mnenj na posebni strani

Polnjeni šampinjoni

šampinjoni v pečici

Sestavine

20 velikih šampinjonov

šopek peteršilja

strok česna

žlica masla

100 g sira Gauda (jaz dam parmezan)

4 žlice kisle smetane

Postopek

Šampinjonom odlomimo bete in jih drobno sesekljamo. Posebej sesekljamo še strok česna in šopek peteršilja ter zamešamo med sesekljane bete. Vse skupaj pražimo na žlici masla 5 minut, v ponvi brez pokrova. Pustimo, da se nadev ohladi.

Naribamo 100 g sira Gauda. Odvzamemo 3 žlice naribanega sira in ga zmešamo s 4 žlicami kisle smetane. Vse skupaj zamešamo med pražene in ohlajene gobje bete. Solimo in popopramo.

Gobje klobuke zložimo v namaščeno ognjevarno posodo (pekač). Polnimo jih z nadevom, potresemo z naribanim sirom in pečemo v pečici pri 200 stopinjah 10 minut (jaz sem jih pekla najmanj 15 minut).

Zraven ponudimo svež kruh in zeleno solato.

Opombe

Mnenja o receptu

Ja, zelo dober recept. Jaz jih polnim na podoben način, včasih dam še gorgonzolo. Odlične,ali še boljše pa so mlade sirovke, ali sivke. Velikokrat jih delam kar v ponvi na štedilniku. najprej klobučke popečem obrnjene navzdol, malo ohladim, napolnim in pokrito pečem še par minutk. / mejačka

Dober recept-sem kar malce pozabila nanj.Le da sem ga delala z navadno smetano.Ta varianta s kislo pa me prav zanima.Bom poskusila. / andreja m