mnenj na posebni strani

Kitajski jajčni zavitki

Sestavine

4 suhe kitajske gobe

2 mladi čebuli z zelenjem

4 vodni kostanji

10 dag zelja ali špinače

malo olja

1/2 skodele mlete svinine

1 skodela mletega kuhanega piščančjega mesa

1/2 skodele jedilnega škroba

1 žlica sojine omake

ščepec soli

1 jajce

olje za cvrenje

1 skodela moke

Postopek

Namoči suhe gobe v vroči vodi, čez 20 minut jih odcedi in nareži na tenke pasove. Drobno razreži zelje, mladi čebuli in vodne kostanje. Zelje kuhaj nekaj minut v vodi in ga odcedi.

Segrej žlico olja in kakih 5 minut peci svinino, gobe in mladi čebuli. Ves čas mešaj. Dodaj piščanca, vodne kostanje, zelje, žlico jedilnega škroba in sojino omako in dobro premešaj. Shrani v hladnem prostoru.

Presej pol skodele škroba, skodelo moke in sol. Presejano moko daj v posodo za testo, naredi v sredini luknjo in daj vanjo jajce. S kuhalnico mu dodaj moko. Počasi prilij nekaj več kot pol skodele vode. Testo dobro stolci.

V ponvi segrej žlico olja. Prilij malo testa in naredi omleto, pečeno samo na eni strani. Naj bo čim tanjša. Na enak način speci druge omlete s premerom kakih 15 cm. Razdeli nadev na omlete in jih namaži na popečeni strani. Nato jih zvij. Robove zlepi s škrobom ali beljakom. Preden jih zlepiš, jih zavihaj navznoter. Nato jih ocvri v vročem olju, da dobijo zlatorjavo barvo. Obriši odvečno maščobo in postrezi vroče.

Mnenja o receptu

Kje pa lahko pri nas kupimo vodne kostanje? / danca