mnenj na posebni strani

Pecivo Klinton oz. trikrat pečeno pecivo

zelo okusno pecivo s skuto

Sestavine

Prva masa:

250 g Albert keksov

250 g masla

50 ml mleka

Druga masa:

5 jajc

500 g skute

150 g sladkorja

1 vanilin sladkor

Tretja masa:

2 veliki kisli smetani (1 kg)

100 g sladkorja

Postopek

1. Pripravimo 250 g Albert keksov. Damo jih v vrečko, po kateri gremo čez z valjarjem. Damo jih v posodo, enako naredimo z maslom. Ko imamo kekse in maslo v posodi, dodamo še 50 ml mleka. Malo zmešamo s kuhalnico. Vzamemo mešalnik ter z njim dokončno zmešamo sestavine. V pekač damo peki papir in po njem polijemo prvo maso. Damo v pečico na 175 stopinj za 10 minut.

2. Ko se masa peče, v drugo posodo zmešamo sestavine za drugo maso. Ko vzamemo pekač s prvo maso iz pečice, ga damo na hladno za najmanj 5 minut, da se ohladi. Potem čez prvo maso polijemo še drugo maso. Spet pečemo v pečici na 175 stopinjah 25 minut.

3. Medtem v tretjo posodo zmešamo še sestavine za zadnjo, tretjo maso. Ko spet damo pekač iz pečice, ga ponovno postavimo na hladno za najmanj 5 minut. Ko se ohladi, po 1. in 2. masi polijemo še tretjo in spet damo peči na 175 stopinj za 10 minut. Vzamemo ven in spet damo na hladno za 1 uro, preden postrežemo.

Mnenja o receptu

https://www.kulinarika.net/recepti/13505/sladice/trikrat-peceno-pecivo/ Velika razlika? / mamamia

Mamamia, je, ta ima še Klinton v imenu hehe...mimogrede , zakaj Klinton ? / hedonist

Zelo okusno pecivo. Sliko sem dodal k receptu. Pripravo pa si lahko pogledate na https://gorskimoz.wordpress.com/2019/05/05/trikrat-peceno-pecivo/ / primozg

Odličen recept & izvrstna sladica, mleko v piškotni (prvi) masi je zadetek v polno, saj se tako piškotna podlaga prav nič ne drobi, za brezhibne reze pa se je super obnesel nož za filetiranje (tanko in prožno rezilo). Čista 5! / Katarinči