mnenj na posebni strani

Mešana zelenjava curry

Razne vrste kuhane zelenjave z dišavami

Sestavine

1 skodela svežega graha

4 koreni

1-2 krompirja

20 dag stročjega fižola

4 žlice kuhanega masla

2 žlički kumine

1 žlička soli

2 žlički gorčičnih semen

2 žlički kurkume

1 žlička koriandrovih semen

1 žlička čilija

1/2 skodele jogurta

Postopek

Narežemo korenje, krompir in stročji fižol na 2 do 3 cm dolge kose(da dobimo skodelo korenja, skodelo krompirja in dve skodeli stročjega fižola). Skuhamo grah, korenje, krompir in stročji fižol v isti posodi, v slani vodi. Kuhana zelenjava naj nekaj časa stoji, ne da bi odcedili vodo.

V drugi posodi segrejemo kuhano maslo. Ko je toplo, dodamo začimbe,dobro zmešamo in dodamo zelenjavo s tekočino. Ko zavre, dodamo jogurt. Dobro zmešamo. Na nizki temperaturi naj zelenjava vre 20 minut. Če je presuha, dodamo še malo zelenjavne vode.

Opombe

Zelenjava curry je tipična indijska vegetarijanska jed, ki jo lahko postrežemo z rižem, kruhom, krompirjem in krompirjevimi polnjenci. Prilega pa se tudi raznim vrstam mesa brez omake.

Mnenja o receptu

Kaj je kuhano maslo?? / boonkoo

To je maslo, ki ga stopimo in mu odstranimo vso tekočino in druge primesi. V indijski kuhinji se mu reče "ghee", sicer pa so ga delale že naše babice, ko še ni bilo hladilnikov, ker se ohrani dalj časa kot surovo maslo. / teta torta

teta torta, malo nejasno si napisala, odstranimo tekočino (vodo) mrzlemu,kajne? Dokler je toplo tako malso, je tudi tekoče. / rimljanka