mnenj na posebni strani

Limonine rezine

okusno pecivo

Sestavine

Biskvit:

7 beljakov

30 dag sladkorja

30 dag mletih orehov

3 tablice raztopljene čokolade

žlica in pol moke

Krema:

7 rumenjakov

30 dag sladkorja

30 dag surovega masla

sok limone

2 oblata

Postopek

Biskvit: stepemo beljake v trd sneg in dodamo sladkor, še malo stepamo, nato dodamo mlete orehe, že malo ohlajeno raztopljeno čokolado in moko ter spečemo.

Krema: nad paro mešamo rumenjake in sladkor, da se zgosti in postane penasto. Odstranimo in damo hladiti. V mlačno kremo dodamo sok limone, dobro zmešamo, nato dodamo sladkor in maslo in še enkrat dobro premešamo.

Namažemo oblat s polovico kreme, nato damo pečen biskvit, zopet namažemo s preostalo kremo in spet oblat. Dobro je, da namazano en dan počiva.

Mnenja o receptu

Zanimajo me mere pekača. Drugače se mi zdi odličen recept. Hvala . / STANEJ

Velikost pekača je 30 x 22 cm! / alek72

Zelo okusno. Mi uporabimo še belo kuverturo z okusom limone. / Leyla_

saj mi je vse jasno...me pa nekaj bega-koliko je to 3 tablice čokolade->30dkg ali kaj več...ali mogoče manj? ker se mi zdi da je čokolada zelo različno pakirana in nebi rada zafrknila ker tole zgleda booožanskoo... :) / mojcazala

3 tablice čokolade je približno 140 g. Če jo je pa malenkost več je zadeva še slajša kot sicer. / alek72

Danes sem poleg ostalega naredila še tele rezine, ki sem jih slučajno našla, me pa spominjajo na moj obisk v Bosni od koder sem, kolikor se spominjam, prinesla točno takle recept. Spremenila sem le toliko, da sem dala sok dveh limon, ker nam ta okus izjemno ugaja. / BABI 2+2