premažemo s kremo. Površino gladko poravnamo in pecivo damo v hladilnik, da se krema ohladi in učvrsti.

Čokoladna glazura:

Smetano segrejemo do vretja in jo prelijemo po drobno narezani čokoladi. Počakamo eno minuto in gladko zmešamo z lopatko. Glazuro prelijemo po ohlajeni kremi, posipamo s kokosovo moko in vrnemo v hladilnik, da se čokolada strdi.

Opombe

Več receptov najdete na FB strani Cake O'Clock-Urška peče in na blogu www.cakeoclock-urskapece.com

Mnenja o receptu

Kaj je to kokosov namaz? Olje, maščobo, smetano, mleko poznam, namaz pa? In kje ga lahko kupim? Zanimive so mi te kocke, / mamamia

@mamamia jaz uporabljam BAM kokosov namaz, lahko pa uporabite tudi linolado kokos ali kakšen drugi kokosov namaz. / CakeOClock_Urška

Hvala za odgovor in še veliko uspeha pri peki. / mamamia

Mamamia, BAM-ove namaze imajo včasih v Sparu, sem pa tja tudi v Hoferju ali Lidlu. / ribaracarak