mnenj na posebni strani

Big Mac

kopija Mcdonaldsovega hamburgerja - ali pa njegova boljša različica

Sestavine

1/3 lončka majoneze

2 žlički gorčice

2 žlički kečapa

žlička belega kisa

čisto majhen košček (za 2 žlički) čebule

sesekljane kumarice - dve žlički

jajčni rumenjak (trdo kuhan)

mleto goveje meso

solata

list sira Toasty Chester

kisle kumarice

bombete za hamburger

sol, poper

Postopek

Na pladenj damo list peki papirja in na njem iz mletega govejega mesa oblikujemo sesekljan zrezek, ki naj bo čim bolj tanek. Po vrhu položimo list peki papirja in damo vse skupaj v zmrzovalnik. Mase mesa ne začinimo.

Ko je zmrznjeno, pripravimo teflonsko ponev ali žar, ki smo jo čim bolj segreli in po potrebi rahlo namazali z oljem. Nanjo položimo zrezek, ki ga po vrhu solimo in popramo. Pečen je v dveh minutah.

Pripravimo omako tisoč okusov. Vse sestavine zmeljemo, omako pa pred tem par ur pustimo v hladilniku, ali čez noč. Možnost je tudi, da jo damo zmrznit za en mesec.

Ko je meso pečeno, bombeto za hamburger prerežemo na tri dele. Spodnjega in srednjega namažemo z omako in dodamo solato. Na spodnji del dodamo kisle kumarice in sir Chester (v lističih). Na oba dela damo sesekljan zrezek in vse pokrijemo s preostalim kruhom.

Mnenja o receptu

odlično, jaz dodam še nacho sir / jodl

Jummy... žemljica narejena po receptu: http://www.kulinarika.net/recepti/12615/kruh/moje-strucke/ Sedi 5. :) / Kravdija

Hvala za idejo ;) Včasih,namesto žemljice uporabim kak bolj mehek beli toast, ki ima malo bolj sladkasdt okus, ker do zdaj še nisem nikjer dobila podobnih bombetk, kot jih imajo v McDonaldsu. Če pa želim bolj zdravo varianto, uporabim pirin kruh in dam samo kak light sir in mogoče malo gorčice... Za hitro kosilo je super - imam sedaj že v naprej pripravljene pleskavice kar v zmrzovalniku, ker pečene so pa ful hitro. / xxs

Zelo dobro se sliši... / marcell

danes se gremo mcdonald's. tele sestavine za omako so mišljene za en big mac ali dva? narediti morm namreč 8 big mac menijev. / Polona in Luna