mnenj na posebni strani

Hrenovo - jajčna omaka

hladna omaka iz hrena, jajc, kisle smetane in sira fetaki - vsega, kar je bilo potrebno porabiti na velikonočni ponedeljek

Sestavine

3 ohlajena trdo kuhana jajca

3 zvrhane velike žlice kisle smetane

150 g sira "fetaki" ali kakega drugega mladega slanega mehkega sira

žlička jabolčnega kisa (po želji)

sol (po potrebi)

sveže nariban hren (količina po okusu) ali 3 - 4 žličke Natureta hrena v kozarčku

Postopek

1. Olupljena jajca, kislo smetano in sir skupaj sesekljamo s paličnim mešalnikom. Če uporabimo fetaki sir, soli ni potrebno dodajati, saj je že sir precej slan. Po želji okisamo.

2. Naribamo hren (ali uporabimo že pripravljenega) in ga vmešamo v jajčno omako - količino prilagodimo svojemu okusu. Moj predlog (3 žličke hrena Natureta) pomeni precej blago omako, ki jo brez težav poje skoraj vsak.

Opombe

Čeprav je v bazi že kar nekaj receptov na to temo, sem se odločila poslati še tega, saj kombinacije s sirom še nisem zasledila, je pa prav uspešna.

Mojemu ljubljenemu fetaki siru se je iztekal rok uporabe, tudi odprto Mileram kislo smetano je bilo potrebno porabiti, da o pirhih niti ne govorim.

Od velikonočnega kosila je ostalo nekaj kosov pečene jagnjetine in po moževih besedah je šla s tole omako gladko po grlu! Dober tek!

PS. Hren je dober samo v tistih mesecih, ki imajo v imenu črko R, je govorila moja stara mama. :)

Mnenja o receptu

To je zelo odlična omaka! Naša babica jo dela tudi ob takem velikonočnem času (se tudi zgodi da izven), jemo jo pa poleg pečenega krompirja. Zelo fino! / yulchi